Jump to content

vespa et2

70 replies to this topic

#21 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 14 March 2016 - 18:17

pospajano daljinsko,radi za sve pare :D
izvuko sklopku bravice i starter tipku čisto da vidim koje žice moram brikat..sve polemljeno i izolirano ko tvornički..
modul sam moral fiksirat vezicama pošto ona ljepljiva spužva s kojom dolazi ne drži baš,vjerujem da bi se odljepila u vožnji po ne ravnom terenu..

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

došel mi i novi stalak za gopro pa sam snimil malo video ubrzanja,skuter nisam još ništa štelal,ni nebudem dok ne stigne variomat..
treba i karb poštelat

Posted Image

#22 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 14 March 2016 - 19:13

proba po ulici dolje gore..puni na laganoj uzbrdici bez problema 80

#23 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 March 2016 - 21:06

To je to :)

Ima dosta momenta evo, pocupa lako vespicu. Zanimljivo je i da na novom tipu prenosa nisu stavljali linernu remenicu, tacno se cuje variranje obrtaja, medjutim dr evo ima dovoljno momenta a taj gianeli dovoljno sirok powerband i nema ispadanja iz rezonancije, navlaci non stop.

Stalak je genijalno sprava, nema sanse drzati rukom na nekoj jacoj masini, pogotovu bb, ovako je bas gospodski.
I dobro je da imamo snimak pre i posle za porediti.

Gledao sam polini variomate i malo sam u dilemi, za 2t 50 imaju vise proizvoda, ako izuzmemo onaj super speed sa 9 rola, imaju jos 4 (19x15,5) u prodaji:

Hi speed za 2t i 4t (pise u opisu za untuned engine)
241.613
Hi speed za 2t (identican opis)
241.672
Hi speed kit (sa remenom i centralnom)
241.672.1
Hi speed evo ( rupa na kaloti 14.8 za std radilicu) 241.725
Hi speed evo ( rupa na kaloti 16mm za polini radilicu bez nutova)
241.726

Pa me zanima kakva su ti iskustva i za koji si se opredelio, jer ipak je vespa sada base kit, nije ni stok a nije ni neka race masina?

#24 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 14 March 2016 - 21:45

a to je u biti srednji tip prijenosa,vario je veci i sa 19*15.5 rolicama al polutka je stara..linearnu polutku su kasnije pakirali..

ni jedan od navedenih variomata nisam uzel :D
nego polini speedcontrol 241.561

http://www.easyparts.nl/Variator-POLINI-Speed-Control-Piaggio--Gilera-50-2T-98->-%2819x15%2C5%29_%28Variators-Polini-Speed-Control%29-p6993005.html

vecinom sam taj stavljal na base kad se kupoval novi..netrebaju neki ekstremi,samo da se popegla rupa ta koju ima na medjuubrzanju i prevrtavanje nakon 70 i na krajnjoj..
vespa super cupa s obzirom na to kak stoji remen u polutkama hahaha..cak me malo i na zadnji bacila pred kraj videa kad udjem u dvoriste i zatvaram vrata pa stisnem gas..
po ulici mi soder jos tak da moram pustit prije gas jer nesmijem kocit naglo da se ne prosipam haha
nabrala bi ona jos..

#25 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 March 2016 - 22:47

Da jasno je, tako je bilo kod mene na free-u, neki medju prenos, velika remenica al nelinearna. Sad sam gledao slike na polini site-u, to su sve identicni variomati, samo za razlicite modele imaju drugu sifru, negde su razlicite gramaze rolni, negde opruga, negde ima sajbica a u kitu dodje i remen. U svakom slucaju, svuda su iste identicne kalote, klizaci a rekao bih sa slika i staze i tela variomata. Bice to odlicno!

Ume ozbiljno da ugrize Dr, videces jos kad ga ustelujes. Ja sam bio frapiran kako to lepo ide!

A zaboravio sam da prokomentarisem sajlu brzine, kao kod mene na zip-u. Na odvrtanje gasa cini mi se da sporo podize kazaljku i stvarno, tamo preko 80kmh ne laze puno u odnosu na gps, al zato kad naglo kocim i stanem na semafor, pogledam u kazaljku a ona tek tada polako pada 40,30,20... :)

#26 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 14 March 2016 - 23:02

tocno to,razlicite sifre za razlicitu 'opremu' haha

a ovo za cajger,to sam videl na svakom analognom satu,kad naglo stanes kazaljka se jos spusta :D
kaj se tice cilindra,moram rec da mi se bas svidja,ima snage i momenta a ne vristi na auspuh..bas je milina za po gradu vozit.

#27 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 22 March 2016 - 21:15

povarena plastika koja je bila puknuta i posmirglani svi kriticni dijelovi di bi mogla farba pucat,di je naceta zbog deranja s minivasom sa 5 cm udaljenosti :D
sutra idu u sprickit

#28 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 24 March 2016 - 11:47

doso polini vario,ipak sam uzel ovaj koi je aca spomenul 241.613 koi se vodi za vespu,zip itd..
dosel je sa 5.3gr rolicama koje budu mozda ipak lagane,al budemo vidli kad se proba..
vario ima brisac oko pikse kud klizi bolcna tak da bi se bolcna trebala manje prljat..

Posted Image

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 March 2016 - 09:54

ja sam tek sad odgledao video, stvarno lepo ubrzava, po meni je to baš optimum za grad.... ne bi trebalo više purnjati jer obični user-i driveri-i nemaju tu kulturu vožnje, a obrtaji umeju da ih nerviraju...

