Jump to content

Kymco Super 9

166 replies to this topic

#81 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 14 January 2013 - 16:44

Moja preporuka je obavezno otvaranje blokova,meni je tako pukla karika,sat vremena sam okretao radilicu,duvao kompresorom itd,razbusio cilindar,stavio nov klip,i na 1km od kuce samo krrrrrrrrrrc i stade,doguram ga kuci,otvorim,ono isplivalo neko parce,vise od pola klipa urezano 2mm u dubinu,karike se slepile,a celo jos nije pocrnelo ni najmanje,tako da bi ja to ipak otvorio.

#82 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 15 January 2013 - 01:31

pa verovatno cu morati...mada kad bi stavio na papir jeftinije me dodje da mi zalepi klip nego placam da mi rastave blokove...

#83 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 January 2013 - 02:26

View PostWeseli-90, on 15 January 2013 - 01:31, said:

pa verovatno cu morati...mada kad bi stavio na papir jeftinije me dodje da mi zalepi klip nego placam da mi rastave blokove...

Marko, alat u ruke i naučićeš se kao i svi mi ovde...ako nemaš alata kupuj alat pre nego da plaćaš majstore...šta da ti kažem :)

#84 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 15 January 2013 - 02:32

Ej, nije to sveto pismo, toliko smo pisali o generalkama, uostalom pre svakog srafa slikaj poziciju pa ces imati i dokumentaciju i podsetnik. Od alata ti ne treba mnogo, seti se samo mojih i Draganovih pocetaka, ispod bandere ..... :)

#85 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 15 January 2013 - 10:18

View PostBlack Adder, on 15 January 2013 - 02:32, said:

Ej, nije to sveto pismo, toliko smo pisali o generalkama, uostalom pre svakog srafa slikaj poziciju pa ces imati i dokumentaciju i podsetnik. Od alata ti ne treba mnogo, seti se samo mojih i Draganovih pocetaka, ispod bandere ..... :)
E moj Bleki, i Draganove sadasnjice :) Ako je suditi po avataru, Weseli, ti barem nemas tih muka sa prostorom za rad (dvoriste, garaza) a siguran sam da bi se nasao "mentor" ako zapne.

#86 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 January 2013 - 11:38

ja sam za da Marko krene u posao sam i da nauči, nije sveto pismo.... ako zapneš negde tu je forum, piši, slikaj, pitaj.. nije greda

#87 DarioBG

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 48 posts
  • MestoBeograd (Cerak)
  • VozimBaotian BT49QT-18 Rocky

Posted 15 January 2013 - 22:42

Ako sam ja mogao da rastavim blokove, zamenim sve lezajeve(toplo-hladno) i u procesu sam farbanja, onda veruj mi da mozes i ti...
Pored dobrih tema sa slikama, uvek imas clanove koji ce da ti priskoce u pomoc.

#88 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 02 April 2013 - 18:07

Posle nekog vremena... motor sam na kraju odneo u kymco servis da mi zamene lezajeve, sklope nov klip, proxy sa uzeo precnika 41mm... Danas sam preuzeo masinu i odma ga sklopio, posto sam im nosio samo blok motora... evo koja slika iz kymco radionice:

Posted Image Posted Image

tu je i doticna centrirana garava radilica
Posted Image Posted Image

auspuhu prefarban top i stavljena nalenica
Posted Image

i na kraju sklapanje
Posted Image

Recite mi hoce moci ovo da pije vodi, stavio sam dve matice posto ne mogu da nadjem originalne matice od kymca?
Posted Image

i na kraju neki kratak video cisto da se vidi da je ziv, inace upalio je posle 10 min, naravno sto bi odma upalio nebi bilo zanimljivo, mora malo da se mucim...

#89 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 02 April 2013 - 18:11

Trebao si staviti matice sa plasticnim dodatkom...nista sad,prati situaciju i zameni ako otpadnu od vibracije.

#90 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 02 April 2013 - 19:03

Aha ok, sutra cu ih uzeti onda da se nebih posle patio...

#91 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 April 2013 - 19:43

Eh , Weseli , sramote!!!Dao u servis da ga rastavljaju ? Pored gornjih ponuda ?

#92 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 April 2013 - 19:55

Opaaa završena operacija krmka....mašala..Samo nek je sve sklopljeno i da je kresno makar uz nećkanje... :ohmy:
top deluje malo narandžasto, ili je tako ispalo na slici??

Što se tiče matica na brezonima auspuha, trebalo bi da drži...čućeš ako popusti..

#93 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 02 April 2013 - 20:52

Alien stvarno mi je problem alat, retko se nesto bakcemo oko toga i onda ako svi pokupovao ostao bi bez gaca :ohmy:
ista je boja kao na ovoj slici sto mi je u potpisu, nego telefon zeza a i zaboravim HDR da ukljucim :P lupicu mu sutra po dva komada tih sto se ne odvijaju pa da sam miran i onda polako u razradu...

Edited by Weseli-90, 02 April 2013 - 20:55.

#94 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 02 April 2013 - 23:47

obrati pažnju na podešenost karburatora.. lepo radi, oprezno sa razradom....

#95 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 03 April 2013 - 01:38

Karburator je ostao isti ono kao i sa 42 klipom... Al svakako cu u toku razrade proveravati svecicu i na kraju onaj sraf za smesu odviti na 10 min od pocetka padanja obrtaja ako sam to dobro zapamtio...

#96 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 03 April 2013 - 12:22

dok razrađuješ neka bude na samom početku padanja obrtaja, kasnije ćeš to modifikovati....

#97 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 April 2013 - 12:24

Znaci vratio si ga u zivot. Sad samo strpljivo sa razradom i kreni sto pre dok je vreme svezije.

#98 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 05 April 2013 - 18:34

Presao 50 km u razradi, nisam prelazuo preko 30km/h i reko da proverim svecicu kad ono vuce na belo...smrt
Kako to da resim, to je vrh rucice gasa spektar.. Hoce poboljsati stanje sipanje ulja direktno u rezervoar?
Posted Image

Edited by Weseli-90, 05 April 2013 - 18:37.

#99 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 05 April 2013 - 19:11

Podigni iglu, iako glupo zvuci mozda bi bilo bolje da ponekad das pun gas ako na punom gasu trokira (tu mu spricnes vise goriva).

#100 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 05 April 2013 - 19:20

Zar igla nije za srednji spektar? Mada svejedno mi je, kimko ima fiksnu iglu... Dal bi smeo pun gas iako je presao 50 km od razrade? A i ovo ce mi biti problem i posle razrade...

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users