Jump to content

Aprilia SR50r

261 replies to this topic

#161 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 June 2017 - 20:54

Lepa brzina, šrafovi se odvrću od vibracija koje dolaze iz remenica, centralna opruga, kvačilo i zvono

#162 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2017 - 21:15

I sam sam iznenadjen,jer sam mislio da je sve palo u vodu..

Resenje za vibracije drugo kvacilo i zvono ? Mada nesto ih ne osecam u voznji.

Voleo bih da imam vise vremena,ima par sitnica jos za uraditi na SR.

#163 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 June 2017 - 05:49

Moraš pronaći koja komponenta unosi vibracije, iskustva su da je najčešće centralna pokrivljena

#164 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac
  • VozimKeeway Focus 70ccm

Posted 13 June 2017 - 18:57

View PostMario, on 13 June 2017 - 05:49, said:

Moraš pronaći koja komponenta unosi vibracije, iskustva su da je najčešće centralna pokrivljena
Kako centralna pokrivljena?

#165 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 13 June 2017 - 19:00

View PostKeta, on 13 June 2017 - 18:57, said:

Kako centralna pokrivljena?
Usled cestog sabijana pod uticajem remenice,opruga ode u debalans,pokrivi se i dobije stomak,u tom slucaju se javljaju vibracije.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#166 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 June 2017 - 19:02

Ovako

http://www.pyrotherm...086_aprilia.jpg

#167 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 13 June 2017 - 21:03

Drzi lepak za sad. Centralnu cemo menjati,verovatno kada i oprugice. Hteo bih za nijansu jace.

Nego sta bre moze da zvecka u/oko auspuha,gledam vec neko vreme i nije mi jasno. Manifestuje se na niskim obrtajima pre nego sto udje u rezonu ili na pustanju gasa pa dok kvacilo ne razdvoji.
Sve je lepo zategnuto.. LV RR je u pitanju.

#168 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 June 2017 - 00:08

Leo Vince u tim nekim serijama ima dupli-unutrašnji protiv konus (ono završno suženje auspuha) u vidu perforiranog lima-mrežice. Sad, da li to ima i na rr-u kao na tt i zx, nisam 100% siguran ali ako ima, nije redak slučaj da je neki od varova pospustio i da se čuje zveckanje te mrežice.

#169 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 14 June 2017 - 06:39

Nije iskljuceno,bas je tako neki zvuk kao sto bi to prouzrokovalo. Interesantno je da ne zvecka kada ga treses kada je skinut auspuh. Znaci ili da zvecka ili brusilica :)
Vaditi te mrezice ili ih zavariti ?

Inace vozim je svakim je svaki dan,ide kao besna :)
U skorije vreme cu menjati komplet instalaciju i regler,ide od karba. Ne mogu vise da se lomatam sa ovom.

#170 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 June 2017 - 07:09

Mrežica ima svoju ulogu (umesto klasičnog unutrasnjeg konusa) i tačno je projektovana za odredjenu širinu powerbanda, vadjenjem se smanjuje snaga i sužava powerband.

Moralo bi da se čuje i kada prodrmaš skinut auspuh, moguće da nije do toga.

#171 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 17 June 2017 - 20:08

View PostMario, on 13 June 2017 - 19:02, said:

Jasno. Nisam imao prilike da vidim ovako nešto.

#172 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 17 June 2017 - 20:28

View PostRazredni, on 14 June 2017 - 07:09, said:

Mrežica ima svoju ulogu (umesto klasičnog unutrasnjeg konusa) i tačno je projektovana za odredjenu širinu powerbanda, vadjenjem se smanjuje snaga i sužava powerband.

Moralo bi da se čuje i kada prodrmaš skinut auspuh, moguće da nije do toga.

View PostJohnny, on 14 June 2017 - 06:39, said:

Nije iskljuceno,bas je tako neki zvuk kao sto bi to prouzrokovalo. Interesantno je da ne zvecka kada ga treses kada je skinut auspuh. Znaci ili da zvecka ili brusilica :)
Vaditi te mrezice ili ih zavariti ?

Inace vozim je svakim je svaki dan,ide kao besna :)
U skorije vreme cu menjati komplet instalaciju i regler,ide od karba. Ne mogu vise da se lomatam sa ovom.
Da ne bi ishitreno otvarao rezonu tražeći problem unutra bolje dooooobro pogledaj da li slučajno nema neke male pukotine koja pri vibracijama pravi taj čudan zvuk. Kažeš ne zvecka kada je skinut. Da je problem sa mrežicom iznutra kada je skinut auspuh pri laganom kuckanju gumenim čekićem moralo bi se nešto čuti. Pošto kažeš da se ništa ne čuje bolje potraži problem na drugom mestu. Imao sam identičan problem i pošto mi je rezona ljubičasta totalno od temperature mislio sam da se odvojila mrežica pa zvecka. Zveckalo je samo kada kuckam montiran auspuh. Skinem auspuh, ništa. Na korak sam bio od sečenja milimetarskim kamenom po obodu dok slučajno nisam primetio da je prednji nosač pukao i to je toliko mala pukotinica bila da se jedva videla a zvrčela toliko glasno da me je bilo sramota da vozim po gradu. Odsekao sam stari nosač (2mm), napravio nov 4mm, dupli varovi Co2 sa obe strane i eno ga već godinu dana nema da pisne. Samo sam menjao kamenu vunu u topu. Tako da, pre nego što bilo šta uradiš dobro ga ispregledaj, naročito kod prednjeg nosača.

