Jump to content

Doppler S3R variomat

28 replies to this topic

#1 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 09:46

Da li se netko susreo sa ovim tipom variomata?
Cijena mu je na netu 90eura sa postarinom.
Na slici je Doppler S3R najnoviji model za minarelli masine sa kracim centralnim federom, vjerojatno radi nelinearne remenice. U paketu se jos dobije imbus kljuc vjerojatno za sarafljenje tih utega.
Znaci to cudo nema rolice,a radi na istom principu.
Dolazim u iskusenje da narucim to kroz par mjeseci pa da se i neki test napravi.
Posted Image

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

Edited by dacerovs, 04 December 2016 - 09:57.

#2 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 December 2016 - 10:39

Interesantna stvarcica u svakom slucaju. Ako su im jako dobri obicni variomati, moguce da ovaj ima jos malo potencijala. I mene je kopkao jedno vrijeme.

Na ovim prostorima sigurno neces naci recenziju za taj vario, a pogotovo od nekoga ko ima iskustva i osjecaja i moze prepoznati ocekivanja.

Tako da bi trebao kopati po svapskim, talijanskim, francuskim sajtovima.

Doppler kao brend drzi do sebe, ima zanimljivih vlastitih proizvoda i nekolicinu stvari koje sam vidio i drzao u rukama, moram priznati da iznenadjuje, nista manje od malossija ili polinija, a cak se i vise trude da budu inovativniji i usavrseniji u nekim stvarima (variomati, zadnji amortizeri), a i boost bootle ima komoricu promjenjivog volumena s oprugom koja potiskuje vakum, tako da nije samo obicna posuda.

Ne znam kako je za minarelli, ali za peugeot rade variomat 100mm, i sa 19x15.5 rolicama, to je isto kao multivar na piaggiu i peugeot stvarno juri.

Evo snimka od kolegenzija sa Doppler 19x15.5 na minarelliju, priznati ces da je izbacivanje za Oskara!
Isto tako izbacivanje se desava kod piaggia na multivaru sa 811x18.5 i ta teorija gdje izbaci jedno 30%, 40% remena van, a ne proklizuje, me potaknula da skidam vario u donjoj zoni.

#3 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 11:56

View Postdajteh, on 04 December 2016 - 10:39, said:

Interesantna stvarcica u svakom slucaju. Ako su im jako dobri obicni variomati, moguce da ovaj ima jos malo potencijala. I mene je kopkao jedno vrijeme.

Na ovim prostorima sigurno neces naci recenziju za taj vario, a pogotovo od nekoga ko ima iskustva i osjecaja i moze prepoznati ocekivanja.

Tako da bi trebao kopati po svapskim, talijanskim, francuskim sajtovima.

Doppler kao brend drzi do sebe, ima zanimljivih vlastitih proizvoda i nekolicinu stvari koje sam vidio i drzao u rukama, moram priznati da iznenadjuje, nista manje od malossija ili polinija, a cak se i vise trude da budu inovativniji i usavrseniji u nekim stvarima (variomati, zadnji amortizeri), a i boost bootle ima komoricu promjenjivog volumena s oprugom koja potiskuje vakum, tako da nije samo obicna posuda.

Ne znam kako je za minarelli, ali za peugeot rade variomat 100mm, i sa 19x15.5 rolicama, to je isto kao multivar na piaggiu i peugeot stvarno juri.

Evo snimka od kolegenzija sa Doppler 19x15.5 na minarelliju, priznati ces da je izbacivanje za Oskara!
Isto tako izbacivanje se desava kod piaggia na multivaru sa 811x18.5 i ta teorija gdje izbaci jedno 30%, 40% remena van, a ne proklizuje, me potaknula da skidam vario u donjoj zoni.
Ovaj video me potaknuo na ozbiljno razmisljanje da ga nabavim.
Nasao sam par stranih recenzija, kazu da je variomat mrak.
Ako ga nabavim bit ce ovdje opsirni test.
Al mislim da ce na proljece bit na mom minarelliju

#4 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 December 2016 - 12:02

O kojem razmisljas?
Jer imas sa 19x15.5 rolicama sto je provjerena stvar, a ovaj cudnovati S3R sa utezima bi isto mogao biti zanimljiv, samo da je saznati promjer i izbacaj bolcne. Nesto mi govori da bi taj sa utezima mogao imati izbaceniju bolcnu za ljuci start posto nema rolica. Ali trebalo bi prvo doci do barem osnovnih informacija, da se nesto zakljuci sa sigurnoscu.

Samo extremno!

#5 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 04 December 2016 - 12:41

A gdje kupiti utege za to cudo,imam osjecaj da se neda ustelat kao s rolicama?

