Jump to content

Luna Speedjet R50 by Beta Minarelli

310 replies to this topic

#301 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 02 July 2017 - 13:58

Ima li netko pametno objasnjenje za ovu pojavu.
Znaci prije ove NGK BR9HS sam vozio SuperBosnu F100 i boja je bila idealna, bila je sa jedne strane malo tamnije smeda, sa druge skolski smeda.
E sad, zasto je NGK sa ispusne strane bjelkasta, a sa druge strane crna???
Seraf smjese nisam dirao, sve je isto kao i sa SB F100
Meni to sve djeluje kao da se smanjila prohodnost kroz Yasuni i da mu sad previse vraca plinove, mozda je glup zakljucak al mi nije jasno.
Budem opet prestelao seraf smjese pa cu vidjet.
Posted ImagePosted Image

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

Edited by dacerovs, 02 July 2017 - 14:12.

#302 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 July 2017 - 20:00

Bosna f100 je hladnija svećica u rangu ngk9 ili 10.

#303 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 02 July 2017 - 20:17

View PostRazredni, on 02 July 2017 - 20:00, said:

Bosna f100 je hladnija svećica u rangu ngk9 ili 10.
Aco jesi 100% siguran??
Sve se pitam jel to do zamaknutog paljenja pa da treba full hladnu svjecicu jer se mozda vise grije.

#304 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 July 2017 - 22:36

Nisam 100% siguran jer ne mogu naci one stare Bosnine-Enker manuale da proverim ali mi se tako pokazalo u praksi. Bosna 95 je hladnija od ngk 8, to smo probali na skuteru. Sa ngk9 imali smo izrazeno troksanje, sa f95 isto a sa ngk8 radi ok.
100ka treba da bude izmedju 9 i 10 po ngk chartu.

#305 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 24 July 2017 - 21:25

Jucer ujutro na dan skuter meeta u Zagrebu, skuter mi u voznji poceo dizat pa spustat okretaje na isti gas, na punom da i ne govorim.
Skinem dekl i imam sta vidjet(slika1), vrisnuo Malossi X kevlar na 3 mjesta.
Odmah krenuo u akciju, vratio Bando remen, malo se poigrao sajbicama i to je takva razlika da ja ne znam zasto sam vozao tog malossija sa 30° kutem. Imao sam veliki pad okretaja nakon starta, nekad vise od 1000 kad je usijan prijenos, naravno prevrtavao ne na startu. Sa Bando druga pjesma, 9700 start, pad na 9380 i vrti 9450, bez oscilacija u ubrzanju, definitivno bolji od X kevlara na mina polutkama.

Na meetu Lunjo stao uz bok jacima i jako se dobro drzao na ubrzanju. U startu ubija Pia NRG replica 70, Yamaha Aerox 100( preraden cilindar), sa Dariom sam uz bok do 50-60, aerox AC! Sport 70 sa Malossi bacva auspuhom oko njega radim krugove.
Oprao sam i ovog navedenog Piaggia 70 sa Replicom i yaseRom na utrci nekih 100-150m, vidio sam da ima dosta velik pad okretaja u ubrzanju i decko ima 100kg, na dva puta ostao iza mene, naravno da je ustelan kako treba prica bi bila drugacija, izlaz sam imao 75gps.

Evo i kratak video, skupilo bi se vise ljudi da nije kisa prije skupljanja ekipe sve pokvarila

Posted Image

Edited by dacerovs, 24 July 2017 - 21:27.

#306 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 12 August 2017 - 07:21

Nisam vec dugo pisao, a i prije sam zaboravio napisat da sam maknuo onaj chinarelli airbox, prvo jer nije dobro dihtao poklopac i drugo je to da su mi otisli navoji na bloku di se serafi filter kutija, jedan je cak i pukao. Nabavio nov Kartbox BGM pro, malo bilo muke oko postavljanja ali i to je dio tuning price.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Onda sam se bacio u stelanje.
Kaze Dario, ajd da odma stavimo vecu diznu, barem 92 pa da krenemo prema dolje, nista reko probat cu sa ovom 82 pa cemo vidjeti.
Naravno krenem na voznju, a on trokira li trokira, punog gasa nema.
Nista od 92 dizne, na kraju sam pao na 7br manju.
75 dizna, w7 igla 1.zub, seraf na krug i 15min.

Pa kako mi je otisao zuti Malossi centralni, kupio novog i uz to novi Bando 738x16.5x28 i krenuo u stelanje prijenosa.
Rolice 5gr BGM, sajbica 1.1mm i Torsion Control.
9300-9400 ubrzanje, kad se usije prijenos 9250, ma milina.
Start 9600 i pad na 9300.
Po skoro obrisanom markeru sa varia mi se cini da je to dobro ustelano.
Posted Image

Btw, isao sam premjeriti novi Bando remen i stvarne mjere su 752x16.8x28.
Ovaj remen duplo bolje radi od Malossijevog, prvenstveno i radi drugog kuta.
Posted Image

U planu mi je jos nova zadnja overrange RMS remenica, pa ako to sjedne, idem u nabavku remena i ponovno stelanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#307 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 10 November 2017 - 12:19

Gdje si kupio malossi zuti centralni, jesi ga mjerio i ako jesi poklapaju li se mjere s onim mjerama na njihovoj stranici ?

http://www.malossist...Y0-maph50rl-M-P

#308 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 10 November 2017 - 21:33

Nisam ga mjerio, kupio Malossi zuti za Minarelli i tjt.
Kupio ga preko Scooter Center.

#309 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 11 November 2017 - 08:55

107.5x53.3mm,debljina federa s bojom je 3.9mm.Imam jedan rabljeni u garazi pa sam ga izmjerio...

Zalosno je da covjeku trujemo temu s tvojim pitanjima a imao si svoju temu gdje si mogao saznati sto te zanimalo.S druge strane mozda bi netko i iz tvoje procitao nesto sto ga zanima...

#310 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 10 December 2017 - 21:40

Nisam dugo pisao, a i nisam imao zasto, skuter se vozio redovno sve do kraja 9.mj kad sam strgao ruku.
I kako sam lezao u bolnici, a isto tako i doma nakon operacije. Imao sam vremena razmisljati o jednom zanimljivom projektu.
U garazi mi lezi kompletna Gilera Runner 50 1997godina u potpuno originalnom stanju i to jako dobrom stanju, po satu sa 48500km. Kako taj skut vise nema mogucnost nabavke papire, odlucio sam ga prodat u dijelove.
Al se tu pojavio Rade007( Dario) i svako malo zezao da zasto nebi slozio Gileru, takvih jako malo ima ovo ono. Reko ajd vidit cu.

Btw, Gilera ce se slagat, bit ce nova tema.
Ovdje staje projekt za Lunom i to je to. Motoric ide na bubanj, a ovaj projekt neka bude smjer nekome tko zeli ovakav setup.
Ovaj setup je napravio bezbriznih 5000km bez ikakvog problema, doslovno uvijek u punom gasu i sa 3% mjesavinom.

O Gileri ce bit sve u novoj temi.

#311 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 December 2017 - 21:58

Tema ide pod ključ, čestitke tebi i Radetu na dobro uštelovanom i složenom setup-u..

Srećno sa novim projektom

35 user(s) are reading this topic

0 members, 35 guests, 0 anonymous users