Suzuki GSX-650 F
Posted 27 April 2020 - 20:38
Ziv si,zdrav si i sto je najvaznije,dosao si kuci u komadu i na tockovima.
Suzanu okrpi i vozi po svojim i njenim mogucnostima,par puta sam imao tu situaciju da vozim sa zipom u grupi sa vecim motorima i svi su se drzali iza mene...
Najlepse je da spakujes stvari,gospodju iza sebe i sami za svoju dusu da napravite turu,nego li sa poznanicima koji ne postuju necije granice i ogranicenja.
Posted 27 April 2020 - 21:54
prednja plastična maska, vizir je preživeo, far isto
desni retrovizor
desna bočna plastična oplata
i kasnije sam uvideo, metalni rogovi, nosači cele prednje maske i vizira
prvo sklapanje je gotovo, sledi popis još jedan i provera šta treba da korgujem

slika zadnje gume, vidite koliko su se pruge otvorile, ovo je dunlop sportmax1 meka jednokomponennta guma, odlično se greje i prijanja, ali i brzo troši
zadnju sam novu stavio pred kraj predprošle sezone, prednja je od pre tri četiri sezone, međutim sada je jasno, gume se menjaju u paru, nema štednje ovde, sve ovo što je nakopano u nekoj tvrđoj postavi bi klizilo, recimo u prednjoj koja je nešto starija... dakle ubuduće idu nove gume u paru

fabrički auspuh, dakle trava i zemlja su u pitanju, da je beton bio bilo bi mnogo gore.. definitivno on ne ostaje na mašini, previše mi je tih, a time i nebezbedan

bočna deklica, onda je već bila rađena, pa eto prilike ponovo

ručicu gasa mogu komplet da kupim, ulaz za sajle je zviznuo, odgovara mi ovde sa gsx-r i sa stroma, iste su, pa i burence sajle ili komplet sajlu

teg ću sanirati, ili farba ili plastifikacija videćemo, na istoj slici vidi se i malo udubljenje na rezervoaru, jbg ceo tank mi je bio u streč foliji da se ne bi izgrebao zbog tank torbe, sve je folija spasila osim ovog udubljenja, za sada ništa ne diram, videću sa tim šta i kako, nov tank je oko 500e

desni migavac, ogrebotine sa gornje strane, ovo moram naloviti ako mi bude smetala ogrebotina

volan stoji još uvek malo u desno, ako se bolje zagledate, pokrivio se nosač, koji je u mostu zašarafljen preko nekog silena, rasklopiću to da vidim

vizir je malo za poliranje, i to sa unutrašnje strane, zapeo sam u neki korov, a isto tako i gornji levi ugao fara.. ako se to bude dalo polirati, predpostavljam da su ove dve stavke otrovno skupe

i malo cena iz ovlašćenog
desni retrovizor nov 70e
prednja maska plastična 210e
desna bočna plastika 430e, ovu sam nabavio polovno sa sitnom ogrebotinom pri dnu za 70
metalni rog nosač prednje maske i nosa 190e
ovde sam oko tog roga dugo razmišljao kako da ga ispravim, jer je rešetka a polaz je iz jedne tačke, praktično uklopiti zazore je šizifov posao, jer se nos uklapa u bočnu, možda nisam morao ovo kupiti, i jes preskupa ali nisam imao živaca da krivim i probam svaki mm da li se uklapa
od ostalih gubitaka, hladnjak mi je blago pokrivljen, ne pušta nigde, jedna usmerivač vazduha plastika sa unutrašnje strane je pukla, za hladnjak, nju nisam kupovao, desna zadnja bočna je za lagano saniranje, par ogrebotina.. i nosač kofera jer je on najisturenija tačka, a kofer se otkačio pri padu.. ako ga uopšte budem vraćao
dakle puno sitnica, koje su naravno vidljive, ništa strašno.. mogle su se komplet plastike kupiti i sa alija, rade braća kinezi kopije za pristupačnu lovu, imam još posla ovde pa polako...
Posted 28 April 2020 - 00:06
Desavaju se takve stvari, jasno je da pokvare raspolozenje ali jbg, resice se sve.
Mislim da je bila losa procena da ti budes poslednji u grupi. Obicno najsporiji idu napred. Isto tako ne razumem grupu koja dozvoli da se odvoji par kilometara od nekoga. Ne vidim uzivanje u tome ako je nekima u grupi do rastezanja po max brzini. Kritikujem mozda, ali jbg zbog toga se stvara dodatan pritisak i eto belaja...
Verujem da ces sve te plastike i ogrebotine srediti i srecno u narednom putovanju! Bice bolje

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Posted 28 April 2020 - 07:26
Dobro je da si ti dobro prošao.
Kvalitetna zaštitna oprema je pokazala svoje kvalitete pa hvala bogu tebe spasila povreda.
Bez obzira da li je 50 ili 650ccm oprema je obavezna.
Послато са Mi A3 помоћу Тапатока
Posted 28 April 2020 - 21:12
U takvoj jednoj vožnji tj danu sam imao 2 peha, na svu sreću bez pada....ulazak u kružni tok skoro bez kočenja - maltene ispravljanje kružnog toka, i drugi klizanje prednjeg točka sa paljenjem ABSa i izvrtanjem želuca....hvala lepo ali u nekom drugom životu!!!!
Posted 20 September 2020 - 08:20
Pre svega samo koja slika da vidite kako su rešili sajlu gasa i ručicu.. Ovde je sistem sa dve sajle ova što je zapela je baš ta koja povlači gas, a druga je da vraća kod spuštanja gasa..
U ručici je pukla plastika, na ulazu sajli u gatnituru sa prekidačima isto plastika koja drži metalni odstupnik sajli, kao i matica za natezanje same sajle

Ovde sam ove komponente porucio iz originala..
Kućište sa prekidačima 120, ručica 38, sajla 35e
Kad kažemo ušnirati sajlu u čekrk za leptire vazuha, možemo konstatovati da nije za korisnika, tipa samo zameniš sajlu ...

