Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#101 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 07 March 2011 - 13:06

e,da,mislim da sam sredio i onaj arreche...stavios am slike iznad kako izgleda plovak,samo sam morao malo na karbu da iskrivim onaj limcic tako da nivo bude kao kod fabrickog...povezao sam ga na rezervoar,povuko rucno na crevce za vakum,napunio se i nije ni kap izasla van...sad ona iglica ide pod pravim uglom gore-dole,a kad je bilo sve fabricki krivila se,i zato zaglavljivala...ali nista dok ga ne probam,to cu kad kupim KIT...

#102 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 March 2011 - 18:32

Nema od ovog arrechea nista,danas sam ga montirao i poceo je odma da preliva...

Koliku bi diznu najmanje morao da stavim na standard karb(weber 12mm)da ne zalepi sa KITom?Ja imam do 90,s tim sto je 85 na turpiji,sve ostale od 60-90imam(to su one od TNTa,ali uz malo konca na navoju odgovaraju,bar ce za stelovanje da posluze)...perfonase nek budu i malo manje,samo da ne zalepi...a kasnije mozda kupim dellorto 17.5mm...

I kolika bi potrosnja trebala da bude uz DREvo,standard karb i TREKa?

Upravo mi ostao bez ulja...naravno,zalepio...
Samo je odjednom u voznji stao,kao da je ostao bez goriva...ja stanem pored puta,upalim ga ponovo,on nije hteo na anlaser,kao muci se,krece,ali ne moze,ja ga secnem na kurblu i on odma upali...i tkao nekoliko puta,misleci da nesto sa karbom nije u redu,kad pogledam u crevce za ulje ono puno mehurica,ostao bez ulja...i onda ga odguram kuci...

Cekam sad da se malo ohladim od gurancije uz brdo,pa idem da vidim kolika je steta...ali je termogrupa 100% sjebana...samo me brine da nisu i lezajevi radilice otisli,ako je i to otislo onda...

I lepo ce sad uljne iz oba freeja da lete napolje...ceo forum vadi uljnu pumpu,jedino ja izigravam nekog gospodina,da ne racunam na pumpi kolko mi ulja treba http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif

Koristi opciju edit, ne pisi post za postom !

#103 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 13 March 2011 - 11:06

Taman mozes da mu kupis Malossi Sport. Eno u oglasima Black ga prodaje...

#104 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 March 2011 - 11:53

Skinuo sam termogrupu...zalepio nacisto...a izmedju karika je zazor dosta preko 1mm...listic od 1mm landara komotno...sigurno ima oko 1.5mm...a od obrade presao samo 250km...
Sad sam,na moju veliku zalost,prinudjen da kupim novi KIT od 70cc :D http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sign0020.gif

Skupo mi mnogo 130e za sporta,za 10.000din mogu da kupim nov DREvo,za koji kazu da je kvalitetniji od sporta...

Moracu uljnu i na turpiji da iskljucim,ko zna dal ona na preko 10.000 obrtaja isporucuje dovoljno ulja,ipak je uljna za serijalu...lepo ponesem digitron na pumpu,i racunam dok ostali trube :D

Slike stizu za 20ak min,samo da se uploaduju...

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

pronadjen i uzrok lepljenja...puklo crevce za ulje od uljne do karba...

Inace smesa je bila perfektna,svecica onako braon,ni tamna nis vetla...znaci extra ustelovan karb...ali me ovo ulje sjebalo...

Korsiti opciju edit !

#105 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 March 2011 - 13:13

ti koji ti kažu da je DR bolji od Malossija verovatno imaju dobre argumente kad mogu da pobiju tu cenovnu razliku koja je na tržištu prisutna i konkurentna, ja iskreno nisam video DRa koji je prešao 30k kilometara a za Malossija mogu da navedem primere...

#106 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 March 2011 - 16:20

pa to sam negde na MSu citao...

A sta,malossi sport moze bez busenja 30k km da predje?Pa toliko ne moze ni serijski...

ono,mogu da izdvojim malo vise i uzmem sporta,ali sam mislio sto da za nesto losije dam vise para...

