Jump to content

Cpi Oliver City

26 replies to this topic

#1 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 24 May 2016 - 17:46

Zdravo narode,evo došao je red da predstavim i moj skuter.
U pitanju je CPI,uzeo sam ga čisto da preko leta ne moram stalno paliti auto i planiram da koliko toliko ostane u fabričkoj postavci što se tiče izgleda i karakteristika istog.

Što se tiče skutera,počeću od početka,pošto sam ga uzeo u jako lošem stanju i izostaviću peripetije što se tiče prevoda vlasništva(preveo sam ga na svoje ime,jedva nekako,vlasnik je tamo pa amo pa drž ne daj ko je ustvari vlasnik,na kraju sam uspeo.),promenjeni su sledeći delovi:
Brava paljenja(nije je imao,palio se na prekidač iz nekog juga) stavljena nova.
Anlaser,stavljen novi,stari je štekao opasno
Akumulator,stavljen nov
Promenjen kaiš(stari nije bio originalnih dimenzija),slike u prilogu
Sajla gasa stavljena nova
Cajger(km sat),stavljen nov
Sajla km sata,stavljena nova
Uljna pumpa,istopio se zupčanik totalno oblepio plastikom pumpu,mogao se menjati samo zupčanik,na moju inicijativu promenjena sa novom.
Promenjen semering na radilici.
Evo i nekih slika,ako ih uspem postaviti . . .
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 May 2016 - 18:15

Diskusija iz teme http://forum.pyrothe...pi-oliver-city/ se nastavlja ovde.

#3 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 24 May 2016 - 19:13

Lepo izgleda ...CPI je ortodoksni kinez u 90 % pozicija je isti kao moj Alien ...razlike su neznatne ...sta je `ispod haube` ? Jel` serijala , ili ??? Koji je auspuh ? Lici na neki Bullet ili Next - R ? Jel` nesto u planu da se radi na masini , neki tuning ?

#4 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 24 May 2016 - 19:39

Cpi je po pravilu Tajvanska kompanija,ali ko da je to bitno.
Motor je čista serijala,auspuh je Bullet,kupljen je takav mada se meni više sviđao njegov originalni prohromski lonac.
Trenutno je stanje takvo da je motor ok,pali na zub i posle par dana mirovanja,ali imam 2 problema koje nameravam da rešavam i treba mi vaša pomoć.

Prvi je taj,da uopšte nema jak start,tačnije do 20 km/h mrljavi i posle prokine i po njegovom cajgeru pokazuje između 70-80 km/h,nije mi uopšte važna krajnja brzina ali me nervira takav start.Sumnjam na rolnice i kvačilo a opet možda je i termo grupa oštećena onomad odkad je menjana uljna pumpa.
(Gledao sam na KP sajtu,prodaju se klip i stublina za 2000din?)to mi je baš smešno para,i uvek sam za novo nego da se staro sređuje,a opet ne znam da li je potrebno to menjati.
Druga stvar,troši mnogo po mojim proračunima oko 6l-100km,to moram isto rešiti,tu sam siguran da je do karburatora i sve nešto kontam da menjam tu kopiju mikuni 16,ali još ne znam za koji.
Pa vas molim za savet.

#5 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 May 2016 - 22:28

Oko starta ce ti pomoci produzivanje bolcne ako je nemas, to je sigurno. S tim da ti preostaju jos oprugice.
Taj mikuni bi trebao biti ok, interesantno je da postoji kopija tog mikunija no name, i aljkavo je napravljen, i za nijansu su drugacije neke komponente, recimo iglica plovka i mesingana cahura u koju ona ide, kod te kopije nema veze s vezom, a ovaj tvoj ima potpuno istu kao u originala.

#6 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 May 2016 - 08:36

Bullet je dobar auspuh , ja sam ga imao i na 50 i na 70 ccm ...naravno da postoje i bolji , ali , on je sasvim ok i bolji je od onog serijskog bojlera ...

Mikuni copy 16 mm je sasvim ok , kompromis da dobro ide i umereno trosi ...trebao bi sa njim da predjes oko 130-140 km sa rezervoarom od oko 5 litara... u gradu mozda malo manje ...

Ako ga mislis voziti , ne bi bilo lose rastaviti , pa videti stanje termogrupe , onda znas kakvo je i sta raditi ...mozda nista , a ako je pohabano , apsolutno novo , nemoj se razmisljati za te pare , sad je to jako jeftino ,a izbegavas probleme masinske obrade ...ovako, kupis novo i ne razmisljas hoce li zaribavati sa novim klipom koji ima los koeficijent sirenja , to sam ja imao ...vremenom , nabavis uljanu pumpu koja radi bez sajle , jedno potencijalno mesto kvara manje ...

Start se resava rolnama u varijatoru , ja sam i na serijskom variomatu a i kasnije na tuning variomatima sa Bulletom imao oko 3.5 gr . i bilo je dobro...radilo je dobro i na serijskom kvacilu , a mozes ga nategnuti malo jacim oprugama ako hoces ...