#30 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 25 March 2016 - 11:01

dozivljaj za volanom je puno bolji nego izgleda na videu..videcemo sa poliniem kad sjedne gore..

#31 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 05 April 2016 - 17:04

montiran polini variomat i nova centralna operuga...
pošto su serijske rolice 7.5gr a polini koje su došle sa variomatom 5.3gr kak sam i pretpostavljal nakon probe to je ispalo lagano..
pa sam stavil piaggio serijske crne skinute sa 6.4gr na 6gr..

redom s lijeva na desno polini,crne piaggio i bijele piaggio

mada i ove 6gr mi se čine lagano..vrti još uvijek više nego treba..ali polini je ipeglal sve rupe..krajnju nisam probaval pošto nema na njoj ni nosača tablice jer ide na lakiranje,tak da mi se ne vozika bez tablice..
sudeći po tome kad sam god stavil novi polini variomat na 200-250cc skutere,uvijek prvih par 100 km vrtil više dok se nije malo polizalo lice variomata di vozi remen,onda su okretaji počeli padat..vjerojatno je takva situacija i na ovom..mada imam i pia 6.4gr rolice pa se bude i to probalo..

centralni novi vs stari,razlika se vidi..

Posted Image

remen u stražnjim polutkama stoji dosta nisko,mada i sa takvom situacijom start je više nego dobar..
vidi se po remenu da je malo česal po bendiksu,znači da ga je i serijski variomat izbacival do kraja..
vidi se i po variomatu..

Posted Image Posted Image

polini je zacrtan pa kad skinem deklo vidli budemo kakva je situacija..

Posted Image

kaj se tiče dimenzija,polini vario je 0.5mm manji u promjeru naspram serijskog..ali je 0.5mm i plici i bolcna je kraća 0.5mm

#32 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 06 April 2016 - 13:29

napokon lijepi vrijeme bez vjetra da mogu bacat te glupe plastike u sprickit..

Posted Image

#33 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 06 April 2016 - 20:58

Zanimljiva specifikacija za polini variomat glede dimenzija radne povrsine.

Nego, jesi siguran da remen cese po bendixu? Na karbu sam zapazio jedino dodirivanje pojacanja bloka, ili taj kratki blok ima drukciju poziciju bendixa? Jer na karbu to nije bas lako moguce, pogotovo s ovim promjerom kojeg ima polini.

Recimo frend vozi isto polinija, i ja uvijek uzmem njegovo remenje nakon 5000km i cudim se kako ima 18.2mm, i izgleda ko novi.

#34 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 06 April 2016 - 22:24

nisam gledal remen ni prijenos od kad sam stavil polini..sa serijski je potpis na remenu..
bum provjeril jos dal sam u krivu al po tome kak stoji bendiks u odnosu kad je remen izbacen do kraja iz variomata,poklapa se crta na remenu s bendiksom..cemo da vidimo sutra

#35 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 07 May 2016 - 19:17

plastike su polakirane,pa kad se rijesim guzve u garazi za koi dan budem ju doteral do kraja i isprobal na cesti kak se ponasa sa polini variom i kolko unire u krajnjoj sada hehe

Posted Image

#36 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 19 May 2016 - 11:09

prekjucer sam se uhvatil vespe,da prijenos postelam i fergazer..
stavil rolice 6.4..sklopim i krenem na probu..
skuter zatrokira na kretanju pa ide dobro i na ful gasu lagano trokira,vracam se doma a trokiranje sve jace,probam diznu manju pa vecu ali sve gore..da bi na kraju ispalo da je crklo paljenje..ode cijelo popodne utaman..

sutra valjda dodje paljenje,pa nastavak cim vrijeme da..
snimil sam cak i video haha

#37 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 19 May 2016 - 11:36

E steta... sta je tacno crklo? To ovo kad si mislio da si ostao bez benge?

Ja sam skoro zamenio mitsuba regler iz 2010. Ostao bez svetla.
A stavio onaj stari magneti mareli sa freeja iz '99. Fercera. Cdi mitsuba mi je crko davno i odmah sam spojio stari tip ducati. Nisam zadovljan sa mitsubom generalno

#38 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 19 May 2016 - 12:48

ostal sam ja i bez goriva :D ali zbog lažljivog cajgera haha..
crkli namotaji,mamu da im j.

#39 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 May 2016 - 17:45

Crko visokonaponski namotaj koji je u crnoj plasticnoj zastiti, ne moze se skinuti pa idu kompletni namotaji.

#40 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 21 May 2016 - 08:59

View Postdajteh, on 19 May 2016 - 17:45, said:

Crko visokonaponski namotaj koji je u crnoj plasticnoj zastiti, ne moze se skinuti pa idu kompletni namotaji.

to sam i mislil al mi se nije pisalo :D
lakse je napisat namotaji haha

vise manue slozena,6.4 rolice su sad unutra,radi dobro..probal bude jos malo s tezima..
na ful gasu mu malo fali goriva,treba koi br vecu diznu i toe to,mogu plastike da s tim zavrsimo..
prirubnica je pustila,slini izmedju gume i alu dijela koi se arafi na blok..
snimil sam neki video,ide solidno ali svidja mi se kolko sad momenta ima i kak izuva iz mjesta sa standardnim starim federima na kvacilu :D

zbog kuta kamere izgleda da ide manje nego kad se gleda bas okomito na sat,sa mjesta vozaca..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users