EDIT:Ali opet,DR Evo bi me izaso oko 3-3500din manje...sa sve prox iglicastim...kad pogledas jos toliko i multivar http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#107 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 13 March 2011 - 16:34

Nema tu bolji ili losiji,sve su to kitevi iz Sport klase....i sto se snage tice tu su isti...a sada koliko koji traje to nema veze sa markom,vec iskljucivo od odrzavanja i nacina voznje.

#108 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 13 March 2011 - 16:41

View Postzoksi, on 13 March 2011 - 16:34, said:

Nema tu bolji ili losiji,sve su to kitevi iz Sport klase....i sto se snage tice tu su isti...a sada koliko koji traje to nema veze sa markom,vec iskljucivo od odrzavanja i nacina voznje.
Sad bas ne verujem da ce RMS da traje isto kao Malossi ili Polini.. Ako se takvi kitovi podjednako dobro odrzavaju siguran sam da ce duze trajati Malossi ili Polini od RMS-a...

#109 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 March 2011 - 16:44

RMS je vec druga prica...ali DREvo kazu da je odlican...a oko 3000din jeftiniji...sto nije malo...

#110 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 13 March 2011 - 18:41

Jbga Milose http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sad.png
Pripazi na ta crevca, proveri i na turpiji.
A to za uljnu je glupost na 49 ccm, uljna je deo kao i svaki drugi, ako se redovno odrzava i proverava ne vidim kako moze probleme da pravi, na 70+ ccm shvatam da je potrebna maksimalna kontrola mesavine.
A sport nije skuplji od dr iz hira sigurno.

#111 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 March 2011 - 22:09

dobro, aj da se usaglasimo sve su Italijani, ali postoji neka razlika, sigurno , DR je najjeftiniji iz Base klase napolju, valda su samo kinezi Motofoce i RMS jeftiniji od njega.. tako da ima razloga zašto je to tako..

za Malossi mogu da ti kažem da prelazi 30000km bez bušenja ako samo karike izmenjaš na 15000 i u tom pakovanju daje najpouzdanije rezultate,.. radio sam sa obe brenda

kod DR-a su mere malo drugačuje, klip je 47,5mm za njega nema nešto kompatibilnih karika, i klip je isto poseban, pakuju ASSO klip a imao sam i situaciju da je popustila cementacija na bolcni, doduše 10mm za minarelli, ali opet to kad vidim naježim se...kada je ispravan radi, nisam video kako radi sa klasičnim auspuhom, a mislim da mu je izduvni kanal podiugnut blago kao na TP Trophy-ju, tu se malo dobija sa rezonantnim izduvom i gubi na klasičnom izduvu...

Malossi je stabilan i jak cilindar, njihovi klipovi su standardni 47mm i karike možeš da stavljš od bilo kog 47mm klipa lagaću te mislim da su 1,5mm deljine.. ja sam radio oba svoja Malossi-ja ni frizirao kanale išao na trke... i moram ti reći da je klip mnogo izdržljiviji nego koliko se od njega očekuje u toj klasičnoj izvedbi.. A vozio sam i fabrički sport kojem je koncept kanala taman i da radi sa serijskim auspuhom a i da povuče sa nekim rezonantnim , mislim da je tu njegova prednost.. ima snage i elastičnosti koliko hoćeš... bilo ih je koji su kumili i molili za Sport-a posle Airsal-a koji je sa nikasil košuljicom, klasičan auspuh jednostavno ne trpi greške u kanalima... i kako ga neki proizvođači malo preteraju odmah bude truba...

da konstatujemo nije to sport je sport sve je isto.. kvalitet sivog liva od kojeg je cilindar rađen se razlikuje od proizvođača do proizvođača... kvalitet legure aluminijuma od koje je klip se isto tako razlikuje, i kvalitet i način kaljenja karika je isto tajna koja se čuva kod ozbiljnijih firmi... i na kraju najveća tajna kvalitetnijih proizvođača je temperaturna dilatacija.. koeficijent širenja kod kvalitetnih proizvođača bude veoma sličan kod cilindra i klipa, pa se motor ne vuče kao lenja baba kad se ugreje, dok je kod slabijih brendova to nažalost činjenica...

ona cementacija o kojoj sam govorio je vrv propala jer je loš igličasti ležaj bio, ne kažem da to nije moglo da se desi na nekom Malossi-ju, samo mene zadese takve situacije uvek kod Motoforce-a i DR-a..

