Jump to content

Sprint Max Black Edition

96 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 April 2016 - 21:22

dobro su i ta svetla ispala samo se bojim da te stock sijalice neće biti dovoljno fokusirane

#62 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 30 April 2016 - 21:23

Hvala, hvala.. :) Ima tu jos plastika da dodje na svoje mesto, korman i guma da se namontira pa da se kompletira polako.. :)

#63 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 30 April 2016 - 21:29

Znas kako Mario, sijalice su dosle uz far i generalno dobro svetle, namestio sam bocne na srednja i centralne kada upalim na duga, mada je ona dosadna zuta tako da planiram da resim i to...

Na faru sa strane imaju 2 rupe ostavljenje pa cu probati da ih iskoristim za neko led osvetljenje... Tipa po jednu led diodu sa svake strane u boji..

#64 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 30 April 2016 - 21:31

Uf, odlicno izgleda. Vec duze vremena trazim takvu prednju masku, odgovara 1/1 na Focusa kod mene.
Kontam da bi se u farove mogle ubaciti mr16-ke led?

Sent from my C5503 using Tapatalk

#65 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 30 April 2016 - 22:42

Citao sam da su se kinezi potrudili da iskopiraju gileru runnera, a i ovaj tuning far je radjen za gileru ali pase sraf na draf kao i fabricki far.

@Lauda, odgovara sto posto, jer su focus i max po konstituciji isti. Plastike su potpuno iste osim te prednje, ostatak pase sraf na sraf. Ja imam kadicu, sediste i korpu sedista sa fokusa i sve pase :)

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

#66 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 April 2016 - 23:00

Da, cista kopija runnera. Heh, aj mi prodaj plastiku haha :)
To sam ostavio u planu kada krenem raditi malo na izgledu Focusa, svidja mi se ta verzija fara i fino se uklapa u kompletan izgled skutera.

Bilo bi dobro kada bi se mogle ubaciti jace LED sijalice sa socivom. Mada ja mislim da tu sigurno moze MR16 sijalica da stane?

#67 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 30 April 2016 - 23:05

Nisam razmisljao do sada o zameni sijalica ali to ce sigurno biti menjano kroz neko vreme. Sada sam malo vise fokusiran na tuning i prvo paljenje, kao za baksuz nece.. videcu za MR 16. I meni se cini da moze da stane :)

Eee, hajde. Das focusa i 100e :D

#68 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 30 April 2016 - 23:07

View PostLauda, on 30 April 2016 - 23:00, said:

Da, cista kopija runnera. Heh, aj mi prodaj plastiku haha :)
To sam ostavio u planu kada krenem raditi malo na izgledu Focusa, svidja mi se ta verzija fara i fino se uklapa u kompletan izgled skutera.

Bilo bi dobro kada bi se mogle ubaciti jace LED sijalice sa socivom. Mada ja mislim da tu sigurno moze MR16 sijalica da stane?
Mada znas kako, ja sam ovaj far uzeo jos pre 2 godine u Nemackoj u scooter attack-u.. I skoro sam ga svuda trazio i nigde bukvalno nema da se uzme..

#69 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 April 2016 - 23:13

Da, nema ga bas nesto na sajtovima...

#70 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 06 May 2016 - 11:26

Posle praznika sam odlucio da se pozabavim malo sredjivanjem kocionog sistema, prednjeg.

Sve od rucice na volanu do celjusti je kineske proizvodnje. Nista nije dirano, sve stock. Evo i kako izgledaju celjusti.

Posted Image

Krenuo sam da rasklapam. Koristio sam WD-40, sve je odvijano bez problema.

Posted Image

Mozemo primetiti da su celjusti sa jednim klipom, solidno odlivene, srafovi ocuvani, u dobrom stanju, malo reklo bi se boljeg kvaliteta nego na nekim delovima skutera ali da se ne zavaravamo ipak je to kinez. Crevo je ocuvano, bez ostecenja. planirao sam da ga menjam inace ali neka posluzi jos neko vreme.

Posted Image

Srafove sam odmastio, ocistio navoje i neke bacio ugrubo u neku hrom varijantu.

Iiiiii, imam sta i da vidim. Paknovi su na taj nacin pojedeni da sam shvatio da mi je felna kriva posle konstatacije da je disk u redu. Nista, sledi mi ispravljanje felne u najboljem slucaju. Idemo dalje...

Posted Image

Kada sam sve poskidao sa celjusti usledilo je ispustanje ulja iz cilindra, odmascivanje i ciscenje prvo benzinom pa Axelom i na kraju produvao pistoljem.

Posted Image

Usledila je priprema za farbanje, osmirglano prvo grubim smirgl sundjerom i na kraju finim. Prajmerovano i farbano u 2 sloja. Nosac je farban u crno, celjusti u zlatno. Na kraju izgleda ovako

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Imam DOT4 ulje i fali mi jos neke kvalitetnije paknove da nabavim, tipa Motoforce racing sam gledao i da to bude pristojno kocenje za neki naredni period dok ne odlucim da promenim sve na nesto kvalitetnije..

#71 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 06 May 2016 - 14:07

Nakon toga je usledilo sredjivanje kocionog sistema na kormanu, tacnije lonceta za ulje i rucice.

Posto mi je na loncetu skroz puklo staklo za merenje ulja, a s obzirom da nikada nisam ni obracao paznju na njega odlucio sam se za privremenu varijantu.

