Jump to content

Baotian Falcon 50R

937 replies to this topic

#261 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 31 May 2017 - 17:39

Uzeo kurblu i rolnice 3,3gr videcu kako ce se vrtiti , a ako ode opet navoj na radilici onda sledi mhr ili airsal racing radilica i seletra :D

Attached File  DSC_0387.JPG   1.16MB   34 downloads

#262 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 01 June 2017 - 14:35

Probao sam ga na gpsu al opet ne bas mnogo dao bi mu jos nekih 3-5kmh-a ,bio je zakucan na 9200rpm na krajnu, rolnice su teske 3,8gr I smesa je jako bogata od pun gas ako ga odpustim ugasi se kad izbaci u ler I kais ne ide do vrha,malo je pokrivena radilica kod variomata I kad stavim sve ovo, ovaj rezultat je okey, videcu kako ce biti sa 3.3gr sig bolje ☺, I moracu da nabavim pilotku definitivno I ovih dana uzecu manje dizne.

Posted Image

Sent from my D5103 using Tapatalk

Edited by Damjan66, 01 June 2017 - 14:37.

#263 Kole035

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 01 June 2017 - 18:26

Prelep skuter kolega ;) I kod nas ga uvozilo par firmi i bio sam blizu da kupim jedan mat crni, izgledao je bruka lepo ! By the way, kako se zove ova aplikacija za brzinu, tripmetar..?
Puno lepih kilometara B)

Sent from my Coolpad E501_EU using Tapatalk

#264 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 01 June 2017 - 18:34

Hvala , jeste lep je skuter stvarno su ga dobro uradili , aplikacija se zove Ulysse Speedometer.

#265 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 01 June 2017 - 20:58

Posto za sledecu sezonu planiram preci na high end, ovog meseca uzecu malossi seletru i ocu da uzmem radilicu ali neznam koju gledao sam po RP mislim se oko MHR sa 85mm hod i da kupim spejser ili pa da uzmem ovu Airsal Race Pro http://www.racing-pl...cPath=3098_4195, kit ce biti MHR Team 6T ili Airsal Xtrem 69.6cc 47.6mm jos nisam odlucio, za radilicu stvarno neznam pomagajte :D

#266 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 June 2017 - 21:48

Zanimljive su zamisli ali trebalo bi prvenstvano malo da se vozis i uzivas sa postojecim setupom i na taj nacin da se upoznajes sa svojim skuterom i potrebama i sa zeljama pa da polako odlučiš šta dalje. Ako imas samo jedan skuter koji vozis svaki dan, recimo do skole ili na posao, onda ne savetujem prejake setupe. Jači midrejs i high end su masine koje ne trpe polovično završene postavke, to se mora sklopiti sve sa predvidjenim komponentama koje su realno skupe, računaj da za ulazak u highend klasu treba da spremis 2000eura... druga bitna stavka je sto takav setup nije za svakodnevnu voznju. Karika ne traje dugo,moras da vozis otvoreni karburator, auspuh i usis su preglasni, setup se ne vozi na vrh gasa itd itd...

Sto se tiče izbora delova, radilice se dele na hod 39.2 i na stroker (produzeni hod) 44mm. Duzina klipnjače 80, 85 ili 90 igra ulogu prema odredjenom cilindru. Ukoliko unapred znaš koji bi cilindar uzeo, onda uzimas i radilicu koja za njega projektovana ili neku sličnu.

Mhr 6t cilindri su projektovani za radilicu sa stok hodom i 80mm klipnjačom, postoje i neki modeli X (cross) na koje ide 85klipnjača, ali najbolje je da se informises direktno na malossi store online, ima u opisu svakog proizvoda šta se sa čime slaže i šifre su validne i u drugim shopovima kao sto su racing planet, scooter centar, maxi scoot, sip shop, caseglione racing parts, racing parts nl, scooter attack itd...
Radilca mhr team (klipnjača 85) je duplo skuplja od rhq 80 a razlika je samo u klipnjači.

