Jump to content

Keeway ry6

• This topic is locked This topic is locked
59 replies to this topic

#41 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 30 March 2016 - 19:11

Nemam sad trenutno pistolj da odvrnem tu sajbu sam dobio uz set taj rolnica variomata ventilatora i ja sam primjetio da je premala.
Ovo je bila originalna ali je pukla.

http://i.imgur.com/Tdr4sme.jpg

I da li moze se to sve zavrnuti bez tog zupcanika kurble da saraf ide odma na zvjezdu svejedno sam skino zupcanik kurble sa dekla da nezapinje vise.

#42 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • Mestobitola,macedonia
  • Vozimhamachi martinelli

Posted 30 March 2016 - 19:41

sajbnu mislim ako je pukla da nece da ti pravi problema,jer kad je pritegnes za saraf nema gde da ide ona i nece da bude jos problema.znaci bilo koja sajbna da stavis ispod sarafa mora da bude veca od osovine na radilici.
a ako izvadis zupcanik od kurble moras da stavis istoj debelini sajbne za da bi popunio prostor i da sarav lepo sve pritegne da nema bilo kakvo mrdanje.
pogledaj ovaj video sta treba da stoji u varijatoru i kako po redosledu.

https://youtu.be/2EjW-iSP-Q8?t=17m40s

#43 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 30 March 2016 - 19:51

Aha hvala ,a sad citam malo da nije mozda do toga sto nemam nikakve sajbe iza ventilvara tamo gdje se spajaju bolcna i ventilvar dali tu treba da bude tanka sajba izgleda da ovaj sajba sto sam stavio ispod sarafa ustvari ide iza varijatora da li bi to moglo napraviti problem ???

#44 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 30 March 2016 - 20:03

ta sajbna sto ide tamo treba da bude 1mm debela i sa njom kad je izmegu bolcna i ventilvar imas lep start ali manja max za jedno 5km/h
bez nje imas slabiji start jer kais prolazi kao da je u 2 brzinu.
ako nemas sajbnu izmegu ventilvara i bolcnu.stavi mu sajbnu od svecice.ona odgovara 100%
probaj videces da je bolje sa sajbnom.
ama mislim da ako je sve u redu namjesteno da i sa sajbnom i bez ne sme da pravi vakve probleme.
mislim da si me razumeo :)

#45 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 30 March 2016 - 20:13

Razumeo sam kupicu opet ventilvar i tu zvjezdu po drugi put ,pa cemo vidjeti sta ce da bude htjeo bi sad da radi sto duze da nepukne za 7 dana.
Zupcanik kurble sa dekla sam izvadio jer mislim da on pravi problem ,zato sto su ostali tragovi kao da je neko kurblo nogom u voznji.

#46 ZoranPopovski

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • Mestobitola,macedonia

Posted 30 March 2016 - 20:47

kupi ventilvar i zvezdu.stavi sajbnu debelu 1mm kod bolce pred ventilvara i ako si izvadio zupcanik treba da se izmeri koliki je prostor od zvezda do pocetak nutova na radilici.tolku i jos malo vise treba da stavis podlosku da saraf dobro pritegne ventilvar da nema nikakvo mrdanje.mislim da me sad razumes.
ako saraf ne pritegne dobro ventilvar i zvezdu do bolcnu opet ces da imas probleme.

#47 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 30 March 2016 - 21:21

Nisam izvadio zupcanik kurble sa radilice njega cu ostaviti kao podlosku,jedino sto me brine je to da se nisu nutovi pojeli na radilici od silnog proklizivanja.
Ali vidjecemo jos to dok posudim pistolj da odvrnem.

#48 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 07 April 2016 - 21:33

Narucio novi ventilvar i zvezdu i nepase za moj skuter,vidjecu da zamjenim.
Odvrnuo sam saraf i kao sto sam i mislio stradali su nutovi na radilici :(
Posted Image

Zvjezda na ovom starom ventilvaru je stopljena i nema nutova ali sam sam je ostavio i samo podbacio podlosku i da dobro uvati saraf i stegnuo dobro pistoljem
Sad vise nema lufta i necuje se lupanje iz dekla i ide mi sad 75 a prije je isao 60,kad bi ovako ostalo bilo bi super,a radilicu necu menjati jer nemam para sada.
Posted Image

#49 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 16 April 2016 - 13:05

Pozdrav razmisljam da vratim uljnu pumpu jer mi je dosadila mjesavina i dosad sam sipao dvotaktol modrica i nisam imao problema.
E sad imam pitanje da li valja to isto gorivo nasuti u rezervoar od ulja?
Inace sam u taj rezervoar sipao prije ina 2t scooter polusintetika.