#112 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 March 2011 - 22:30

e jbg...sad nzm sta da radim...DREvo bi me izasao 10.500din a sport 13.500din...ako kupim sporta onda ne mogu multivar za turpiju...a ovako bi se mozda nekako i skrpio...ali opet,ne kupuje se kit svaki dan...ako kazes da za DREvo ne mogu ni karike da kupim,sta posle da mu radim...onda je mozda i bolje malossi sport...

I koliko puta malossi moze da se busi?

I ako moze da predje 30.000km bez busenja,el to znaci da mogu da ga razbusim i teraj jos toliko?

EDIT:Mario,a sta znaci ovo klasican izduv?

Ja imam rezonu TREK...

#113 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 13 March 2011 - 22:35

Malossi sport moze da radi i sa obicnim auspuhom... Pisao je Mario negde o tome...

#114 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 March 2011 - 22:36

malossi ima dve specijale 47,4 i 47,8.. ne znam kako ćeš da uradiš ti znaš... inače pravi malossi multivar ne može da se kupi nov ispod 60-65e, a za ostale je posebno pitanje da li vredi ili ne vredi pare dati..

#115 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 March 2011 - 22:39

pa znam,i mislio sam da odvojim oko 6-7000,ali ako kupim malossi sport necu imati dovoljno...ali moze to jos malo da saceka...

EDIT:pa mozda moze da radi,ali ja imam TREKa...

El bi bio ovaj dosta slabiji sa malossi sportom i TREKom od moje turpije(setup je u potrisu)?
I koliko kmh bi trebalo da ocekujem sa standardnim prenosom?

#116 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 March 2011 - 23:33

radio bi sa trekom lepo i jedan i drugi.. ne znam koje su brzine na free-ju na kojim obrtajima za to bi trebao neko ko ih bolje poznaje od mene... u svakom slučaju znaš onu poslovicu "nisam dovoljno bogat da kupim jeftin proizvod"...

moj glas ide je za malossi, jednom kad budem imao prilike uradiću detaljne analize i upredbe recimo malossi sport-a, dr-a, tp trophy-ja i s6 street race-a...

#117 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 March 2011 - 20:22

Koliko traje razrada za malossi sport?El mora bas po onom Mariovom 400km,ili moze to i malo manje?

msm ja hocu lepo da ga razradim,ali ako nema potrebe da ga davim sa teskim rolnicama i pola gasa 400km...sto da ne...

Inace,trebalo bi da malossi sport stigne u subotu :) jedva cekam...

Kad sam se preracunao,izlazi me samo 400din skuplje od DR Evo...DR Evo je 10.000+500iglicasti+1600lamelice,sto je 12100,a malossi je sa svim tim 12500... +besplatna postarina http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/unsure.png

A mene interesuje koliko ce otrpilike ovaj free sa malossi sportom+TREK(sve ostalo serijski,i raidlica,i karb 12mm)da bude slabiji od ovog sto je vec tuniran(S6 sport pro+S6 pro replica+HPC radilica+19mm karb)

#118 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 March 2011 - 20:25

eto super si ga odradio, razrada kako hoćeš, gus je to treba da se žulja...

#119 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 March 2011 - 20:25

Ma moze i ovako...:)
http://svet-skutera....indpost__p__131

#120 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 March 2011 - 20:32

Znaci dosta je i 200km...to cu za nedelju dana da predjem,ali potrudicu se da ga do 300 ne ganjam mnogo,ono do 60kmh...

Ali na 200 vec mogu da mu udenem lakse rolnice,sad cu da stavim one najteze sto imam do 200km i sajlu gasa cu da odtegnem tako da ne moze da se da vise od pola gasa...samokontrola mi slabija strana,to nisam uradio na serijali kad sam busio cilindar,i zavrnuo ga pri prvoj voznji :)

Sreca,pa sam turpiju stvarno lepo razradio,jer nisam imao onaj pistolj,i do 400km sam vozio sa teskim rolnicama i van rezonance http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/unsure.png

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users