Jump to content

Radni sto za skutere

• This topic is locked This topic is locked
18 replies to this topic

#1 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 03 February 2016 - 13:45

došlo i nešt novog alata,izvlakači za ležajeve koje ne trebam često,al kad trebam onda je veselo...

Posted Image

bavimo se izradom stola/dizalice za motore,kupljeno 12m kockaste cijevi 6x4cm i 6m 8x4cm a uz to i ploča rebrasta debljine 5mm veličine 2 kvadrata..
stol bude 200x68cm a max visina cca 95-100cm
pa evo slika radova i kak bi trebal izgledati na kraju

Posted Image Posted Image

bata grale je mazo flekserkom i šmirgl šajbnom tak da su mu ruke još i 2 sata kasnije vibrirale :D

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 February 2016 - 16:17

Sad mi je prilika da ukradem patent, mora se vala ovakav imati

#3 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 February 2016 - 16:46

View PostMario, on 03 February 2016 - 16:17, said:

Sad mi je prilika da ukradem patent, mora se vala ovakav imati
Potpis. Bice ovo fin tutorijal :)

#4 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 03 February 2016 - 22:18

Biće dobar stol, bata greda je napilio sve komade i na kraju ploču izrezo u dvije minute po liniji koda je na stroju rezana :D

#5 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 08 February 2016 - 22:48

radilo se nest oko stola danas..
naletio bata grale sa pokretnom bravarskom radionicom,dovukli pol gajbe jelen piva i bacil se na poso..

prvo je trebalo izmjerit i ocrtat po cijevima rupe za sarafe,pikse i bolcne za spajanje skara tj nogu i spajanja nogu sa donjim i gornjim okvirom stola..
prvi poso je bil da se iscita moj salabahter sa mjerama tih rupa,bolcni piksi itd..naravno to je strucno ispisano tak da samo ja znam kaj kaj znaci (dok se prisjetim mjerenja :D ).
nakon tog grale je pripremal alat a ja se bacil na mjerenje i crtanje po cijevima..

grale doneso krune za busenje rupa na metalima tak da se nismo morali zaebavat sa borerima koje naravno ni nemamo u tim dimenzijama

Posted Image

prvo smo sve rupe potockali sa borerom za bas za takve stvari pa rupe prosirili na dimenziju borera koi je vodilica i centar za krune..a onda je palo busenje sa krunama (zaljevali smo ih frisko rabljenim uljem ispustenim from atos u vlasnistvu graletovog caleta)

rupe su ispale na nivou profesionalne bravarske radnje

sutra rezemo sliceve i vario okvire,bolcne i pikse se trebaju dat istokarit

#6 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 09 February 2016 - 12:11

Mobilni mašinisti :D
Rupe su ispale Amerika, nema sta.

#7 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 09 February 2016 - 12:46

Svaka cast i pratim, iskreno i mi merkamo da napravimo jedan, a i ovo ce biti svima od pomoci koji zele da naprave radni sto.. hvala ljudi!

#8 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 09 February 2016 - 15:20

dobro sad kolko bude to tutorila budemo vidli,sve ove sitne mjere i gluposti nem imal vremena a ni volje slikat i pisat detaljno,to sam bil stavil vise usput u temu..
najskuplji dio bude hidraulika naravno,planiram slozit pumpu na elktromotor da se dize gospodski na dugme,a tak i spusta..

kupljeno danas jos kilu ipo elektroda i vec narezani slicevi..sad centriramo i vinklamo kutepe pa udri svasat..

#9 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 09 February 2016 - 22:04

odlicno :) i ja imam u planu - sad imamo iz prve ruke - za pohvalu svaku

#10 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 February 2016 - 00:12

donji okvir napravljen i povaren skroz,na gornjem ima jos posla,nismo stigli sve povarit danas

Posted Image Posted Image Posted Image

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 February 2016 - 08:56

ne moraš hidrauličnu pumpu, možeš vreteno sa navojem na elektro motor

#12 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 February 2016 - 11:44

razmisljal sam svakaj,al kad vec radim to ocu da bude i funkcionalno i estetski kak treba bit,s tim da mi nist ne viri van gabarita stola..
ako slozim na hidrauliku bar bude sve kak se spada,kvalitetno i trajno.

#13 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 February 2016 - 16:59

Super sto, pretpostavljam da ce se plastificirati na kraju. Hidraulika na gumbice ce biti prava ozbiljna stvar koja ce na kraju dati ozbiljnu vrijednost ovog stoa.

#14 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 10 February 2016 - 23:32

ma sumnjam da budem plastificiral ro,moram vozit sa kombijem prvo to ostavit pa opet po to ic tak da mi je to tlaka..bice farbanje,prvo temeljna pa onda u coloru :D

to sad radim i za cijeli zivot pa budem napravil sve kak se spada..naucil sam se vec sad vise puta dok sam trazil neke alternative i jeftinija rjesenja na kraju nisam bil zadovoljan pa sam kupoval onda opet ono kaj sam prvo i htel..

tak je sad ispalo sa crijevima hladjenja za dragster,prvo su mi bila skupa ona pm silikon crvena pa sam kupil prozirna koja od topline sad su smedja i izgladaju ko da plivaju govna u njima :D tak da sam prosli tjedan narucil ipak ta pm crvena mada su skupa u pm..

#15 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 15 February 2016 - 20:58

sto bi rekli,pametan mjeri 2 puta a budala 5x i opet fula :D
dakle zajebo sam duzinu stola,ja sam neznam kak imal u glavi da je duzina 200cm ali ispalo je da je ipak 220 :P
al dobro da se skuzilo na vrijeme tak da se produzilo za tih 20cm..dobro je to kaj sam sve sliceve i rupe mjeril od prednje strane pa je bilo dovoljno samo straznji kraj produzit..
cekaju se vinkli i plocevine da se mogu radit krajnici za noge..

povareno je ostalo kae trebalo,ubaceno pojacanje u sredini izmedju 2 poprecne cijevi..
i ker naravno sve drzi pod kontrolom :D

#16 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 15 February 2016 - 22:11

zaboravil sam stavit sliku pumpe..
takvu planiram nabavit i slozit da goni cilindar za dizanje stola..
ova je odma sa elektromotorom tak da se dize i spusta pritiskom na dugme haha

Posted Image

#17 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 February 2016 - 22:55

Dobro sad, ako je bilo i nako pivo prilikom merenja, onda je jasno zasto je duzi 20cm :)

Bice ovo odlicno, a iskreno, cekam da vidim kako si osmislio pumpu i makaze, to me najvise interesuje. Gledajuci kako radis skutere, ovo ce biti jako pedantno!

#18 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 16 February 2016 - 20:46

Sigurno je radio onu Vespu pa zaboravio da mu treba stol i za maxi skutere :D

#19 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 02 July 2016 - 14:18

nakon 4 ipo mjeseca napokon je frend napravil dijelove potrebne za nastavak radova na stolu..zato danasnji dan moram proglasit praznikom jer se desilo cudo :D

napravljeni su L profili za zavrsetke nogu di idu kotaci i di se noge fiksiraju za stol,dio ide jos na konstrukciju stola ko oslonac i nosac di noga sjeda i sarafi se na stol (tj di se krece na bolcnama prilikom dizanja i spustanja)

Posted Image

naprevljen je i nosac za stegu,koja se natakne na stol pa se sa stegom stisne prednji kotac da skuter bude fiksiran sto je vise moguce..
ali zaboravil mi je donest ploce koje stiscu kotac,tak da to bude sljedeci tjedan kod mene :D

sve je masinski rezano i savijano tak da bude i vizualno uredno

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users