Posted 07 March 2011 - 13:06
Posted 10 March 2011 - 18:32
Koliku bi diznu najmanje morao da stavim na standard karb(weber 12mm)da ne zalepi sa KITom?Ja imam do 90,s tim sto je 85 na turpiji,sve ostale od 60-90imam(to su one od TNTa,ali uz malo konca na navoju odgovaraju,bar ce za stelovanje da posluze)...perfonase nek budu i malo manje,samo da ne zalepi...a kasnije mozda kupim dellorto 17.5mm...
I kolika bi potrosnja trebala da bude uz DREvo,standard karb i TREKa?
Upravo mi ostao bez ulja...naravno,zalepio...
Samo je odjednom u voznji stao,kao da je ostao bez goriva...ja stanem pored puta,upalim ga ponovo,on nije hteo na anlaser,kao muci se,krece,ali ne moze,ja ga secnem na kurblu i on odma upali...i tkao nekoliko puta,misleci da nesto sa karbom nije u redu,kad pogledam u crevce za ulje ono puno mehurica,ostao bez ulja...i onda ga odguram kuci...
Cekam sad da se malo ohladim od gurancije uz brdo,pa idem da vidim kolika je steta...ali je termogrupa 100% sjebana...samo me brine da nisu i lezajevi radilice otisli,ako je i to otislo onda...
I lepo ce sad uljne iz oba freeja da lete napolje...ceo forum vadi uljnu pumpu,jedino ja izigravam nekog gospodina,da ne racunam na pumpi kolko mi ulja treba http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif
Koristi opciju edit, ne pisi post za postom !
Posted 13 March 2011 - 11:06
Posted 13 March 2011 - 11:53
Sad sam,na moju veliku zalost,prinudjen da kupim novi KIT od 70cc

Skupo mi mnogo 130e za sporta,za 10.000din mogu da kupim nov DREvo,za koji kazu da je kvalitetniji od sporta...
Moracu uljnu i na turpiji da iskljucim,ko zna dal ona na preko 10.000 obrtaja isporucuje dovoljno ulja,ipak je uljna za serijalu...lepo ponesem digitron na pumpu,i racunam dok ostali trube

Slike stizu za 20ak min,samo da se uploaduju...