#6 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 December 2016 - 12:49

Na forumu mislim da niko nije imao ovaj varijator...U svakom slucaju voleo bih da cujem utiske vlasnika iako nemam nesto poverenja, i sto rade007 kaze kako ga stelovati??

Slicno je i sa Jcostom, stavi i teraj, nema stelovanja...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#7 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 12:53

View Postdajteh, on 04 December 2016 - 12:02, said:

O kojem razmisljas?
Jer imas sa 19x15.5 rolicama sto je provjerena stvar, a ovaj cudnovati S3R sa utezima bi isto mogao biti zanimljiv, samo da je saznati promjer i izbacaj bolcne. Nesto mi govori da bi taj sa utezima mogao imati izbaceniju bolcnu za ljuci start posto nema rolica. Ali trebalo bi prvo doci do barem osnovnih informacija, da se nesto zakljuci sa sigurnoscu.

Samo extremno!
Ovaj S3R, taj me zanima.
A skupljat cu info sa stranih foruma pa da vidim kako to igra.

#8 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 12:55

View Postrade007, on 04 December 2016 - 12:41, said:

A gdje kupiti utege za to cudo,imam osjecaj da se neda ustelat kao s rolicama?
Ima utega svih tezina na ebayu za nabavit
Na stranom forumu sam naso da struzu ili buše borerom utege na odredenu tezinu, tako da se da odlicno ustelat.

#9 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 04 December 2016 - 13:14

I mene je zanimao taj vario, podrzavam ideju svakako pa nam javi utiske ako se odlucis

#10 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 04 December 2016 - 13:39

Probaj nac promjer tog variomata,on u pravilu govori kakav ce biti max speed...

#11 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 18:00

S3R Ima isti promjer kao i s2br, mjeri nepunih 105mm, tocnije 104.9.

Doppler S2BR vario sa rolicama, je takoder odlican vario.
Pogledao opis na ScooterProSports kanalu na youtubeu.
Cijena? nepunih 50e.

#12 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 December 2016 - 18:48

Hu jbt

Bas sam danas imao prilike da se igram sa dopplerom S2BR variom na pezi, i njegove staze izlaze skroz do kraja, nema onog ravnog dijela pred kraj kao sto vidjamo na multivaru ili poliniju i vecini ostalih.
I zanimljivo je sto dolazi sa kracom bolcnom, a rolice jos ne izadju do kraja jer variomat udari od ventilvar. I produzili smo bolcnu za 1mm i sada je remen na bolcni, a vario se jos vise otvara.
Mene je bas iznenadio, morati cu da surfujem i ja malo da pogledam te kanale za dvojku, i da se dodatno vaspitam za trojku :)

Ovih 105mm ako ima to je stvarno extremno, i pitanje je koji ventilvar odgovara kad je najveci 100mm koliko sam upoznat.
A na piaggiu recimo da stavis 105, osim bacanja bendixa u djubre, smetala bi i uljna pumpa.

#13 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 19:52

Znaci i ti si se zagrijao za Doppler :D
Ja mislim da cu ga nabavit, ali S3R model, pa da vidim sta je to.
Ovako nista ne znamo, zbilja je tesko izvuci informacije sta se tog modela tice.
Samo znam da sam svagdje naletio da je odlicna obrada i opcenito kvaliteta.
S2BR mjeri od 103-105mm sve ovisi za koju masinu je namjenjen, pretpostavljam onda da i ventilvar treba nabavit te velicine.
Evo i slike
Posted Image

#14 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 December 2016 - 20:23

Malo mi je sumnjiva ta mjera onako kroz plasticno pakiranje jer ne mjeri raspakiranog, a opet 103-105mm nije valjda pogreska jer 3-5mm moras biti aljkav da toliko omasis, makar za multivar kaze 96-98, a ide do 99.5mm sto je razlika koja se osjeti.

Ma taj Doppler je specifican dosta jer koliko se meni cini mislili su na ono sta mi burgijamo i ono najbitnije, nije djubre od kvalitete, a jedino jos njihove variomate nisam vozio koji se u praksi pokazuju bolji od ostalih. Ne znam kako izgleda za piaggio, ali nadam se da cu nesto izbunariti.
Hebo na minareliju je takodjer iznenadjujuci i ima 99.5mm ili 100, ne sjecam se vise, ali je bolji od polinija i malossija u performansama.

#15 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 December 2016 - 20:38

View Postdajteh, on 04 December 2016 - 20:23, said:

Malo mi je sumnjiva ta mjera onako kroz plasticno pakiranje jer ne mjeri raspakiranog, a opet 103-105mm nije valjda pogreska jer 3-5mm moras biti aljkav da toliko omasis, makar za multivar kaze 96-98, a ide do 99.5mm sto je razlika koja se osjeti.

