Prikaz rada 4t agregata by Steeef
Depe
21 Oct 2016
Super izgleda samo treba manja brzina da bi se sve lepo videlo i objasnilo kao za prvi razred, sto je sa ovim tvojim projektom i moguce.
steeef
21 Oct 2016
napisal sam da sam uzel pwm regulator i cekam danas da stigne,ovo je bilo za probu,nemrem stavit potenciometar dok ga nemam,jelda?

steeef
21 Oct 2016
steeef
21 Oct 2016
Dajteh
21 Oct 2016
Sve mi se citi da je bata steef pokrenuo revoluciju, ovo je samo prototip elektricnog skutera

Dajteh
21 Oct 2016
Pa ja koliko vidim ovaj radi bez auspuha, a ko kaze da ovaj potenciometar neces montirati na ruckicu od gasa

Grale
22 Oct 2016
Da, je 50 kubika, ni ne treba ti potenciometar, samo on/off prekidač umjesto gasa 
Znaci fercera regulator, trebat ćemo isprobat jedan za 220 v

Znaci fercera regulator, trebat ćemo isprobat jedan za 220 v

steeef
23 Oct 2016
imam jos neko pitanje u vezi prekidaca za oalit gasit motor..
znaci potenciometar na i off switch na sebi,trebam slozit onda neki izmedju konvertera sa 220v/12v i pwm regulatora..
pretpostavljam da neki obicni nebi izdrzal struju od 10-12a trebam i trazit neki od 15-20a?
stavil bi i neki osigurac ak je potrebno izmedju konvertera i regulatora..pa eto ak ko ima kakav savjet dobro bi doslo
znaci potenciometar na i off switch na sebi,trebam slozit onda neki izmedju konvertera sa 220v/12v i pwm regulatora..
pretpostavljam da neki obicni nebi izdrzal struju od 10-12a trebam i trazit neki od 15-20a?
stavil bi i neki osigurac ak je potrebno izmedju konvertera i regulatora..pa eto ak ko ima kakav savjet dobro bi doslo
Mario
23 Oct 2016
Na 220v nemaš tu struju samo na 12v, tako da ako budeš ulazni napon prekidao možeš opušteno ove elegantne manje koristiti
Dajteh
23 Oct 2016
Ako na 12V imas potrosac od 10A, to je 120W.
Da bi imao 120W na 220V, treba ti 0.55A. (120/220=0.545A).
Dakle treba ti prekidac koji drzi pola ampera, ali se uvijek ide na barem duplo vise da se izbjegne zagrijavanje u slucaju dodatnog opterecenja. A mali prekidaci ti imaju najcesce 2-3A tako da nije problem, mozes onoga na push staviti. Nije ti losa ideja da stavis osigurac, ako vuce 10 ti stavi 20A.
Da bi imao 120W na 220V, treba ti 0.55A. (120/220=0.545A).
Dakle treba ti prekidac koji drzi pola ampera, ali se uvijek ide na barem duplo vise da se izbjegne zagrijavanje u slucaju dodatnog opterecenja. A mali prekidaci ti imaju najcesce 2-3A tako da nije problem, mozes onoga na push staviti. Nije ti losa ideja da stavis osigurac, ako vuce 10 ti stavi 20A.
steeef
23 Oct 2016
da,znaci izmedju konvertera i ovog regulatora bi stavil prekidac,nasel sam neke doma pise 3a i 6a,valjda budu dobri..
steeef
29 Oct 2016
vlayco
21 Nov 2016
Dokle si stigao sa maketom,nema te vec mesec dana da se oglasis...
Imam i predlog,ako imas u supi i neki spuh,pa i njega iskasapis i postavis i onda je makina u full-u...
Imam i predlog,ako imas u supi i neki spuh,pa i njega iskasapis i postavis i onda je makina u full-u...
goggyso
23 Nov 2016
Ovo je fantastično urađeno, samo ja bih napravio korak dalje, umesto da elektromotor vrti direktno radilicu, ja bi ga postavio da vrti osovinu točka (ukoliko imaš i reduktor neki za taj blok) pa nabacio i komplet prenos, u nekom položaju varijatora na maksimumu kako bi prenos dao dodatnu redukciju okretaja. Nek bude maketa u Full-u.
Grale
23 Nov 2016
Logičnije je, bar po meni (nisam neki Russell
) da samo stavi kompletan prijenos i ako ima dovoljno okretaja, vrtjeće se točak