#173 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 20 June 2017 - 06:42

Nisam ni mislio odmah da gs otvaram,to je poslednja opcija.
Kuckao sam gumenik cekicem namontiran auspuh,ali nista ne zvecka.

Sumnjiva ni je aluminijumska selna sto drzi top auspuha. Iako je zategnuta ne steze 100% karbonski top,pa je moguce da odatle potice zveckanje.

Cini mi se da sve jace i jace zvecka,bas iritira.

#174 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 June 2017 - 08:28

tu ide neka tanka guma između te šelne u topa, uglavnom.... mi koji je već odavno nemamo u originalu isečemo prugu od unutrašnje za biciklo pa podmetnemo duž celog naleganja

#175 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 21 June 2017 - 14:22

View PostMario, on 20 June 2017 - 08:28, said:

tu ide neka tanka guma između te šelne u topa, uglavnom.... mi koji je već odavno nemamo u originalu isečemo prugu od unutrašnje za biciklo pa podmetnemo duž celog naleganja
Haha da, taj rad... Gledaj ovamo. Gumeni čekić ti je najbolji alat za rezonu. Zato lupaj to kako treba, ne baš da ga odvališ ali malo oštrije, pa probaj sitno kuckanje i mora nešto da se čuje. A pre svega skini top da isključiš njega kao uzrok problema. Usput što reče Mario ispregledaj te gume,šelne, podloške i ostalo. Možda je i sam top u banani. Odvoj malo vremena otvori ga, možda je neki var popustio ili nešto slično. Kad si ga već otvorio, zameniš vunu, zadihtuješ silikonom i miran si ove sezone. Ovako napamet možemo da se natežemo do nove godine.

#176 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 21 June 2017 - 23:54

Top je skockan zimus,zamenjena vuna i predihtovan. Ma ne pomaze gumeni cekic,ocigledno je da zvecka na odredjenoj frekvenciji. Videcemo sta ce biti kada stavim gumu ispod selne topa.

#177 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 05 June 2018 - 20:19

Fali koji dan pa da zaokruzim godinu dana kako nista nije pisano :)
Ali dobro,Aprilia je izgurala proslu sezonu i pocetak ove bez intervencija,osim svecica..

Kako mi je ovaj setup dosadio,a i apetiti su porasli,resio sam da odradim nesto novo tj. konverziju na bb. Donor je vec u garazi,u pitanju je Runner 180sp.

Attached Files

#178 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 06 June 2018 - 11:51

View PostJohnny, on 05 June 2018 - 20:19, said:

Fali koji dan pa da zaokruzim godinu dana kako nista nije pisano :)
Ali dobro,Aprilia je izgurala proslu sezonu i pocetak ove bez intervencija,osim svecica..

Kako mi je ovaj setup dosadio,a i apetiti su porasli,resio sam da odradim nesto novo tj. konverziju na bb. Donor je vec u garazi,u pitanju je Runner 180sp.
Odlično, taj SP180 je zlo kako ide.. samo jedna sitnica: šta ćeš sa brojem motora?

#179 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 06 June 2018 - 12:38

Što se birokratije tiče,na žalost,malo toga se može uraditi.

Danas bi trebalo da krenem sa rasturanjem Runner-a. Ima nekih stvarčica za odraditi oko mašine,pumpa za vodu i neki od zupčanika u prenosu ili čak svi.

Da li su zupčanici u prenosu isti za sve bb 125/180 2t ?

Naleteh na info da se razlikuju auspusi na odredjenim modelima,sa katalizatorom i bez. Kako znati koji ima katalizator odnosno koji nema ?

Edited by Johnny, 06 June 2018 - 12:39.

#180 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 June 2018 - 13:37

Nisu isti zupcanici starog i novog tipa, lezajevi osovina kao i dodatni lezaj u dekli na novijem tipu, zatim nije isti broj zuba odnosno prenosni odnos na 125ac, 125lc i na 180lc, svi se razlikuju.

Sto se tice auspuha, spolja nema razlike i ne moze se utvrditi, kazu da auspuh koji fabricki ima zastitni lim kao trougao ima cat. Secenje je jedini siguran nacin.

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users