Ma taj Doppler je specifican dosta jer koliko se meni cini mislili su na ono sta mi burgijamo i ono najbitnije, nije djubre od kvalitete, a jedino jos njihove variomate nisam vozio koji se u praksi pokazuju bolji od ostalih. Ne znam kako izgleda za piaggio, ali nadam se da cu nesto izbunariti.
Hebo na minareliju je takodjer iznenadjujuci i ima 99.5mm ili 100, ne sjecam se vise, ali je bolji od polinija i malossija u performansama.
To je tako kad se misli da su Pollini i Malossi najbolji.
Da sam isao malo gledat druge variomate,a ne bit zaljubljen u Pollini, kupio bih sigurno Doppler S2BR.

#16 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 04 December 2016 - 23:40

Vrlo zanimljiva koncepcija, može da se podesi odličan start a da se ništa ne izgubi na krajnjoj, što je kod klasičnih varijatora slučaj. A što se tiče tegića, mislim da bi svaki strugar/tokar umeo da napravi odgovarajući tj po želji jer su fiksni u svom ležištu pa im dimenzija nije od značaja. I što je najbitnije, ceo sklop sigurno traje mnogo duže jer nema trošenja rolnica i staza.
Mene je ovo baš razdrmalo, voleo bih posedovati jednog S3R. Samo još da saznam ima li za Piaggio mašine.

#17 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 04 December 2016 - 23:59

Ima za piaggio (70€SA).
Evo sto SA kaze:
Die S3R von Doppler sieht zwar spektakulär aus, die Technik ist aber eher von gestern - vor vielen Jahren schon bei Peugeot Mofas eingesetzt. Vorteilhaft ist allerdings dass sich die Gewichte nicht eckig laufen haben und somit die Variomatik gleichmässiger 'schaltet'. Nachteilig ist dass die Übersetzung sich linear ändert.

Doppler S3R mozda izgleda spektakularno, ali tehnika je od jucer, prije mnogo godina je koristena na peugeot mopedima. Prednost je sto su utezi kvadratni pa variomat ravnomjernije "šalta". NedostATAk je sto se prijenos linearno mijenja

#18 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 05 December 2016 - 00:00

View Postgoggyso, on 04 December 2016 - 23:40, said:

Vrlo zanimljiva koncepcija, može da se podesi odličan start a da se ništa ne izgubi na krajnjoj, što je kod klasičnih varijatora slučaj. A što se tiče tegića, mislim da bi svaki strugar/tokar umeo da napravi odgovarajući tj po želji jer su fiksni u svom ležištu pa im dimenzija nije od značaja. I što je najbitnije, ceo sklop sigurno traje mnogo duže jer nema trošenja rolnica i staza.
Mene je ovo baš razdrmalo, voleo bih posedovati jednog S3R. Samo još da saznam ima li za Piaggio mašine.
Ovo cudo ima za kupit preko interneta, SIP,SA, ebay.it, itd.
Ceh je 70e+postarina za Piaggio, to sam nasao na SIP. Za minarelli i peugeot je skoro ista cijena 100e sa postarinom.
Tako da dosta je skup, ali vjerovatno opravdava tu lovu. Takoder ima utega i klizaca za kupit, jedino sto ovaj vario ima 6 klizaca, 3 su preko kojih vario istiskuje i ona 3 stacionarna normalna preko kojih putuje unutra-van.

#19 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 05 December 2016 - 01:18

Vidio, ali ne dovoljno koliko bi htio, razmislio, nisam nasao neki polovan za lake pare, a necu da luksuziram.
Jer taman sam nakrivio stek sa 6 multivara i 10-ak novih setova slajdera i sad se razmisljam za prelazak.

Ucinilo mi se da ima malo tanju bolcnu sto ukazuje na jos nize spustanje remena. Ostati ce mi kao zanimljiva sprava u masti, i taman bi sjeo 820 malossi za jos veci izbacaj.
Ali preko steka ne mogu, grehota bi bilo, tako da moram rec kao svak normalan: skroluj mi se s ociju!

Ali mislim da cu ipak probati na Elystaru S2BR koji vozi Suhi, jer one staze do kraja i promjer su zaista impresivni detalji.

#20 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 05 December 2016 - 11:51

View PostPita, on 04 December 2016 - 12:49, said:

Na forumu mislim da niko nije imao ovaj varijator...U svakom slucaju voleo bih da cujem utiske vlasnika iako nemam nesto poverenja, i sto rade007 kaze kako ga stelovati??

Slicno je i sa Jcostom, stavi i teraj, nema stelovanja...

Sent from my iPhone using Tapatalk

kak nema stelanja na j.costi?
ima za kupit utega u raznim tezinama isto ko i za ostale variomate..
a tak isto i za ovaj doppler,ako prodaju takav vario imaju i potrebne dijelove za njega,tj utege..vjerojatno su skuplji nego obicne rolice,ali to ne znaci da je stelanje neizvedivo.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users