Mare1212, on 28 January 2017 - 11:11, said:
Evo slika napravljeno je sve uklopljeno na fabrickom prekidacu mogu reci da sam odusevljen ovom led sa socivom nije kao ostale da jako izgleda a da ne osvetljava put, ova i vadi oci i mnogo bolje svetli nego fabricka. Paljenje je 6v 17w nedostatak struje je resen ovim led koje ne trose mnogo struje tako da sada i sirena moze da svira bez toga da svetla trepte ili se gase (vrlo cest slucaj kod mene pre ovih ledova). Led traku koju sam zalepio ce sluziti kao dnevno svetlo dok kada padne noc palim ovu sa socivom. Ostao sam vam duzan snimak kako radi to cu veceras ako je ostalo benzina da ga upalim i da vidite koja je to sila

Preporučio bih ti da na Grecu, umesto 1N4007 staviš Šotki diode od 3A/70V. Pad napona će ti biti manji na njima a i grejanje. 4007 nije predviđena za takvu frekvenciju ispravljanja. Planiram na Apencu da stavljam žmigavce i obrtaljku, sebi sam uzeo 10A/100V Šotkice. Već sam izeksperimentisao sa LED-ovima u žmigavcima, stavljam prave saobraćajne LED. Evo razlike na slici..
Na obrtaljki sam već promenio plavo pozadinsko na belo pozadisnko osvetljenje. Mnogo se jasnije vide cifre na RPM skali.