Na ms forumu sam malo pisao o ovome pa eto da i s vama podjelim.
Očajno mi doma fali stvarcica za pumpanje guma i ispuhivanje, posto su kompresori preko 100 eura odlucio sam sloziti nesto slabije , jeftinije al funkcionalno.
U potrazi po otpadu nasao od hidropaka tank 25 litara
Ocistio ga i ofarbao iznutra i izvana.
Zatim sam nasao kompresor od frizidera kojem sam na licu mjesta ispitao namotaje
kuci sam tek vidio da ne nabija pritisak pa sam ga otvorio da nadem kvar
drzac ventilica se rasklimo i ventil je preko njega zablokirat znao, rjesilo se nalemljivanjem "blokade" da ventil ne moze dalje i ujedno da se vise ne deformira drzac
sa otpada takoder nasao plocu okruglu debelu 12mm i na nju navario navoj za manometre itd i ofarbao da zacepim rupu od hidropaka jer nije imao original poklopac
kompresor frizidera je pasao na saraf bez pripasivanja , sa ztraznje strane rupu sam zacepio auto ventilom preko kojega ce ju i puniti. (na dnu jos jedan auto ventil za ispust)
sa ebaya narucio komplet ventile i manometre , tank od hidropaka dopusta oko 5bara radnog tlaka pa nisam htio pretjerivati i ici preko toga (za sve sto mi treba je ispuhivanje,farbanje, i pumpanje guma , pistolje imam elektricne)
iskljucni ventil je imao prejak feder za kontrolu zatvaranja ispod 5 bara pa sam ga fleksom skratio za centimetar i namjestio gasenje na oko 4.8 bara , ponovo se pali ispod 2,8 cca..
filter zraka malossi red sponge
od clana dajteh sam uzeo i separator vode neka se nađe
evo jedan video kako radi (nije jos 100% gotov ali bit ce uskoro)
1
Homemade kompresor
Started by Anabellas, Jun 11 2016 11:20 PM
2 replies to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users