Airsal sa druge strane nudi pristupačne cene proizvoda ali zaostaje po snazi cilindra. Radilice su korektne ali i tu treba voditi računa, exteeme radilica je isključivo za cilindar od 88ccm (hod radilice 44mm) dok race i race pro se razlikuju po duzini klipnjače a hod im je stok 39.2

Radilice nekih proizvodjača nemaju nutove na kraku pa je za njih potreban i variomat od istog proizvodjača i tu treba voditi računa.

Najzad, ako finansije dozvoljavaju, ja se ne bih mnogo dvoumio, uzeo bih sve od jednog istog proizvodjača, recimo malossi ili polini (cilindar, radilicu, auspuh, overrange prenos) i to najslabiji HE cilindar (mhr 6t ili polini evo 70) kao ulaznicu u HE klasu.

#267 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 June 2017 - 22:16

Evo samo mala digresija sa cenama.
HE se ne pravi od polovnih delova potrebno je da sve bude sveže zbog zdravog stnaja. Ako uzmemo u obzir da imas skuter i blokove račun je sledeci:

Cilindar mhr 6t 300e
Rezervni klip i karika 90e
Rezervni set dihtunga 20e
Svecica ngk10hix ili denso 31iridium 20eura (40e sa rezervnom) i neka obična za stelovanje 10-15e

Radilica mhr rhq 200e, mhr team 350e, spejser i brezoni 25e, lezajevi radilice c4 poliamid 35eura, rezervni set semeringa 20eura.

Paljenje mhr 300e, mhr team 330e.

Prenos: stari tip overrange (metalne remenice) 270e, novi tip furia rosso 360e.
Rezervni overrange remen 50e, rezervna cenrralana opruga 10e, rezervne rolnice 10e.
Primar 70e, sekundar 70e osvina točka od čelika cro-mo16 90e.
Deklica prenosa sa torington lezajevima oko 100e.

Auspuh (yasuni c21, c30, malossi mhr, mhr curva alta, roost rs5, joly moto, bidalot, polini evo, od 200-400e.

Karburator, od 50-150e, primer kopije pwk30mm powerjet 70-80e.
Setovi dizni od 130 do 170 oko 25e, set igli 18e, set pilotki 17e, rezervni set dihtunga 10eura.

Usisna piramida Tassinari V force ili top performace 75e ili mhr vl16 60e. Usisna prirubnica sa postoljem od 20 do 60e.

Verovatno sam puno toga zaboravio, racunao sam najjeftinije i ispalo je oko 1900e, ali nema polovičnoe kupovine i sklapanja (kupim cilindar da radi sa obicnim paljenjem ili karb bez dizni i igli) jednostavno neće proraditi valjano i samo se gubi vreme na teoretisanje a rezultata nema. Najgore je ako se krene pa se stane, niti vozis a dao si odredjene pare za delove, ja sam živi primer za to.

Naravno, sve ove stvari mozes uzeti polovne, samo je bitno da znas da procenis i premeris da li su ispravne i koliko ce trajati i naravno, da li je moguce sa njima nastelovati setup do kraja.

Ja ti zelim srecu i da stvarno spakujes jedan HE, u danasnje vreme to je retkost!

#268 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 06 June 2017 - 04:33

Hvala ti sto si odvoijo vreme i sve lepo objasnio, jasno meni dosta toga stvari ,evo da pocnem od radilicu ako uzmem MHR RHQ 85mm hod na RP vidim da je 157eura i spejser 19eura , sledece uzecu polovan mhr team naravno pred da ga uzmem izmeri cu sve klip, cilindar itd i ako nevalja novi cu kupiti... , tassinari usis ,malossi viton grlo, karb planiram 28-30mm polini ili naraku, seletra kod nas na popustu je 250eura nova,yasuni c21 takodje polovan 150eura, gore dole recunao sam i za prenos i sve ostale stvari minimum cu da dam 800eura sigurno, ima mnogo stvari , takodje sto si rekao za ovo kad kupim na primer kit pa da stavim samo njega da vozim sa obicnim palenjem , to nisam ni mislio prvo cu da kupiv sve delove potrebne i tad na kraju ce da bude sklapanje a naravno do tada ce se voziti ovo :D , jedino sto sam razmisljao je da stavim radilicu odmah i seletru i overrange vario malossi, da kupim c21 , i uzmem novi klip za ovaj kit i da ga portujem za ovog c21 i ostace mi jos kaisnica i kais overrange , mozda i ubedim onog lika da mi proda La Furia Rossu , ako bih radio nesto to bi bilo i posle naravno skupljanje pare za ostale stvari i na kraju sve sklapanje :)

