Jump to content

Piaggio Zip - vlayco85

1090 replies to this topic

#1081 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 July 2020 - 09:27

View Postvlayco, on 13 July 2020 - 11:35, said:

Hala Mario,da Pita za ne poverovati,ali kazu da ce sledece sezone biti duplo manje.
Sta da kazem,kod druga na tehnickom pregledu u Minhenu se svake god kupuje osiguranje i kosta 28eura...Kod prve reg se kupuje tablica koja kosta 12eura,tako da i u tom slucaju izadje duplo jeftinije nego kod nas...

Ah da,zaboravi da napisem,izasao sam na tehnicki bez klipa u cilindru,sa auspuhom koji je samo nakacen,nije vezan na cilindar...

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

Eto koja smo mi apsurd država...znači tehnički se prolazi bez klipa u cilindru, bitno je da se državi uplati 10 soma...kakve potvrde maksimalne brzine kakvi bakrači...Oduvek smo banana država i tako će i ostati..

#1082 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 14 July 2020 - 14:04

Kod nas za prvi put ispada oko 80eura komplet sve, posle toga samo osiguranje godisno oko 10-15eura zavisi, kod nas samo gledaju broj sasije i ako zapale skuter da ga cuju.

#1083 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 29 July 2020 - 12:53

Kako zipa ne stizem da vozim niti mu posvetim paznje,pala je odluka da ide na prodaju.
Odluka je da se predje na nešto veće ...
Bila je ovo lepa epoha mog i njegovog druzenja,ali neka ide dalje... 😔

ZIP je prodat...novom vlasniku puno sreće i da čuvaju jedan drugog...

Tema ide pod lock

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#1084 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 11 January 2022 - 13:10

Posle godinu i malo vise Lesi se vratio kuci.
Malo pre sam ga preuzeo.
Imao je malu turneju po Srbiji, otisao kod Salleta, od njega ga uzima covek iz Beograda I odnosi na sredjivanje struje i ostatka agregata kod Almira iz Novog Pazara.
Na kraju, nekom trampom za delove od aeroxa I nesto sitno novca, zip je nazad kod mene,gde mu je i mesto. Attached File  IMG_20220111_122452.jpg   80.54K   28 downloads

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#1085 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 January 2022 - 08:23

Meni je drago kada uopšte postoji emotivna veza između motora i vlasnika, jer tada posao i tuning više nema materijalnih vrednosti...

Piši kada kreneš da voziš utiske, u kakvom je sada stanju, koliko su drugi na njemu radili...

Čestitke za povratak "Lesija"

#1086 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 12 January 2022 - 10:40

Takodje se prikljucujem cestitkama i milo mi je da si uzeo zipa i da je kod tebe, sto je lepo rekao ovo Mario nemam reci respect max :ziveli:

#1087 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 12 January 2022 - 14:55

Javi utiske kad ga provozaš.. Šta mu je radjeno od struje? Ono kad smo se čuli reče da mu je prenos skraćen jer je produženje bilo veliko, jel bilo još nekih mehaničkih intervencija sem toga?

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#1088 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 12 January 2022 - 22:32

Sto se struje tice, falio je automat migavaca,sijalica u stop svetlu i 1 sijalica je pregorela u faru. To sam danas sanirao.
Oko mehanike jos nisam nista gledao, karb je kineski 17.5mm,sa rucnim sauhom, radi kao veliki, da na pomenem, Almir ga je stelovao kako karb tako i prenos na dyno masini. Po njegovim recima, izvukao je 11.7ks iz ovog setup a na tocku. Svakako je negde daleki plan da se stavi 21mm,ali prvo da se provoza pa cu onda odluciti.
Da skinut je reduktor koji sam ja koristio, njega sam davno kupio od Ace Razrednog, svakako taj reduktor treba da mi stigne, pa cu uporediti sta i kako. Attached File  Screenshot_20220102_110212_com.viber.voip.jpg   48.16K   43 downloads

#1089 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 24 October 2022 - 18:51

Da se i ja javim posle vise meseci pauze...
Zip od kada je spakovan u garazu i prekriven najlonom nije vise paljen.
U martu mesecu montiran 19mm phbg karb i malossi multivar, spakovan sa 6.5gr rolnicama I ljubicastom centralnom.
Ide opet pod najlon i od tada do kraja avgusta nije pogledan.
U septembru resim da ga opet dam na oglas, jer jednostavno nemam vremena da se posvetim detaljima i da ga registrujem.
Kupac dolazi pocetkom oktobra da ga pogleda.
I onda ne verovatno, zip pali na pola kurble sa gorivom koje stoji u njemu od januara meseca kada sam ga uzeo nazad.
Radimo odmah KP ugovor I zip ode u Cacak...
Ja ostade da gledam sa novcem u rukama i kiselim osmehom...
Sada sam samo pesak, kupovina nekog drugog skutera se odlaze do daljnjeg zbog posla...

#1090 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 October 2022 - 07:03

Jbg ode ZIP opet iz kuće. Nema veze bar će da se se vozi, a tebe čeka neka veća kubikaža na proleće..

#1091 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 12 November 2022 - 22:13

U sledecih par godina nista se nece voziti.
Dobio sam ugovor za posao na recnom kruzeru,tako da svi planovi idu na hold sledecih par godina...
Ali u pravi si, cim se vratim na kopno mora da padne nesto sa lancem i 4t...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users