Prostor gde je bilo staklo sam ocistio i odmastio dobro, sa spoljne strane stavio dihtung, podlosku i ubacio sraf, a sa unutrasnje, u loncetu, nalio rupu tecnim metalom i nakon susenja stavio gumeni dihtung, podlosku i uvrnuo maticu.

Trebalo bi da dobro drzi. Evo i nekih slika posle radova.

Posted Image

Posted Image

Kasnije istu postupak smirglanja kao i u prethodnom postu i farbanje.. Takodje sam odlucio i rucicu da sredim, cisto da sve bude kompletirano...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#72 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 06 May 2016 - 14:30

Izgleda da je cesta pojava da puca to staklo na posudi...
Fino si sredio kociona klijesta. Moja preporuka su TRW plocice ili Malossi, a kada vec radis kocioni sistem mozda ne bi bilo lose i disk zamijeniti.

#73 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 06 May 2016 - 16:32

View PostLauda, on 06 May 2016 - 14:30, said:

Izgleda da je cesta pojava da puca to staklo na posudi...
Fino si sredio kociona klijesta. Moja preporuka su TRW plocice ili Malossi, a kada vec radis kocioni sistem mozda ne bi bilo lose i disk zamijeniti.

Hvala :)

Sta da ti kazem, kinezi... Znam ih dosta kome je pucalo to merno staklo.

Planiram ja ceo sistem da menjam, sa sve rucicama, ali za sada cu promeniti plocice i eto eventualno disk, bice dovoljno.

Kandza je dobra, celu sam je pregledao, mozda ona na kraju i ostane, videcu.

Lauda, hvala kao i uvek na savetima..

#74 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 06 May 2016 - 16:44

Imas opciju i da nadjes polovna brembo dvoklipna kociona klijesta (od aeroxa i sl). Nije skupo, a uz prepravku nosaca dobices dosta bolje performanse kocenja.

Za takva klijesta imas i veci izbor plocica.

#75 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 06 May 2016 - 17:07

View PostLauda, on 06 May 2016 - 16:44, said:

Imas opciju i da nadjes polovna brembo dvoklipna kociona klijesta (od aeroxa i sl). Nije skupo, a uz prepravku nosaca dobices dosta bolje performanse kocenja.

Za takva klijesta imas i veci izbor plocica.

I o tome sam razmisljao, nasao sam neka Brembo za 30e pa cu videti jos. Ipak bih da sredim jos malo skuter i na kraju te finese da doteram :)

#76 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 06 May 2016 - 21:43

Ja opet da pomenem da ta stakla mogu da se izliju na licu mesta od providnog akrila koji sam pominjao u mom postu. Kad se osmirgla i ispolira skroz je providan kao staklo i trpi sve zive hemije. Akril je ona hemija sto zenama prave vestacke nokte na rukama

#77 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 06 May 2016 - 22:33

View PostDepe, on 06 May 2016 - 21:43, said:

Ja opet da pomenem da ta stakla mogu da se izliju na licu mesta od providnog akrila koji sam pominjao u mom postu. Kad se osmirgla i ispolira skroz je providan kao staklo i trpi sve zive hemije. Akril je ona hemija sto zenama prave vestacke nokte na rukama
Hvala na savetu, video sam to.
Ali sam imao na umu ovo da odradim pa cemo videti kako ce raditi. Ne bi trebalo da bude problema.
Nije bas neko adekvatno resenje ali posto imam u planu totalno drugo resenje, da kupim cilindar sa sve rucicom sa gore odvojenom plasticnom posudicom za ulje ciji cep moze da se odvije rukom, dok to ne resim trebalo bi i ovo da sljaka. Hvala jos jednom na predlogu, usvajam ga ako moj izum ne uspe :D

#78 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 14 May 2016 - 19:57

Da se vratim na projekat...

Imam problem sa navojima u bloku, tacnije navojima gde se srafi dekla, skoro svi su oblaznuli osim 2, 3 navoja koja su i dalje ok...

Zanimaju me vasi predlozi i iskustva sa ovim problemom. naravno, aluminijum je u pitanju, srafovi su M6.

Imam par ideja, a to su:

- varenje svih rupa aluminijumom i novo urezivanje navoja
- ubacivanje nekih celicnih ili mesing caura koja ce biti spolja M8, a unutrasnji navoj M6 kao i do sada ili,
- urezati M8 navoje i staviti M8 srafove, s tim da ce i na dekli otvori morati da se razbuse na odgovarajucu velicinu

#79 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 14 May 2016 - 20:15

Najbolji metod: http://forum.pyrothe...dpost__p__89950
Dakle brezoni sa prelazom i ne moras busiti i urezivati rupe na dekli.

#80 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 14 May 2016 - 21:20

View PostLauda, on 14 May 2016 - 20:15, said:

Najbolji metod: http://forum.pyrothe...dpost__p__89950
Dakle brezoni sa prelazom i ne moras busiti i urezivati rupe na deklu.
Od toliko tema nisam ni znao za ovo ali Mario je i o tome ostavio traga, kao i uvek sve bez premca...

Hvala Lauda, na kraju cu tako i uraditi. Cuo sam se i sa Nesom Bg i on mi je to predlozio tako da, resili smo problem.. :)

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users