Ide blokada sa 10 ključem u pun gas, pa krivljenje bureceta na sajli unapred, pa pincetom ubacivanje i mali odvrtačem nameštanje burenceta sa strane..
Posted 20 September 2020 - 08:30

Reših da proverim za 10mm brezonom poziciju silena, prvo desnog pa levog

I onda je usledilo peglanje sa velikim šrafcigerom desnog silena ka napred.. Mogu vam reći da sam se ovde zezao skoro sat vremena dok ga nisam doveo u centar.. Guma je to podložna promeni, nigde ništa nije bilo puklo niti se odvojilo.. i evo

Posted 20 September 2020 - 08:41

On je rešio da to udubljenje napuni kalajem (zalemi) i presvuče gitom, uzput našao i na gornjem delu nekih sitnih grešaka, poručio farbu i završio sa farbanjem i poliranjem..
Far sam pukušao ja da ošmirglam i ispoliram, samo na gornjem levom uglu gde mi je vidna ogrebotina, međutim nisam uspeo da završim prelaz između dela poliranog i netaknutog.. uvek ostane mat pojas

Tako da ga je farbar odradio celog, a imao sam i puknutu plastiku noseću sa zadnje strane fara, koju je povario i zapušio.. Na moji nesreću kod prvog pranja ušlo je par kapljica, te sam morao da osmislim kako da priđem unutrašnjem delu.. duga jaka žica i malo namotane krpe sa Ipone clean-om su bili.u funkciji

Posted 20 September 2020 - 14:50
Dakle snimio sam da se na kp nudi 1mm^2 kabrona sa sve smolom dvokomponentnom za 3000-3500 din, ali nikako da se odlučim da to kupim i krenem da natapam.. ima nekih jutub zapisa kako se to radi...
I pronađem čoveka koji proizvdodi ove auspuhe konkretno i ovaj moj, ima u Adi firmu i dugo ih proizvodi.. Ponadao sam se da će to biti 20-30e i da završim sa time, međutim reče mi on 40, ali predlaže oplatu od prohroma jer svi koji su vozili sa dB killerom su pogoreli smolu.. Navodno ona izdrži 130C.. Ok odlučim se za to 50e je cena, razmišljam nemam je pretenzija za karbonom toliko, dB killer definitvno ostaje zauvek u mom slučaju..
Ehh ali ne leži vraže, njegovo punjenje vunom i termouzolacija žicom, je isto 40e sa sve sklapanjem.. Pa daaaj to umem i ja da odradim, ali njegova je vuna specinalna troslojna itd... kapirate već priču...
Ok prihvatim ja sve za 80e, i napomenem da je to skupo u odnosu na nove auspuhe koje radi za 150, na šta će on, znanje se plaća.. i tu je u pravu.. niko tebe ne tera ideš kući, farbaš, pakuješ vunu i to je to...
Neka platio sam ulaznicu sada... evo kako je odradio

Sve je na mestu, brušeni pro hrom, termostabilni silikon na sastavu, pro hrom pop nitne.. i verovatno neka specijalna troslojna vuna... killer je moj, i polirao sam varove na grani, to je isto moje...
Posted 20 September 2020 - 15:44

Nisam skontao sta se tacno pokrivilo na guvernalu, odnosno kako moze guma/selen da se pokrivi?
Kakav je zvuk sada sa “specijalnom” vunom?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Posted 20 September 2020 - 19:09
Zvuk je malo glasniji nego sa prvom verzijom dB killera, još uvek podnošljiv, ali primetan u gradu.. to mi je najvažnije.. moraju čuti brundanje na niskim obrtajima, inače te iseku u traci za čas..
Posted 20 September 2020 - 19:18
Posted 20 September 2020 - 20:53
Posted 20 September 2020 - 21:03

Vizir sam isto dao farbaru na poliranje, on je nezadovoljno to vratio, kaže da nije baš najbolje uspeo.. kod njega sam imao 100e za sve.. rezervoar, deklica, far i vizir..
Evo kako su ispali

Od mojih poslova imao sam čišćenje akumulatora i kadice, kao i antirost na klemnama u mazanje.. krenula malo korozija oko plus kleme..
I na kraju najbolji posao.. pozajmio mi farbar 3M dvostranu lepljivu traku.. Amblemi su se vratilina tank

Posted 20 September 2020 - 21:09
I zbir cele ekskurzije
Metalni rogovi 190
Desni retrovizor 70
Prednja maska 210
Bočna plastika polovna 70
Sajla 35
Ručica gasa 38
Kućište prekidača 120
Farbar 100
Ukupno 833e
Spuh ne računam, to je luksuz...
Danas je bio prvi drive day, obišli smo Frušku goru..
Sada sam još više vezan za njega, fantastično se vozi, čuje i izgleda...
Posted 20 September 2020 - 21:15
Lepo te isterala Suza iz novčanika...
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Posted 20 September 2020 - 21:20
Posted 20 September 2020 - 22:05

Posted 21 September 2020 - 21:28
Posted 21 September 2020 - 21:33

I malo da bacite pogled, gore je nov asfalt po vrhu, i za skute je fantazija
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users