#269 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 06 June 2017 - 16:02

Damjan dogovodi se so nekoj od deckive da ti go sklopat i nasteluvaat, ke si pokries trosoci. Kaj nas vo MK ne veruvam nekoj da moze da ја sredi taa high end masina :D

#270 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 06 June 2017 - 16:19

Jas i Vlatko zaedno ke go sklopime hehe ne e kojznae sto ;)

#271 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 June 2017 - 17:28

Ajde ajde, nemoj samo da budu pusti snovi... skupljaj pare, trebaće ti ;)

#272 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 06 June 2017 - 21:17

Motor vise trokira I gasi nema ler,ocigledno svecica otisla sutra kupujem novu, a I promenio sam vunu u top.

Posted Image

Sent from my D5103 using Tapatalk

#273 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 07 June 2017 - 14:50

Evo svecica je brutal haha , smanjicu bar 5broja diznu obavezno jedva sam doso ne ide motor 85 na satu i 9000 i pocinju da opadaju polako obrtai, cak i nije hteo da povuce 2-3 puta stoiji na 6500 haha , kupio sam novu zamenio vuce lepo ali opet do pola trokira epten cak se i davi u gorivo , opracu i filter sigurno se nagutao prasine , trebao sam da stavim rolnice danas ali nista ovo vreme je retardirano samo vrne.

Attached File  DSC_0390.JPG   1.13MB   35 downloads

Edited by Damjan66, 07 June 2017 - 14:52.

#274 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 June 2017 - 15:28

Prebogata ja smeša reklo bi se po boji svećice...
Da li je dizna prevelika ili ti se filter zaprljao, uglavnom jasno je

Sent from my iPhone using Tapatalk

#275 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 07 June 2017 - 22:17

Na koj otklon na gasta e slikana svekicata ? Na ful gas ili vo ler ?

#276 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 08 June 2017 - 06:24

Na full ali 50m kako i da e prebogata e :)

#277 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 08 June 2017 - 16:48

Danas sam izgubio jednog "drugara" pustis ga u garazi sam 5min i eto op ode filter polini pa dal moguce za jebenih 20eura covece ja nemogu da verujem, vraticu sad airbox ako mogu da ga popravim i narucicu drugi filter,neverovatno sokiran sam.

Edited by Damjan66, 08 June 2017 - 16:48.

#278 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 June 2017 - 16:52

Sta? Neko skinuo u prolazu?

#279 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 08 June 2017 - 17:03

Moj "drug" david dosao sa jednim deckom trebao sam da mu prodam neki del i dao mi je pare nisam imao sitno otiso ja do kuci 3-4min nemalo me , vratio sam se vratio decku kusur i otisli su i posle 1sat teknulo mi da treba da ocistim filter pojdem ja do garaze navednem se vidim nema filter, i aj kao nista jbg izgubio sam ga ali tekne mi jucer kad sam uterivao motor u garazu onaj polini filter rika kao lud prosto je smesno da ga ne primetis :D , i kazem aj da zapalim motor da vidim kako brci ovako bez filtera samo sa onu krivinu upalim ja na ler i malo sam dodao gas totalno drugaciji zvuk prosto je nemoguce da mi je ispao bio je i jako zalepljen , a i cuo bi ga u voznji i osetio bi se pad snage , i posle povrzem stvari i to je to jbg sad sam se javio da porucim novi videcu ako ima neki sa 90stepena prosli put nisu imali.

#280 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 08 June 2017 - 17:13

Prosto da covek ne poveruje vise sumnjamo u sebe nego u prave lopove.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

26 user(s) are reading this topic

0 members, 26 guests, 0 anonymous users