Jump to content

Piaggio NRG 70

• This topic is locked This topic is locked
219 replies to this topic

#21 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 September 2016 - 13:54

Hladnjak i creva sigurno nisu identicni jer ne stoje na istim mestima, kod runnerke su iza tocka a na nrg-u iznad. Runnerka nosi 14cola prednji tocak, disk je 220mm sa 5 rupa, mislim da su vilice identicne, ali i ako nije skroz isto, sve te stvari su kompatibilne pa ces uz manje prepravke moci ugraditi, a creva za vodu mozes da kupis na metar, na svakom cosku...

#22 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 13 September 2016 - 15:10

Ici cu pogledat sutra kod jednog covjeka sto radi lajtunge sve za hidrauliku ugl pa mi mozda more rijesit. Lagano se kes čuva. Planiram skinit masinu i temeljnom namazat ramu jer je ishrđala katastrofa. Nadam se da cu znat opet vratit instalaciju

#23 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 September 2016 - 15:34

Kako samo uspeju razvaliti takav relativno nov motor, nikad mi nece biti jasno...

Ako imas volje i strpljenja, uz skromno ulaganje i pomoci na forumu mozes povratiti ovom NRGu sjaj kakav zasluzuje!

#24 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 13 September 2016 - 17:02

To i meni nije jasno. Ka ta stro fa! Budzet mi nije velik posto sam maturant i nigdje ne radim tak da cu se cupat al zivim na kruhu i vodi da se ustedi sto vise. Najvise mi je potrebno znanje posto nikad nisam nesto previse radio oko motora sem zamjene ulje i takvih gluposti.

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 September 2016 - 18:08

Veliki je ovo zalogaj, ja bih na tvom mestu kupio nešto što mogu da vozim.. Što bi rekli ima dana za mejdana, pakovaćeš midrace neke naredne godine, nisi zakasnio, a bez para ovde nemoš prdnuti, al bukvalno....

#26 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 September 2016 - 18:16

Definitivno treba nesto sa strane kao safety scoot da nebi pogubio zivce cekajuci... a nadje se danas skuterce vec za 50€vrica a ide oko 70kmh. Toliko ces proliti za neku sitnicu koja stane u onaj mali desni dzep na farmerkama.

#27 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 13 September 2016 - 20:38

Ma imam je vremena cijelu zimu. Lagano se skuplja kes, lagano ce se sve radit ne zurim nigdje. Imam auto tak da mi nije prehitno složit vozit.

#28 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 14 September 2016 - 07:56

Što se tiče rastavljanja pa sastavljanja, ako nisi siguran da ćeš zapamtiti gde je šta bilo, najzgodnije je poslikati sve detalje pre rastavljanja, pogotovo struju, pa je posle pri sklapanju lakše jer se ne mora lupati glavom gde-šta.

#29 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 08:51

Dada to sam i mislio pogotovo jer se u struju razumijem ko baba u krivi.
Danas idem pogledat di ima za kupit crijeva kilera narucit neki polovni kiler jer je ovaj u katastrofalnom stanju i odnest sic tapacirat. Nekakva eko koza plus crveni sav

#30 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 September 2016 - 09:09

Svi dzekovi su razliciti, ne mozes pomesati, ali kada skines instalaciju, razvuci je pored motora celom duzinom u pravcu kako stoji pored motora, tako je i slikaj, tako je i odlozi, mozes recimo da je okacis na zid sa 3 eksera ili da je polozis na neki astal, nemoj je umotavati. Takodje, kada skidas neki dzek ili samo jednu zicu, malo kep-trake i marker, obmotaj oko zice i napisi zasta je sluzila, nema sanse da pogresis.

Creva za vodu bitno da su armirana, mozes i ona providna za bastensko crevo, posto ce radna temp biti ispod 100stepeni a pritisak do 2,0 bar, bitno je da uzmes i nove, odgovarujuce šelne.

#31 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 09:29

E to sam trebao. Vec imam shemu da krep trakom obljepim napisem broj i ufotkam da znam di je. Fora su mi ona gumena ali prozirna da vidim kak voda tece pa cu vidit ak ika tak sta

#32 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 14 September 2016 - 15:42

Kao da citam svoju temu od pre 4 godine :D dosao na forum na razvaljenim roksom i kao lako cu, ubio 1500e u delove i opet nije bio dobar xD na kraju prodao Patku koji je isto toliko love sprzio u njega i na kraju uzeo serijalu da se smirim... Dobro razmisli, prevagaj, preracunaj 10 puta kako se ne bi ubrzo razocarao i lagano tek nakon toga kreni sa radovima. Sve sto te zanima pitaj na forumu i ne veruj oglasima previse, ljudi ce gledati da ti izvuku lovu ako vide da ne znas mnogo :) srecno dalje, pratim temu

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

#33 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 16:31

Daj ljudi ubijate mi želju i volju, a volje imam jako puno. Na vxru sam bacio 1000e i opet nie bio dobar, sad decko mjenja klip i mozda glavu na njemu. Sto se tice ovog skuta ne znam jel bi mi se isplatilo prodat ovaj kit i kupit base 70 kao sto je dr.evo jer se bojim da ovaj nebi poblesavio. Motor radi ko sat sve pet samo sto je plastikarija i rama u proljevu groznom.

#34 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 16:36

Attached File  uploadfromtaptalk1473867340369.jpg   53.45K   21 downloads
Attached File  uploadfromtaptalk1473867362520.jpg   45.33K   21 downloads

Sic je maloprije odnesen tapetaru, predlozio mi je nekakvu eko kozu reko sam da mi je stavi i da mi napravi sav crvenim koncem.

#35 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 September 2016 - 16:40

E ta eko koza je zapravo ona za fotelje i stolice u salonima i kaficima. Nije za kisu, imao sam je ja na svom sicu, propada brzo ako pokisne.

#36 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 16:44

Meni se iskreno svidila. Posliko sam struju sad idem krep trakom pooznacavat pa krenit skidat

#37 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 17:54

Attached File  uploadfromtaptalk1473872066162.jpg   34.66K   22 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1473872071784.jpg   46.79K   22 downloads

Jel zna netko cemu ovo sluzi?

#38 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 September 2016 - 19:09

Elektrika iza bravice volana. Sluzi za davanje kontakta.

#39 5RR

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • MestoPožega, Hrvatska
  • VozimPiaggio NRG70

Posted 14 September 2016 - 19:11

Znaci ne mora se prikljucit nigdje? Ona samo tako stoji?

#40 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 September 2016 - 19:23

Ona se montira sa zadnje strane metalne cevi koja stoji na osovini volana, a sa prednje strane ide bravica i kljuc. Kada okreces kljuc, okrece se i ta crvena plastika u zelenom kucistu i na taj nacin prespajas kontakt. Zzavisno u kom polozaju stoji ili je na kontaktu ili je iskljucen. Mozda tvoj motor ima naknadno ugradjen killswitch pa je ova bravica ostala prespojena na "on" poziciji a mozda nije ni povezana.
Elektrika na skuteru je prosta, bilo koji auto elektricar ce ti pomoci.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users