Jump to content

Kimco Xciting 400i

15 replies to this topic

#1 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 05 June 2016 - 14:34

Pre jedno nedelju dana je došao u garažu dati model. Što se kaže glanc nov itd...i sve je bilo super dok nije došlo vreme da se registruje. Znači u mome gradu ja ne mogu novu stvar da registrujem kako treba. I evo sada čami sam u garaži.
Fejzer prodat, Kimko 500 prodat...sada sam samo na ovome što i ne mogu da vozim
šmrc.

Attached Files

Edited by VeNoM, 05 June 2016 - 14:35.

#2 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 05 June 2016 - 18:01

Cestitam,da te dugo sluzi,reci mi koje godiste,i koliko si ga platio ako nije tajna? :D
Koji problem imas sa registracijom?

Edited by Sikii, 05 June 2016 - 18:01.

#3 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 05 June 2016 - 19:19

godište 2016. dakle nov. kupljen u ovlašćenom servisu plaćen 5390€ plus troškovi transporta do kuće.
frajeri sa carine su zaboravili da stave dva broja u celu cifru motora tako da me zezaju sada ovi iz tehničkog a pre toga me zezali kada sma pitao oni na registracijama...
ja im kažem ljudi nova stvar, kupljena sa 0 km, svi papiri itd..ali to njima ne vredi...
mislim da sam ovde pisao koje sam probleme imao kada sam prvi nov skuter registrovao...tražili mi pečat iz Kine...

#4 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 11 June 2016 - 21:08

Hajde malo da se pohvalim...konačno registrovao...

Attached Files

#5 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 11 June 2016 - 21:14

Uuu bas odlicno izgleda,koliko te je izasla registracija?
Ps lici mi na t-maxa malo :D

#6 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 June 2016 - 21:53

Super izgleda, sa boka bi i ja reko da je t-max

Sent from my D6603 using Tapatalk

#7 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 11 June 2016 - 22:35

registracija je izašla sa tehničkim, tablicama itd oko 17000din. nisam mogao da izdržim a da odmah ne montiram veći vizir...
nije nikakav problem montaža ali mi se izgled sa bivšeg modela više svidja. verovatno zbog onih plastičnih delova tj one dve šine dok na ovom samo se vide šrafovi što je veoma odvratno. večeras montirano stura če da probamo kako do izgleda.

Attached Files

#8 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 18 June 2016 - 18:06

pređeni prvih 100km i natankan ponovo do vrha. 70% u gradu i ostalo kao malo vani...
mašina je još nekih 1500 km u razradnji tako da moram pažljivo da vozim što se gasa tiče. potrošeno 4.3L.

#9 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 June 2016 - 19:48

Cestitam na kupovini! Zaista lijep skuter.
Prvi utisci iz voznje? Udobnost? Ciklistika?

#10 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 18 June 2016 - 21:18

za sada ne mogu ništa da napišem jer dok se ne pređu nekih 1000km ne može ništa da se kaže kako treba. ono što mogu da napišem jeste da se primećuje da je manji od 500ccm verzije koju sam imao pre njega (onaj sa isto dva fara) i mislim da je ovaj još više krući tj da ide na onu sportsku liniju tj takvu vožnju.
ono što mi se dopada je ručna kočnica koja je dosta bolje postavljena od predhodne verzije.
ono što mi se ne dopada je rezervoar koji je na 500ccm mnogo lepo rešen dok je ovde ono tipa otvor pregradu i odključaj rezerovar itd.na 500ccm se sve preko ključa u bravi rešavalo.
plus je naravno 12v utičnica u pregradi ispod volana koja može da se koristi za navigaciju dok je u 500ccm bilo u sedištu što za punjenje ok ali za korišćenje užaš.
dizajn je naravno lepši na novoj verziji ali na staroj se samo rep razlimovao.
servis je na 5000km dok je na 500 bio na 6000km.
oko 2L je išao u 500ccm dok ovde ide oko 1.5L

e sada ono što mi je veoma čudno je to što ima 3 crte za toplotu motora. mnogo brzo dodje do srednje crte i po gradu sada često uključuje ventilator dok to sa 500ccm nije bio slučaj...morala je baš u gradu da bude gužva da bi se uključio...
za sada je to.