pronadjen i uzrok lepljenja...puklo crevce za ulje od uljne do karba...
Inace smesa je bila perfektna,svecica onako braon,ni tamna nis vetla...znaci extra ustelovan karb...ali me ovo ulje sjebalo...
Korsiti opciju edit !
Posted 13 March 2011 - 13:13
Posted 13 March 2011 - 16:20
A sta,malossi sport moze bez busenja 30k km da predje?Pa toliko ne moze ni serijski...
ono,mogu da izdvojim malo vise i uzmem sporta,ali sam mislio sto da za nesto losije dam vise para...
EDIT:Ali opet,DR Evo bi me izaso oko 3-3500din manje...sa sve prox iglicastim...kad pogledas jos toliko i multivar http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png
Posted 13 March 2011 - 16:34
Posted 13 March 2011 - 16:41
zoksi, on 13 March 2011 - 16:34, said:
Posted 13 March 2011 - 16:44
Posted 13 March 2011 - 18:41
Pripazi na ta crevca, proveri i na turpiji.
A to za uljnu je glupost na 49 ccm, uljna je deo kao i svaki drugi, ako se redovno odrzava i proverava ne vidim kako moze probleme da pravi, na 70+ ccm shvatam da je potrebna maksimalna kontrola mesavine.
A sport nije skuplji od dr iz hira sigurno.
Posted 13 March 2011 - 22:09
za Malossi mogu da ti kažem da prelazi 30000km bez bušenja ako samo karike izmenjaš na 15000 i u tom pakovanju daje najpouzdanije rezultate,.. radio sam sa obe brenda
kod DR-a su mere malo drugačuje, klip je 47,5mm za njega nema nešto kompatibilnih karika, i klip je isto poseban, pakuju ASSO klip a imao sam i situaciju da je popustila cementacija na bolcni, doduše 10mm za minarelli, ali opet to kad vidim naježim se...kada je ispravan radi, nisam video kako radi sa klasičnim auspuhom, a mislim da mu je izduvni kanal podiugnut blago kao na TP Trophy-ju, tu se malo dobija sa rezonantnim izduvom i gubi na klasičnom izduvu...
Malossi je stabilan i jak cilindar, njihovi klipovi su standardni 47mm i karike možeš da stavljš od bilo kog 47mm klipa lagaću te mislim da su 1,5mm deljine.. ja sam radio oba svoja Malossi-ja ni frizirao kanale išao na trke... i moram ti reći da je klip mnogo izdržljiviji nego koliko se od njega očekuje u toj klasičnoj izvedbi.. A vozio sam i fabrički sport kojem je koncept kanala taman i da radi sa serijskim auspuhom a i da povuče sa nekim rezonantnim , mislim da je tu njegova prednost.. ima snage i elastičnosti koliko hoćeš... bilo ih je koji su kumili i molili za Sport-a posle Airsal-a koji je sa nikasil košuljicom, klasičan auspuh jednostavno ne trpi greške u kanalima... i kako ga neki proizvođači malo preteraju odmah bude truba...
da konstatujemo nije to sport je sport sve je isto.. kvalitet sivog liva od kojeg je cilindar rađen se razlikuje od proizvođača do proizvođača... kvalitet legure aluminijuma od koje je klip se isto tako razlikuje, i kvalitet i način kaljenja karika je isto tajna koja se čuva kod ozbiljnijih firmi... i na kraju najveća tajna kvalitetnijih proizvođača je temperaturna dilatacija.. koeficijent širenja kod kvalitetnih proizvođača bude veoma sličan kod cilindra i klipa, pa se motor ne vuče kao lenja baba kad se ugreje, dok je kod slabijih brendova to nažalost činjenica...
ona cementacija o kojoj sam govorio je vrv propala jer je loš igličasti ležaj bio, ne kažem da to nije moglo da se desi na nekom Malossi-ju, samo mene zadese takve situacije uvek kod Motoforce-a i DR-a..
Posted 13 March 2011 - 22:30
I koliko puta malossi moze da se busi?
I ako moze da predje 30.000km bez busenja,el to znaci da mogu da ga razbusim i teraj jos toliko?
EDIT:Mario,a sta znaci ovo klasican izduv?
Ja imam rezonu TREK...
Posted 13 March 2011 - 22:35
Posted 13 March 2011 - 22:36
Posted 13 March 2011 - 22:39
EDIT:pa mozda moze da radi,ali ja imam TREKa...
El bi bio ovaj dosta slabiji sa malossi sportom i TREKom od moje turpije(setup je u potrisu)?
I koliko kmh bi trebalo da ocekujem sa standardnim prenosom?
Posted 13 March 2011 - 23:33
moj glas ide je za malossi, jednom kad budem imao prilike uradiću detaljne analize i upredbe recimo malossi sport-a, dr-a, tp trophy-ja i s6 street race-a...
Posted 17 March 2011 - 20:22
msm ja hocu lepo da ga razradim,ali ako nema potrebe da ga davim sa teskim rolnicama i pola gasa 400km...sto da ne...
Inace,trebalo bi da malossi sport stigne u subotu

Kad sam se preracunao,izlazi me samo 400din skuplje od DR Evo...DR Evo je 10.000+500iglicasti+1600lamelice,sto je 12100,a malossi je sa svim tim 12500... +besplatna postarina http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/unsure.png
A mene interesuje koliko ce otrpilike ovaj free sa malossi sportom+TREK(sve ostalo serijski,i raidlica,i karb 12mm)da bude slabiji od ovog sto je vec tuniran(S6 sport pro+S6 pro replica+HPC radilica+19mm karb)
Posted 17 March 2011 - 20:25
Posted 17 March 2011 - 20:32
Ali na 200 vec mogu da mu udenem lakse rolnice,sad cu da stavim one najteze sto imam do 200km i sajlu gasa cu da odtegnem tako da ne moze da se da vise od pola gasa...samokontrola mi slabija strana,to nisam uradio na serijali kad sam busio cilindar,i zavrnuo ga pri prvoj voznji

Sreca,pa sam turpiju stvarno lepo razradio,jer nisam imao onaj pistolj,i do 400km sam vozio sa teskim rolnicama i van rezonance http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/unsure.png
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users