Imao sam istu situaciju kao tvoju, isto jedna strana plocice lose trosena i pri guranju je dosta skripelo, ali je dosta dobro kocilo. Disk je bio prav samo sam ga ocistio alkoholom, plocice presmirglao i oborio im ivice, malo razradio klip koji nije izlazio kao drugi, ocistio klizace po kojoj klizi kandza, i klizace po kojoj klize plocice. Sada nema skripe, trosi se ravnomernije, i sada kada rukom zavrtis prednji tocak okrece se dugo uz blago cesanje tek tek, dok je pre posle pola kruga stao. Ovo te ne kosta nista, a mozda upali, a ovi gore saveti su sigurniji i dugotrajniji.

skripanje diska
Started by Miri, Aug 04 2016 07:34 AM
22 replies to this topic
Posted 06 September 2016 - 20:49
Posted 22 September 2016 - 22:02
Bravo reloaded, sve što si napisao je recept za bolji rad kočnica...svaka čast!!
Posted 22 September 2016 - 22:30
Dosta pomaze i bakarna pasta (mast) koja se skroz tanko namaze izmedju klipa i kocionih plocica.
mojNe da bi neko mazao po plocicama...jest da nema skripanja ali ni kocenja hehe
Inace, ja sam primjetio da kod dosta kineza (barem oni koji su mi prosli kroz ruku) imaju taj simptom da se cuje cesanje prilikom okretanja prednjeg tocka. Dosao do zakljucka da tu disk strada i da se jednostavno pokrivi.
A to se desi vrlo vjerovatno zbog kvaliteta fabrickih plocica koje ubijaju disk.
mojNe da bi neko mazao po plocicama...jest da nema skripanja ali ni kocenja hehe

Inace, ja sam primjetio da kod dosta kineza (barem oni koji su mi prosli kroz ruku) imaju taj simptom da se cuje cesanje prilikom okretanja prednjeg tocka. Dosao do zakljucka da tu disk strada i da se jednostavno pokrivi.
A to se desi vrlo vjerovatno zbog kvaliteta fabrickih plocica koje ubijaju disk.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users