Jump to content

Autogas u skuteru

100 replies to this topic

#101 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 26 January 2017 - 10:17

Na samom isparivacu ima mesto gde se povremeno ispustaju necistoce , to znas ...mislim da ne bi imao problema sa tim ...naravno da na squtu , kao i na autu moraju da postoje obe instalacije i gasna i benzinska ....

prostor ispod sedista je krajnje nepodesan za bocu i bilo koji drugi deo instalacije zbog otezanog pristupa agregatu ...osim toga ona boca koju ja imam od 8 litara po gabaritima i tako nije mogla stati , a za manju ne znam da postoji ...

Evociram uspomene od pre neku godinu na prvo punjenje boce ....sve spakovano ,provereno , idem na pumpu , pomozi Boze ...stanem na stranu gde se toci gas , a pumpadzija malo dalje na drugom aparatu toci benzin ...` benzin ti je ovamo ` vice on meni ...znam , kazem ja necu benzin, ocu gas ...on gleda u mene dok sipa ovome onim pogledom vid` ludaka ???Kad je zavrsio sa benzinom dodje do mene , ja otvorio gepek , u njemu boca , ovaj samo sto nije pao u nesvest ...`e ovo jos nisam video ` , kaze on i vice kolegu da dodje da vidi ...za tren oka se stvorilo nekoliko njih da vide kako to izgleda , pa pitanja kako ide , kako sam ugradio ...a, ja nemam pojma , ovo je prvo punjenje , paljenje ostavljam za radionicu , pa cu videti ...tako je i bilo , narednih godinu i vise dana su me redovno vidjali na pumpi i tocili gas i uvek je bilo gledalaca sa pitanjima ...tako je to bilo ...

pokazalo se da bez grejanja isparivaca ne moze da radi ...moze , ali na srednjem gasu , a cim je pun gas i veci protok kroz isparivac dolazi do smrzavanja ...onda se mora ceka nekoliko minuta da se otopi...tek kad sam resio grejanje sa bakarnom cevi namotanom oko auspuha i el. pumpom za protok , isparivac je bio mlak , nije bitno koliko , i nije dolazilo do smrzavanja ...ali to je prakticno zahtevalo celu konstrukciju otvorenog sistema grejanja sa prelivnom bocom ...to znanje sam morao ukrasti sa Neta , procitao kako resavaju grejanje isparivaca na motorima sa vazdusnim hladjenjem , npr . kod Folksvagena bube i slicnih ...u teznji da svi elementi budu sto pristupacniji , vise puta sam menjao i polozaj isparivaca sto nije ni malo jednostavno , jako je malo mesta gde moze da stane ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users