#7 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 25 May 2016 - 16:26

Hvala na savetima,ako bi se odlučio za neki drugi variomat šta mi preporučujete?
Što se bulleta tiče,bio je mnogo bučan,otvorio sam prigušivač,obmotao čeličnom mrežom i kamenom vunom
što ide oko dimnjaka i rezultat je fantastičan,dosta se utišao.
Plan mi je da proverim klip-stublinu,rešim taj start i da pokušam nekako da mu smanjim potrošnju.

#8 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 May 2016 - 16:30

Sto se tice variomata malossi multivar se pokazao najbolje a od povoljnijih naraku sport ili racing.

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 May 2016 - 17:22

A start rešavaš zamenom tog teškog kineskog kvačila, jedino obrati pažnju jer su ti i kvačilo i zvono 112mm dimenzija a najviše ponuda ima za 107mm, praktično ti odgovara sve što ide ns minareli, ali eto obrati pažnju na dimenzije...

#10 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 25 May 2016 - 17:34

Prvo ću pokušati sa rolnicama od 3.5-4g,ako ne bude dalo traženi rezultat,ide menjanje variomata i kvačila.
Skuter sam uzeo polovan i sigurno je neko nešto čačkao pa ne mogu da kažem da je sve fabričko na njemu.
Čekam platu sredinom meseca i krećem u majstorisanje.
NesaBg i Mario hvala na informacija,dosta mi znače.
Interesuje me može li mi neko reći dimenzije rolnica koje idu u fabričku postavku i koja je optimalna dizna u karburatoru.
Pozdrav

#11 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 May 2016 - 18:06

Rolnice su 15x12 velicina. Koji je tacno karburator u pitanju? Sta tacno pise na njemu? Trebalo bi da je original mikuni 16. A dizna bi trebalo da je 52,5 u fabrickoj postavci.

#12 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 May 2016 - 20:20

Originalne rolne u tom kineskom variomatu su 5 gr. , a sa njima na Bulletu je lenj na startu , preteske su ...treba oko 3,5 ...

Ako je original Mikuni , onda je ta koja bata Sone kaze , ja prosle godine imao jednog na servisu i bila je ta ...Na Copy zna da bude i drugacije , kod mene bila 57,5 ...ako mu skines lelicu na filteru , ( 13 mm) onda moze i malo veca ...al` to treba probati ...

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 May 2016 - 20:40

6,2g i 6,4g pakuju fabrički u kineza

#14 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 02 June 2016 - 12:05

Pozdrav narode,evo sad sam majstorisao oko rolnica.Uzeo sam ih od 3.5g,variomat sam zategao sa kaisem za zamenu uljnog filtera,odvrnuo maticu i posle je sve igrarija.Dobio sam dosta bolji start ali osećam da ima snage da izvuče još.
Sad nešto razmišljam da ne kupujem sportsko kvačilo,nego da samo u postojećem zamenim centralnu oprugu i federe,i tu mi treba vaša pomoć.
Šta bi ste mi vi preporučili koju i koje boje centralnu i federe,s obzirom da su sad na njemu 3.5g rolnice i bullet auspuh.
Puno pozdrava. . .

#15 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 02 June 2016 - 12:24

Centralnu oprugu najbolje da stavis tvrdoce kao sto je malossi bela, kreni sa najmeksim oprugicama iz seta za kvacilo, tvoje ako je fabricko onda je 112mm pribavi jos rolnica posto ti ostaje puno probanja I skidanja, tesko da neko moze napamet to sve da ti kaze, tako da se dobro naoruzaj strpljenjem

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

#16 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 02 June 2016 - 12:48

Hvala na odgovoru,znači mi dosta u ovoj fazi.
Reko možda je neko imao sličan set up,pa mi je da znam šta činiti.

#17 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 02 June 2016 - 23:08

Listam forum i naiđem na temu ‚‚dimenzije i težina rolnica za skoro sve skutere‚‚
i tamo podatak za Cpi Oliver 16MMx13MM 6g fabrika
A ja sam stavio 15MMx12MM 3.5g
U čemu je razlika kad su druge dimenzije rolnica,šta se dobija a šta gubi?

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 June 2016 - 23:20

Greska je to 15x12 idu u CPI, a tezina oko 6g je za fabricki lonac auspuh

#19 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 06 June 2016 - 16:07

Mario hvala na informaciji,sad imam jednu drugu nedoumicu,pročitao sam na forumu da su za njega najbolje svećice NGK Br8Hs i DensoFSR24.
Odem danas reko aj da uzmem tu Br8Hs jer mi je trenutno na njemu Bp6Es.
Nađem je,montiram,odvozam par km skinem da vidim boju,a ona bela kao kreč.
Vratim Bp6Es odvozam par km,skinem boja ciglasta,sasvim ok.
To me sad buni,evo uslikao sam,ali nikako da namestim kameru,pa koliko se vidi pogledajte
Ovo je sa Br8Hs
Posted Image

A ovo sa NGK Bp7Es
Posted Image

#20 ArgonautRu

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoRu
  • VozimCpi Oliver City

Posted 06 June 2016 - 16:10

Ispravka,totalno sam smetnuo sa uma NGK BR8HS je svećica sa kratkim navojem,a kod mene ide dugi navoj,tako da je uzet ekvivalent NGK BP8ES.
Buni me to,da je na toplotnoj vrednosti 8 boja bledunjava a na 6 skoro pa sasvim solidna.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users