Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#321 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 August 2011 - 15:50

Stigao mi je danas klip RMS 47mm,i klip lagano prolazi kroz cilindar,zazor na karikama nisma merio(ne mogu da nadjem spijun),ali se vidi da je malo,ne verujem da je vise od 0.3-0.4,ali je jedina razlika u onom prozorcicu,kod ovog RMS je malo manji:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sta mislite,el ce ovo da pravi probleme,ili da malo poturpijam da bude kao kod starog?

EDIT:Izmerio sam zazor,0.3 ulazi lagano,a 0.4 jeeeedva,tako da je zazor otprilike 0.35,sto je ok po meni...samo ako ne bude ponovo lepio terace on sigurno bar jos 10.000km...

EDIT2:Sad sam naso i zasto je lepio:
Posted Image

Kako je ovo moglo da se desi?izgleda kao da je variomat strugao po crevcu i napravio je rupu,i onda je ulje smao po malo islo u motor,tako da nije skroz zakovao,ali je bilo lose podmazivanje,a on je ustvari najveci deo ulja umesto u motor izbacivao napolje...

Vec drugo lepljenej kod istog motora zbog crevceta za ulje...a prosli put sam znaci nasao novo crevce,sa debelim zidovima,osigurao ga i zicom i sve,a onda ga variomat ostruze i ponovo ista prica...

#322 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 August 2011 - 10:53

hah čoveče ovo su već skrivene sabotacije, stavi neko kvalitetnije crevce imaš i onih malih armiranih

#323 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 August 2011 - 10:55

ok,nego sta da radim sa klipom?Da uradim prozor kao kod starog ili da namestim ovako?

#324 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 August 2011 - 12:18

View PostMilos96, on 13 August 2011 - 10:55, said:

ok,nego sta da radim sa klipom?Da uradim prozor kao kod starog ili da namestim ovako?

ostavi tako, nemoj da turpijaš pa da ti se desi da odvališ malo veće parče i onda šta si uradio...Radiće i s ovim uredno!

#325 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 August 2011 - 12:30

ok,nadam se da nece da izgubi snagu...

#326 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 August 2011 - 20:20

Namestio sam ovako,ali ni iglicasti nije mogao da stane,pa sam morao da skinem i tu malo,sutra da vidim da nekako skinem anlaser(otisla glava kod jednog srafa),mnogo slabo vergla,da montiram masinu i paljenje...samo me brine ovaj prozor,da se ne pomere tajminzi ili tako nesto,posto je ovde nizi za oko 2mm

#327 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 13 August 2011 - 20:30

Nista se nece promeniti zbog tog prozora.. Slozi tako slobodno http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#328 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 August 2011 - 20:39

ok,to me interesovalo...

#329 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 August 2011 - 00:03

Slozio sam sve,nakacio masinu,ali nece da upali nikako http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/vutra.gif

Znaci kurbla tvrda kao kamen,gorivo ima,varnicu ima,ali dok ga kurblam samo ponekad jako pukne iz auspuha i to je to...kad to pukne zadimi celu garazu,ko bomba,ali nece da sastavi nikako...el ima neko ideju do cega moze ovo da bude?Meni sve ovaj klip nesto sumnjiv,ovo nije normalno kolko je tvrda kurbla,znaci papucu sam probusio od kurblanja...

A promenio sam i semeringe,onaj do variomata se raspao(jbm ti RMS :) ),pa sam opet stavio RMS,nisam imao druge,ali posluzice za prvu pomoc...i nabio sam ih lepo(onaj do magneta oko 12mm u dubinu,mozda i malo vise,a onaj do variomata je upao u blok oko 1mm).Proverio sam fals i sve,i sve mi se cini ok...

#330 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 15 August 2011 - 00:17

Jel si probao drugu svecicu ?

#331 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 August 2011 - 00:23

Nisam,ova je radila pre negos to sam ga rasturio,mada probacu sutra drugu...ovo mi se jos nije desilo,uvek mi je upalio nakon sklapanja nakon najvise 10 kurblanja,ovaj nece ni da cuje...znaci na svakih 4-5 puta pukne jako iz auspuha,ali nece da upali...a dimi po malo celo vreme dok kurblam....

#332 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 August 2011 - 08:16

Asso je firma u Italiji koja pravi klipove za dosta firmi između ostalog i za RMS, ne treba da ti bude sumnjiv, ja i black smo ih dosta ugrađivali i rade ok...

kurbla je tvrda jer ima dobru kompresiju, a onaj prozor za boost na gornjoj strani ne igra ključnu ulogu u radu motora, taman i da ga nema, motor treba da upali..

#333 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 August 2011 - 09:26

ok,a el nece da smeta to sot iglicasti nije mogao da stane,pa sam ja brusio onaj deo kroz koji prolazi bolcna?Da se kasnije ne odlomi ili tako nesto?Ali sad svakako treba abr da upali...evo i jutros kurblam ko nenormalan i on samo puca...sad je poceo pri svakom drugom kurblanju da pukna,ali nece da upali...dimi celo vreme dok kurblam,zadimi celu garazu,ali od paljenja ni traga ni glasa http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

Skidao sam magnet da proverim da nisma zaboravio kajlu da vratim,ali je sve na svom mestu...

#334 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 August 2011 - 10:38

Upalio najzad...radi ko singerica,drzi lepo ler i sve..sad 2X po 40min u leru,pa posle lagana voznja 200km i pun gas http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

Evo ga video prvog paljenja:

Znaci radi neuporedivo bolje nego pre,pali ko mina bez gasa i icega,drzi lepo ler,kad dam gas odma spusta itd...a pre ove polugeneralne je znaci palio jeeedva,i vruc i hladan,znaci morao sam 10X da kurblam pod punim gasom,ler nije uopste drzao,sraf bio zavijen do kraja,a na semaforu pusitm gas,njemu ostane povisen ler,moram na kocnicu da ga drzim,taman da se upali zuto njemu padne skroz ler i ugasi se :) onda ga stavi sa strane pa kurblaj jos 2 dana...

#335 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 15 August 2011 - 11:00

Obavezno proveri koliki je squish sa novim klipom, pa po potrebi ga koriguj i presteluj karburator.

#336 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 August 2011 - 11:46

e vis to mi nije palo na pamet...nzm dal sam ja naviko na prolupalu termogrupu ili sta,ali ga sad jedva palim,a na anlaser nece uopste da upali,treba mu 2sec da okrene jedan krug...

#337 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 August 2011 - 11:50

to je sad super mašina, proveri squish rade je u pravu...

#338 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 August 2011 - 12:03

ti si Miloše naš super-star! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png samo nek je makina upalila i nemoj da nam se javiš sad za par dana ej nešto crklo ovo ono...Lepo proveri squish, našteluj karburator i lagano razradi!!!

#339 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 August 2011 - 12:12

Da je bar proslo nekoliko dana...izgleda da crko anlaser,mrtav skroz http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

Moracu sad da skidam i tocak,nozicu,pa da lezim pola sata ispod njega dok poodvijam sve...jaoooj,najvise mrzim da skidam anlaser :)

#340 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 August 2011 - 12:13

View PostPita, on 15 August 2011 - 12:03, said:

ti si Miloše naš super-star! :)
http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

Eto jbg pohvali te Pita i ja a ono opet nesto crklo :D