3
Skuterom na duzi put
Started by Depe, Jan 18 2017 06:58 PM
29 replies to this topic
Posted 22 January 2017 - 13:01
Uf S9 ako mislis na Kymco je super skuter, ja sam se na njemu snasao iz prve, udobno sjediste, amortizacija, balans skutera, i jos pruza dobar polozaj sjedenja.
Od S8 modela koji je atraktivniji, neusporedivo bolji je S9 tako da ne sumnjam u izbor.
Ja sam ove godine okruzen nekolicinom buducih teskih triperdzija (ludjaka koji hoce ici u St. Tropez, neki su pauzirali proslu sezonu pa hoce da nadoknade posto su navikli na velike kilometraze), s domacim destinacijama u uzem planu je i kampiranje koje konacno postaje svima interesantno zbog odlicnih kampova, naravno planira se ispratit i zanimljive skupove.
Zaboravio sam na jos par stvari, nije losa ideja, a pogotovo ako se ide na duzi put i malo duze ostaje, da se suvisan teret posalje npr. busom koji ce neko preuzeti i onda slijedi opustena voznja. Zlu ne trebalo, prva pomoc nije losa ideja.
Od S8 modela koji je atraktivniji, neusporedivo bolji je S9 tako da ne sumnjam u izbor.
Ja sam ove godine okruzen nekolicinom buducih teskih triperdzija (ludjaka koji hoce ici u St. Tropez, neki su pauzirali proslu sezonu pa hoce da nadoknade posto su navikli na velike kilometraze), s domacim destinacijama u uzem planu je i kampiranje koje konacno postaje svima interesantno zbog odlicnih kampova, naravno planira se ispratit i zanimljive skupove.
Zaboravio sam na jos par stvari, nije losa ideja, a pogotovo ako se ide na duzi put i malo duze ostaje, da se suvisan teret posalje npr. busom koji ce neko preuzeti i onda slijedi opustena voznja. Zlu ne trebalo, prva pomoc nije losa ideja.
Posted 22 January 2017 - 21:38
Depe aj ti lepo da se dogovorimo cim otopli da prvo ja i ti odvozamo neku turu bio sam ja 2016 u kraljevu i meni se naj vise svideo deo od KG do KV.Naj bitnije je da ti odlucis da krenes.Ti ako bi teo u ns imas podosta ja sam od mene do zice imo 300km +120 od mene do ns.trebo bi da budes u sedlu preko 6h to nije strasno nego je naj gore sto si sam ispod kacige.Nemoj se opterecivati kvarovima ako na to mislis onda bolje ne kreci ja vozim 18god. starog free.Nosi se naj osnovnije a kaj se moze menjati na licu mesta lako je jedini problem da se masina oladi mi imamo slicne masine male su razlike.Kad resis javi se jer od mene do bg ima 33km.- do autokomande.S to se tice oblacenja na dzi put obavezno oprema jer u slucaju nedaj boze pada ako se ogulus-kozu vrlo zeznuto ja sam par puta bezo sa asvalta i nikad nista.Bolje je da jaknu skines dok stojis nego posle da bude zasto je nisam obuko i obavezno prvu pomoc za motore za nedaj boze i sebi i drugom.I jos nesto vazno po mogucnosti duboka obuca(ja sam imo slucaj kad me covek iseko kako sam zakocio pao ko daska na stranu i nog ode pod sajtnu nije mi bilo nista jer imo duboku obucu)Naj vaznija stvar u svemu je dobra firmirana kaciga.
Edited by nenadlaza61, 22 January 2017 - 21:51.
Posted 22 January 2017 - 22:05
dajteh, on 22 January 2017 - 13:01, said:
Uf S9 ako mislis na Kymco je super skuter, ja sam se na njemu snasao iz prve, udobno sjediste, amortizacija, balans skutera, i jos pruza dobar polozaj sjedenja.
ok je udoban nije lose predje 60km u jednom cugu bez problema a jos lose gume i nije utegnut... al da budem iskren utrne dupe posle 1 sat voznje
Posted 22 January 2017 - 23:10
Nenade ja se bas resavam ove sezone da se malo navozam sa mojim skuterom. Ne opterecujem se ja mnogo sa kvarovima cisto sam poveo diskusiju sta bi bilo dobro poneti na malo duzi put za sredjivanje nekih sitnih kvarova kao sto sam i rekao 30minuta popravke . U pravu si mislim da je najteze sam ispod kacige. Sad sam bas u pregovorima o nabavci zastitne opreme. Drugar mi drzi prodavnicu motoopreme a i dugogodisnji je motrdzija pa sam mu rekao da mi nadje neku prikladnu moto jaknu za mene, on tacno zna sta mi treba. Trenutno od zastitne opreme imam samo kacigu i podkapu.
Moj motor je sa vodenim hladjenjem tako da mislim da necu imati problema sa pregrejavanjem cak sam na kraju sezone imao problem sa podhladjivanjem jer mi termostat izgleda ne zatvara protok vode.
Razmisljam da prvo putovanje ako vreme dozvoli bude na otvaranje sezone motora u BG.
Koja ti bude prosecna brzina na tvojim putesestvijama po Srbiji.
Moj motor je sa vodenim hladjenjem tako da mislim da necu imati problema sa pregrejavanjem cak sam na kraju sezone imao problem sa podhladjivanjem jer mi termostat izgleda ne zatvara protok vode.
Razmisljam da prvo putovanje ako vreme dozvoli bude na otvaranje sezone motora u BG.
Koja ti bude prosecna brzina na tvojim putesestvijama po Srbiji.
Posted 23 January 2017 - 07:58
Blokator ventivara je dobro imati i rezervni remen, u načelu mi koji odvrćemo pištoljima ne razmišljamo da zamena puknutog remena može biti problem na putu bez alata...
Posted 19 December 2020 - 11:02
Evo još malo pa 3 godine od poslednjeg posta u ovoj temi.
Putujeteli na duže staze? Ima li nekih zanimljivih putopisa? Video klipova?
Moji planovi za ovu sezonu su veliki, ja sam iz Kragujevca ako nekog ima u okolini ko ima slične planove neka se javi da pravimo dogovor. 🍻🍻
Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka
Putujeteli na duže staze? Ima li nekih zanimljivih putopisa? Video klipova?
Moji planovi za ovu sezonu su veliki, ja sam iz Kragujevca ako nekog ima u okolini ko ima slične planove neka se javi da pravimo dogovor. 🍻🍻
Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka
Posted 15 April 2022 - 09:19
Vidim da se ništa nije promenilo od zadnjeg mog posta. 😁 Ove godine definitivno brat i ja idemo na more skuterima. Pripreme su u jeku više o tome pisaću u mojoj temi gde sam predstavio skuter. Termin je okvirno prvi jun +/- neki dan zavisno od vremena. Ako ima još zainteresovaniu neka pišu pa možemo zajedno.. pozdrav .
Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
Posted 15 April 2022 - 10:33
svaka čast... pratim
Posted 27 September 2022 - 19:12
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users