Imao sam u planu u skorije vreme nesto drugo, Sprint Maxx 50 kubika. Naime plan je bio da prodam svoj Tomos A3, dodam nesto para i kupim Sprint.
Pricamo mi tako u firmi o svacemu i ja kao- dolazi lepo vreme i prodacu svoj A3. Iako mi je zao jer je jako lep, super ide i ulozio sam mnogo vise para u sredjivanje, nego sto mogu da dobijem. Jednostavno mali mi je i izgledam smesno na njemu. Mozete videti na slici kako je izgledao, a verujte jos bolje je isao- inace je `79 godiste.
Kolega rece da njegov sin ima neki skuter, bas velik i fino je isao ali sada stoji i ne vozi se. Kao skupo mu "odrzavanje" mora skupo ulje da se sipa, neke sitnice je menjao ali i dalje nece nekada da upali ujutro bez mucenja...pre je imao APN i kaje se sto gaje prodao itd.
Odem ja da pogledam motor, iako sam ocekivao neko malo cudo i da nece biti nista od biznisa.
Odem ja tamo, kad ono stvarno dosta velik motor. Svidi mi se na izgled a masina se moze srediti, pa ne znam sta da je problem. On provoza moj i odusevi se i pristane da se menjamo uz neku moju malu doplatu.
Doguram ja tako kuci moju novu makinu.
Vidi se da nije bas mnogo ulagano, kojekakvi razliciti srafovi, puknute plastike vezicom pricvrscene, gume dosta lose, karb spolja prljav i prekriven nekom piljlevinom, crevo goriva preseceno.... Auspuh ima neki rezonantni ali rucno pravljen. Videcemo kako se pokazati.
Ocistim ja karb i filter, napunim akumulator, sipam novo gorivo i ulje i pobao da upalim. Patio se jedno popodne i nista. Drugi dan opet iznova i upali konacno ali nesto zesce melje i gasi se na leru.
Nema veze i to je uspeh, bitno da pali. Rastavim sve i sada se cekaju delovi. Na radilici luft na velikoj pesnici, narucena druga. Karike uzas potrosene, narucen klip a cilindar ide na busenje. Na variomatu nesto budzeno, brusena peraja, iz aviona se vidi da je u debalansu, caura potrosena, kais istrosen itd.
U svakom slucaju jedva cekam posle praznika da stignu delovi i da se zamastim kao prasence

Za sada ostaje ovaj cilindar ali ce u neko skorije vreme ici na veci i klip 47. Zasada hocu da sto pre sredim i da ga vozim malo, pa posle veca kubikaza i igranje sa diznama, prenosom, vazduhom i sve sto to povlaci za sobom, U planu je i farbanje, sredjivanje sedista, ali otom-potom.
Ima dosta posla ali mislim da imam dobru osnovu. Registrovan na zute table, covek vlasnik iz mog mesta. Nije mali po gabaritima, posto sam ja 190cm i 105kg tako nesto jos moze da prodje.
Ne planiram da jurim i letim s`njim. Bitno mi je da mogu po gradu da se vozim ko covek, da povuce kada krenem, da se popne uz uzbrdicu. Max brzina me ne zanima.