Jump to content

Polemike razni variomati

15 replies to this topic

#1 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 05 February 2017 - 23:51

View PostSuhy, on 05 February 2017 - 16:48, said:

Ako se ne varam to je minareli masina koja sama po sebi ima krš prijenos. Ono najbitnije ti je da nabavis linearne polutke i neki varijomat tipa Naraku , Stage6 ili Hebo (Malossi i Polini su smece).
Sa 3.7 ce ti vijerovatno prevrtiti u startu pa ce okretaji jako pasti u jednom trenutku. Ali najbolje ces sam osijetiti jel ti se to svida ili ne i kako si zadovoljan.

Malossi i Polini su smece????

#2 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 06 February 2017 - 01:14

View Postgoggyso, on 05 February 2017 - 23:51, said:

Malossi i Polini su smece????
Na Pezi i Minareliu. Kanali ne idu do vrha , a sam izrada je ocajna i ima varijacije u okretajima (ovo se tice Malossia)

#3 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 06 February 2017 - 08:41

View PostSuhy, on 06 February 2017 - 01:14, said:

Na Pezi i Minareliu. Kanali ne idu do vrha , a sam izrada je ocajna i ima varijacije u okretajima (ovo se tice Malossia)
A Naraku je bolji?

Sent from my Nexus 5X

#4 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 06 February 2017 - 09:57

Ma da, kinezi su zakon, šta žabari znaju kako se pravi varijator... :D

#5 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 06 February 2017 - 10:06

tacka...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#6 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 06 February 2017 - 17:48

View PostLauda, on 06 February 2017 - 08:41, said:

A Naraku je bolji?

Sent from my Nexus 5X
Nasli ste se sprdati , tek toliko da znate kod MInareli promjer Malossi multivara je 95mm a Naraku je 98mm. Po kvaliteti su si tu negdje ali performanse su na strani Narakua. Kinezi su 3x napredniji od žabara i tu je točka. :)

Za primjer vam evo MInareli varijomata Naraku i Malossi. pravi majstori ce uociti razliku i priznati da je kinez bolji , a nevijernici neka zive u zabludi da imaju najbolji varijomat MAlossi

Attached Files

#7 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 06 February 2017 - 17:57

@Suhy
Apsolutno si u pravu.
AliExpress pun kineza sa po 100mm, a ja u zabludi živim. Zato ja vozim Keeway, dosta bolji agregat od PJ...ovaj žabara.

Sent from my Nexus 5X

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 February 2017 - 18:06

evo jedna tema, koju očigledno nije svako čitao

http://forum.pyrothe...iatorventilvar/

#9 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 06 February 2017 - 18:38

Jedini Variomat koji mi se pokazao bolji od Narakua je Doppler. RAzlog tomu je rolice 19x15,5 dok Naraku ima 16x13. a niti na odmet nisu jos 2mm u promjeru variomata.
Probaj , vidi pa sudi.

#10 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 February 2017 - 11:40

Da ne ulazimo u neku dublju raspravu, nije nikakva sprdnja...

Polini i Malossi su ozbiljne firme, nije da ih branim, medjutim ne mozemo donosti zakljucke na osnovu nekih pretpostavki. Peugeot nisam probao, kao ni dopler, to cu zasada ostaviti po strani...

Jasno je da variomat koji ima 100mm precnika i staze kohe su duze (19x15.5mm) rolnice moze vise da pruzi. Medjutim, pljuvanje odredjenog brenda moguce je uraditi samo ako se uporede svi njegovu proizvodi.

Malossi koji si probao se zove multivar (za mina-kina) i nosi 16x13mm rolnice. Takodje i polini hi-speed, to su sve variomati koji se prodaju pod imenom sport i koji su predvidjeni da uz malo manje novca zadovolje siroke narodne mase na nekim base setupima. Osnovno je pravilo da se uz takve variomate uzimaju i preteci elementi koje je proizvodjac projektovao za taj variomat ( remen zbog odredneje duzine ili ugla, centralna opruga zbog tvrdoce i tako dalje) da bi nam oni pruzili nesto malo bolje performanse uz neki malo poboljsani stok cilindar ili neki base 70cc.

Takve variomate nije posteno porediti sa recimo stage6 ili dopler koji su vrh ponude.

Imaju i polini i malossi vrh svoje ponude u variomatima, i za minareli i peugeot kao i za sve druge skutere.

Polini evoR02 i evoR07 100mm, 19x15.5, clanovi Pita i Bojan681 ga voze na svojim HI-End projektima a kosta oko 70ak eura. Za tu cenu, uz variomat i kalotu se dobiju i 2 seta rolnica, evo slider, centralna opruga i set sajbnica za stelovanje.

Takodje, malossi proizvodi variomat u rangu gore pomenutih, od 100mm sa rolnicama 19x15.5mm, nosi naziv MHR/TEAM (i za minareli i za peugeot, honda, kymco, piaggio itd) i veoma je rasprostrnajen i popularan.

Dakle, nisu malossi i polini djubre vec nisi isprobao njihove top-proizvode i posteno ih uporedio, vec si probao samo osnovne modele koji su pristupacniji cenom.

#11 Pakundza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • MestoBorca
  • VozimBaotian Hero 125

Posted 17 April 2017 - 21:48

Ima li neko iskustva sa "costa" variomatima?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

#12 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 18 April 2017 - 20:34

Testirao na nexusu. Malossi i Costu . Za Polinia cuo po pricama da je slabiji od Malossia a bolji od serijale tako da ga svrstavam sa Costom koja se isto tako pokazala.

#13 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 April 2017 - 22:02

View PostSuhy, on 18 April 2017 - 20:34, said:

Testirao na nexusu. Malossi i Costu . Za Polinia cuo po pricama da je slabiji od Malossia a bolji od serijale tako da ga svrstavam sa Costom koja se isto tako pokazala.
Ceo svet hvali J costu zbog svoje konstrukcije i veličine u odnosu na ostale varimate.

Na kom tačno nexusu si vršio testove, leader, quasar ili master? Koja je tačno J costa, posto za svaki agregat ide drugačija i ima 3 evolucije? Za koji agragat je bio malossi?
Jesi li stelovao variomate i koje si remenje koristio i da li si uporidjivao dužine bolcni? Metkići za J costu su preko 30eura set pa me intersuje da li si isprobao kombinacije ili si dosao do zakljucka samo usrafljivanjem?
Da li pričaš o j costi od 115eura ili originalu koji je mnogo skuplji?
Hvala na odgovorima.

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 April 2017 - 11:12

off pobrisan

#15 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 27 June 2017 - 13:28

Da se nadovezem na pricu o Jcosti. Ne znam da li ste u toku ali je izasao novi Jcosta Pro. Ono sto je meni najzanimljivije ima ga za GT 200. Na RP je 155 evra: http://www.racing-pl...ath=12907_21395

Evo linka na YT. Lik prica o tome sta su popravili kod nove verzije, doduse na Portugalskom. Koliko sam skontao, podmazivanje je bolje + ove rupice na kliznoj povrsini doprinose boljem izbacivanju i uvlacenju prstica te je ubrzanje kao i usporenje poboljsano:

Navodno ovaj lik na Hondi PCX 150 uz ovaj vario i otvoren auspuh izvlaci 145 kmh.

Vec razmisljam o tome koga da orobim za lovu...

#16 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 June 2017 - 15:30

Variomat je uvek primamljiva investicija za Maxi skutere... ja ni sam ne znam kako sam se suzdržao da ga ne pazarim na mom bivšem Atlanticu 500...

Na 4T maxijima to je jedino pametno i isplativo plug&play rešenje!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users