#50 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 24 June 2016 - 11:49

Pozdrav nije me dugo bilo,imam jedan problem koji me veoma zivcira skuter je sad ustelovan sve sredjeno ide 70 ima odlican start znaci zmaj.Ali uvjek ima ali,kad preletim preko neke rupe ili idem malo u off road pocne dizat ler i izgubi gas i ugasi se.Posle toga nemogu ga upalit dok ne skinem filter produvam karburator ili ga rastavim ponekad znaci sarafi su se izlizali na karburatoru vec koliko puta sam ga rastavo i onda naspem direkt goriva u karb da navuce i upali i radi normalno sve dok opet ne preletim preko neke malo vece rupe,sta bi moglo biti problem ja vise nezz sta bi mu radio.

#51 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 June 2016 - 12:05

Vakuum ili fals vazduh na nekim delovima koje se gibaju usled vibracija. Creva vakuuma od pumpice do karba, prirubnica (usisno koleno), crevo vazduha izmedju karba i arboxa, sam ulaz u airbox. Sce mora biti tip top, ne sme da klapara ili ima malo lufta. Creva za vakuum i gorivo moraju biti sveza i savitljiva i na svim spojevima, (creva, gume, plastike) mora postojati šelna u funkciji.

Sent from my GT-I9192

#52 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 June 2016 - 12:05

Fals vazduh. Vrlo vjerovatno na relaciji filter-karburator-prirubnica.
Prekontrolisi.

To sto poveca ler i gusi se je znak da primi dosta vazduha, pa na udarac od rupu negdje povuce vazduh sto aludira da neki spoj ne dihtuje dobro.

Edit: Brz sam kao Postar :D

Sent from my C5503 using Tapatalk

#53 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 June 2016 - 12:06

Tapa :)

Sent from my GT-I9192

#54 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 25 June 2016 - 18:29

Filter je stegnut dobro i selna ima na njemu,creva proverio ne pusta nigdje karb stegnut uz prirubnicu.sva crijeva imaju onu malu selnicu.Jedino nisam odvrto prirubnicu jer imaju 3 imbus sarafa i jedan saraf na kojem nema nista??? kako njega odvrnuti ??? ali nevjerujem da je do prirubnice vizuelno nema rupica ili slicno.Nez do cega bi moglo biti i isto ako skuter stoji vise od 4 sata da nije paljen nece da upali dok ja direktno ne ubrizgam goriva zasto to?????? retko kad upali ali obicno nece ako nije par sati palit.

#55 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 June 2016 - 18:49

De ti nama slikaj prirubnicu. Vrlo vjerovatno da je neko petljao tu nesto.

#56 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 25 August 2016 - 21:25

Skontao sam sto se gasio preko rupe do filtera je bilo pocepan na jednom jestu pa valjda vakuma vuko,pa sad razmisljam dali da uzmem gljivu jer probao sam bez filtera i poveco smesu i bolje vuce i ima bolji zvuk :D,pa vas pitam imali iko iskustva sa gljivom dali je dovoljno gusto da spreci ulazak vode i zna li iko koji je promjer filtera na karb od keewaya i kako se mjeri samo ona rupa unutra sublerom ili vanjski dio ?

#57 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 25 August 2016 - 21:28

Merish od vani ,sa sublerom.

#58 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 26 August 2016 - 11:50

Kupio sam filter goriva da promjenim pa nisam siguran u kom se smjeru stavlja jel siri dio filtera ide iz rezervoara a uzi dio ide do karburatora?

#59 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 26 August 2016 - 17:36

Evo svatio sam u kom smeru treba

#60 vrabac

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 05 September 2016 - 21:23

Sta mislite dal bi valjalo da skinem plastiku sa guvernala i ostavim sipku onako ili samo sat na sipci? ali da ostavim original keeway guvernal

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users