Prikaz rada 4t agregata by Steeef
steeef
11 Oct 2016
skupilo mi se doma poprilčno smeća od od kojekakvih podcvikanih mašina pa reko da napravim jednu mašinu kao školski primjerak da se vidi kak iznutra funkcionira 4t mašina...u ovom slučaju radi se o leader 180 mašini (vxr)
našlo se svega,od bloka radilice glave ventila uljne pumpe do fergazera lanci bregaste itd itd..
blok sa lošim ležajevima,cilindar i glava su već iskasapljeni i još neki ostali dijelovi potrebni za sklapanje sveg kompletno

blok je malo ispjeskaren

pa sve sastavljeno

još treba nataknut magnet..
planiram složit motor od brisača da vrti radilicu pa da se vidi sve kak radi..
našlo se svega,od bloka radilice glave ventila uljne pumpe do fergazera lanci bregaste itd itd..
blok sa lošim ležajevima,cilindar i glava su već iskasapljeni i još neki ostali dijelovi potrebni za sklapanje sveg kompletno

blok je malo ispjeskaren

pa sve sastavljeno

još treba nataknut magnet..
planiram složit motor od brisača da vrti radilicu pa da se vidi sve kak radi..
Razredni
12 Oct 2016
Svaka cast na volji da se ovako nesto napravi. Moramo otvoriti posebnu temu, ovo je skolski primer i zasluzuje to

steeef
13 Oct 2016
steeef
17 Oct 2016
Mario
17 Oct 2016
Možeš sad svakog klijenta da animiraš sa simptomizacijom prikazanom direktno na maketi ...
btw odlično si odradio, sve ispeskareno , pofarbano, odličan presek...
btw odlično si odradio, sve ispeskareno , pofarbano, odličan presek...
steeef
17 Oct 2016
radil budem novu radionu,bude kutak sa sicevima od auta za sjedenje ko dnevni boravak,pa budem vjerojatno tu masinu ukombiniral u stolic sa staklenom tablom,stol bude na kotacima da se more pregledat masina i rad iz svakog kuta..
da ju stavim na neku policu,uvijek jedna strana nebude pristupacna,a da ju stavim na neki stalak oko kojeg se more hodat,zauzimalo bude puno mjesta..
farbat tek treba,L profili su hrdjavi od stajanja,stari su bar 20-30 godina,mozda i vise haha
trebam izmislit neki potenciometar da mogu regulirat brzinu vrtnje elektromotora,pa ako ima neko neki predlog bil bi mi od pomoci i bio bih zahvalan
da ju stavim na neku policu,uvijek jedna strana nebude pristupacna,a da ju stavim na neki stalak oko kojeg se more hodat,zauzimalo bude puno mjesta..
farbat tek treba,L profili su hrdjavi od stajanja,stari su bar 20-30 godina,mozda i vise haha
trebam izmislit neki potenciometar da mogu regulirat brzinu vrtnje elektromotora,pa ako ima neko neki predlog bil bi mi od pomoci i bio bih zahvalan

Pita
17 Oct 2016
Ovo je baš egzotično... 
Nisi prvi koji je ovo uradio ali je svakako retkost i lepo-korisno za videti

Nisi prvi koji je ovo uradio ali je svakako retkost i lepo-korisno za videti
Mario
17 Oct 2016
Postavi intrument u.područje 10A i kablove ubaci u tu buksnu i masu i veži na red, crvenu na + akumulatora a crnu dalje na motor i drugu od motora ba minus aku
U zavisnosti od jačine može da se skombinuje neka regulacija
U zavisnosti od jačine može da se skombinuje neka regulacija
steeef
17 Oct 2016
ok fala,budem izmjeril motoric pa bumo vidli dalje 
@ pita,znam da nisam prvi koi je to napravil,al eto bilo je otpadnih dijelova pa sam ih htel iskoristit..
planiran na svjecicu slozit ledicu pa da zasvjetli kad inace masina okida iskru..

@ pita,znam da nisam prvi koi je to napravil,al eto bilo je otpadnih dijelova pa sam ih htel iskoristit..
planiran na svjecicu slozit ledicu pa da zasvjetli kad inace masina okida iskru..
Depe
18 Oct 2016
Za te jednosmerne motore da bi ocuvao snagu motora i na manjim obrtajima treba frekventni regulator,
Mario
18 Oct 2016
10-12A , bogami za regulaciju obrtaja mora mnogo da se uloži, bolje ti nađi neki slabiji ili sporiji motorić, npr od brisača stakla ili slično
steeef
18 Oct 2016
bum videl,nasel sam doma neki od brisaca al izgleda da ne sljaka,moram ga rastepsti da vidim..
neznam dal bi bil dobar od neke busilice ili slicne stvari da se slozi..potenciometar mislim
neznam dal bi bil dobar od neke busilice ili slicne stvari da se slozi..potenciometar mislim
Dajteh
18 Oct 2016
Od brisaca najbolje, neki sa sporom prvom brzinom jer ne vrte svi isto. Pitaj nekoga ko pravi raznjeve on sigurno ima iskustva.
Ako bas hoces busilicu, recimo uzmes aku, ona ima sporu 1 brzinu sa mnogo momenta.
Ako bas hoces busilicu, recimo uzmes aku, ona ima sporu 1 brzinu sa mnogo momenta.
steeef
18 Oct 2016
steeef
18 Oct 2016
da li bi migral ovaj pwm regulator obrtaja motora?
20 amperski? to bi onda bilo do 240w?
http://www.njuskalo....-oglas-18856167
http://www.njuskalo....-oglas-18856008
20 amperski? to bi onda bilo do 240w?
http://www.njuskalo....-oglas-18856167
http://www.njuskalo....-oglas-18856008