#11 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 18 June 2016 - 22:01

View PostVeNoM, on 18 June 2016 - 21:18, said:

za sada ne mogu ništa da napišem jer dok se ne pređu nekih 1000km ne može ništa da se kaže kako treba. ono što mogu da napišem jeste da se primećuje da je manji od 500ccm verzije koju sam imao pre njega (onaj sa isto dva fara) i mislim da je ovaj još više krući tj da ide na onu sportsku liniju tj takvu vožnju.
ono što mi se dopada je ručna kočnica koja je dosta bolje postavljena od predhodne verzije.
ono što mi se ne dopada je rezervoar koji je na 500ccm mnogo lepo rešen dok je ovde ono tipa otvor pregradu i odključaj rezerovar itd.na 500ccm se sve preko ključa u bravi rešavalo.
plus je naravno 12v utičnica u pregradi ispod volana koja može da se koristi za navigaciju dok je u 500ccm bilo u sedištu što za punjenje ok ali za korišćenje užaš.
dizajn je naravno lepši na novoj verziji ali na staroj se samo rep razlimovao.
servis je na 5000km dok je na 500 bio na 6000km.
oko 2L je išao u 500ccm dok ovde ide oko 1.5L

e sada ono što mi je veoma čudno je to što ima 3 crte za toplotu motora. mnogo brzo dodje do srednje crte i po gradu sada često uključuje ventilator dok to sa 500ccm nije bio slučaj...morala je baš u gradu da bude gužva da bi se uključio...
za sada je to.
I meni se brzo ugreje,sad su ovi topli dani pa je i normalno da se brze greje

#12 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 June 2016 - 14:30

Mocan je ovaj Kymco, kako je vozit s vecim vizirom?

#13 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 19 June 2016 - 15:23

mogu da napišem da je baš prijatno. jedino što mi smeta je što nema one dve plastične šine na viziru kao što ima kraći nego se vide oni odvratni šrafovi koji idu iz vizira ali moraću da nadjem nekog da mi to izlije i da bude kao na verziji od 500ccm.

#14 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 03 July 2016 - 21:30

danas sam prešao celin 220km tako da sada na satu imam nešto više od 330km. za tih 220km oko 30% je bilo u gradu a ostalo van grada.da napomenem da nisam težak na gasu nego vozim onako babski i držim ga na 4500 obrtaja il 4000 i brzina negde oko 80 i nešto .
e sada napunio sam ga do vrha i malo preko toga i sada opet isto tako. ono što je pokazao za tih 220km je 7.7L.

#15 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 July 2016 - 21:34

To mu dodje nekih 3.5lit na 100km sto je ok...Ako ga budes malo muski vozio :) verovatno ce potrosnja stici 4.5-5 lit stoje opet u gornjim granicama ekonomicnosti za takav jedan agregat od 400cc

#16 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 04 June 2017 - 10:12

evo posle oporavka ruke (ne potpuno) dočekao sam sezonu i prešao celih za sada 2000km od datuma kupovine. nekada sam prelazio samo za jedan mesec toliko ali šta da se radi.
utisci su pozitivni i svaka preporuka. nekako mi se lakše vozi od 500ccm verzije ali mislim i da je po gabaritima malo sitniji. težinski su tu negde kao i sa snagom agregata.
moraću da vidim kako se šteluju amortizeri zadnji (na 500 je moglo ručno ovde neće da može).
sedište je malo tvrdje za duži put (200+ km). stavio sam veći vizir ali me je na 500 verziji bolje štitio (mislim da su viziri iste dužine ali je na ovom malo nže postavljen).
potrošnja....eh...da pišem reči hvale pa da ga ureknem....nisam sve baš beležio (fale dva punjenja ) ali ovo bi trebalo da bude to. nema laži, gorivo do vrha i teraj.
juče sam prešao 220km i to lepe vožnje sa brzinom koja se kretala izmedju 80 i 100. potrošnja je bila 3.3 što je bilo prosto neverovatno meni.
ceo spisak potrošnje je na linku
http://www.fuelly.co...16/ajzen/438235

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users