Jump to content

Bi led set za skutere i motore

53 replies to this topic

#41 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 09 March 2016 - 05:12

View Postgoggyso, on 08 March 2016 - 20:50, said:

To konkavno ogledalo koje si dobio sa LEDovkom treba da je podesivo, pomeranjem napred-nazad snop se širi ili skuplja u tačku pa ga tako možeš podesiti po svom ukusu. Ispred LEDovke ne treba da stoji ono sočivo, (leća) jer kvari snop svetla, to je prilagođeno fabričkom ogledalu, dovoljno je samo zaštitno staklo, čisto providno. Što se tiče napajanja, treba ti grec od bar 5A a bolje više jer će se manje grejati, i elektrolit od bar 3300uF 35V ili još bolje 50V zbog trajnosti, pa grec spojiš njegovim AC pinovima na dovodne žice koje su išle na sijalicu a na +- greca se spoji elektrolit, + na + a - na - i sa tih tačaka na LEDovku isto + na + i radiće.

Ogledalo nije podesivo,ono mora biti zavrnuto do kraja inace ledovka ne sija,daje kontak na ploci iza sijalice.Moze da se napravi platna pa da se podbaci ispred ogledala ali onda ne bih uspeo da stegnem sve to u faru pa bi se pomeralo.Socivo cu da izvadim pa cu staviti samo staklo.Za ovaj drugi deo teksta ne konam nista jer se nisam susretao sa tim nikada u zivotu.Ali drago mi je da moze da se spoji:)

#42 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 March 2016 - 10:13

Onda je to neka druga verzija, ona koju sam ja merkao izgleda veoma slično i to konkavno ogledalo takođe ima navoj pa se okretanjem može podešavati širina snopa tako da, ako se koriste dve takve LEDovke, jedna se podesi na širi snop za kratko svetlo a druga u spot (tačku) za dugo svetlo, i u toj verziji LEDovka je fiksirana za kućište i direktno spojena na kabel, nema kontakata.
Kako god, odlično sija ova, samo treba podesiti visinu i spojiti preko sklopa koji sam opisao.

#43 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 09 March 2016 - 19:19

Danas povadjene plastike sa dioptrijom i stavljen providan pleksiglas na oba fara,povezan prekidac na kontrolnu tablu,jos uvek vuce struju sa akumulatora,mislim da ce tako i ostati dok se ne skontam da povezem kako je goggyso rekao.Ne prazni akumulator za sada sto je dobro,i dosta se bolje i dalje vidi bez te plasticne dioptrije,slikacu sa istog mesta kao i pre neki dan tako da se moze uporediti.Mislim da ovo vredi uzeti nije velika lova a dobro radi posao.Pogotovo za nekog ko vozi skuter sa losim osvetljenjem.

#44 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 09 March 2016 - 19:38

Ti si kupio samo jednu sijalicu, tj. sija samo na jednom faru?

#45 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 09 March 2016 - 20:09

Da samo na jednom faru,u drugom faru je obicna sijalica od 25 w koju koristim kao dnevno svetlo mada i tu ce da ide ledovka samo ne ovakvog tipa nego neka poziciona

#46 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 09 March 2016 - 20:10

Attached File  IMG_20160308_165503.jpg   1.2MB   4 downloads

View PostLauda, on 09 March 2016 - 19:38, said:

Ti si kupio samo jednu sijalicu, tj. sija samo na jednom faru?

#47 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 15 March 2016 - 18:41

Ostao sam duzan par slika,da predstavim ovoj "LED SET" u njegovom punom sjaju:),znaci ovo je sada bez fabrickih leca,sa providim pleksiglasom bez ikakve dioptrije,malo vise podignuto nego u prethodnom slikanju,mislim da je ovo maximum sto ova sijalica moze da postigne,po meni vise nego korektno,vi procenite vredi li uzimati,za mene je ovo bio pun pogodak.

Attached File  IMG_20160308_184425.jpg   528.08K   34 downloadsPostavka sa fabrickim lecem

Attached File  IMG_20160315_183233.jpg   661.14K   31 downloads I bez leca samo providan pleksiglas,dosta uzi snop i dobijeno bar 15 ak metara u daljinu.

#48 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 March 2016 - 18:44

Sija odlicno. Moze se napraviti i kombinacija dugo/kratko.

#49 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 15 March 2016 - 18:56

View PostLauda, on 15 March 2016 - 18:44, said:

Sija odlicno. Moze se napraviti i kombinacija dugo/kratko.

Mislim da ce to malo teze da se izvede jer ovde ima samo 15/20 w navodno 15 bi moglo da bude kratko medjutim,kada se prebaci na 15 ili 20 snop ide istom putanjom samo sija razlicitom jacinom, i uvek ce visina da bude jednaka osim ako se rucno ne spusti far,varijanta je da se kupi jos jedno ovakvo svetlo i da se stavi u drugi far,ali opet ne mogu se zasebno spustati levi i desni far,bar ne na NRG-u za neki drugi motor verovatno moze.Jos samo neka obicna ledovka kao dnevno svetlo u drugi far i sto se osvetljenja tice ja sam zavrsio.

#50 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 March 2016 - 19:29

Meni izgleda jače svetlo na prvoj slici nego na drugoj. Samo da je malo višlje podešeno i bilo bi odlično. Nije loše ni ovo na drugoj, slabije je ali baca šire. Može se napraviti da u levi ide još jedna takva LEDovka ali da se nekako levi far ili samo LEDovka u njemu podesi višlje, a prekidač kratko-dugo može da se doda tako da pali jednu ili drugu LEDovku.

#51 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 15 March 2016 - 19:51

View Postgoggyso, on 15 March 2016 - 19:29, said:

Meni izgleda jače svetlo na prvoj slici nego na drugoj. Samo da je malo višlje podešeno i bilo bi odlično. Nije loše ni ovo na drugoj, slabije je ali baca šire. Može se napraviti da u levi ide još jedna takva LEDovka ali da se nekako levi far ili samo LEDovka u njemu podesi višlje, a prekidač kratko-dugo može da se doda tako da pali jednu ili drugu LEDovku.

Izgleda jace jer je na prvoj slici bio mrkli mrak pa je vise do izrazaja doslo belilo,i bolje je telefon isfokusirao blizi deo slike,na prvoj slici je far bio nesto manje nizi a sa njegovim podizanjem je samo vise slabilo osvetljenje bas zbog te fabricke lece.ovo je dosta bolje uzivo kada se gleda

#52 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 16 March 2016 - 13:57

Svidja mi ovo, dobar posao si udradio, cak je bitnija duzina nego sirina hehe

#53 qxaxs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 140 posts
  • MestoSid
  • VozimFirefox 15

Posted 16 March 2016 - 14:17

View Postdajteh, on 16 March 2016 - 13:57, said:

Svidja mi ovo, dobar posao si udradio, cak je bitnija duzina nego sirina hehe
hvala,ovo drugo ne bih komentarisao :) haha

#54 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 16 March 2016 - 14:40

Kako ne bi, ti kad juris bitno je da vidis na vrijeme gdje ce uski tocak nagaziti, da imas 4 onda bi bila i sirina bitna :D

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users