Jump to content

Falcon 50R by David46

48 replies to this topic

#41 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 29 April 2019 - 13:32

Lulica uradjena 17mm , 0-60km/h na tablu 4,0sec , 0-100m 9.0sec , bice bolje kad legnu federi na lamelu, sad malo gubim u startu. Posle idem vratiti skuter mozda posnimim nesta.

#42 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 29 April 2019 - 16:49

Moja greska ispada da nije 60kmh ovo :blink:. Pricao sam bas i sa VlatX jer ima takvu kilometrazu, kaze 50 ili 60kmh, a sad gledam ovaj klip sto sam snimao ispada 45kmh. A pre danas kad sam merio tacno na 60 je bilo. Ako gledam sekunde u video ispada 8 i to guma nemam pojma koliko je bara, danas sam je napumpao ali ispusta. Eto kako ide 50ce leti cak i na vrhu gasa :biker_scooter:
Najbolje od 4 runs sam izvadio 3,7sec

Attached File  58580573_421994211952771_4732792482583019520_n.jpg   180.32K   21 downloads

Drug se vraca na 30tog , videcemo sta ce reci :D, ako ga bucnem da uvalimo neki sport kit ako hoce, bice opet tuning B)

Edited by Damjan66, 29 April 2019 - 17:04.

#43 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 12 May 2019 - 23:22

Prekjuce sam uzeo skuter da proverim kako je boja, pucao sam ga dosta i na kraju 500m gas, evo je boja, moglo bi 2 broja manje neka 68 dizna, videcu ako nadjem od nekog, kod nas ima kupiti samo 64pa onda 70.
Attached File  IMG_20190510_194638_313.jpg   27.91K   32 downloads Attached File  IMG_20190510_194640_275.jpg   27.8K   35 downloads

Takodje sam ga probao sa drugom, on ima mina AC sa malossi sportom i ostale stvari. Dobije me uvek u startu 2 motora me pegla zbog kubikaze inace se drzim. Na tablu sad ide skuter 89 i zadnja guma defitivno se menja ovih dana jer malo skace/trese kad se napumpa i ispusta, testiracu opet kad promenimo gumu.

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 May 2019 - 13:55

Dobra je boja

#45 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 27 April 2020 - 21:24

Rekao mi drug uzmi provozi skuter i da mu smenim alanser da mu pali na dugme, uzeo sam ga ide kao i pre zakuca 80 bez zaleganja nisam ga pustio od full gasu nema gajle, zalegnut je pokazao 88 po kilometrazu po gps u neznam koliko je kako god ogranicava ga remenica zbog ugla, ako imam vremena mozda cu i da ubacim fabricku remenicu samo da vidim koliko ce izvaditi na max speed, snimicu ako merim.

Edited by Damjan66, 27 April 2020 - 21:26.

#46 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 02 May 2020 - 15:35

Prekjuce sam menjao kilometrazu sad na ovu pa nece da pokazuje koliko vozis a ima obrtaja, nego sam se sokirao kad sam video da vrti 7200 ubrzanje i krajna 8000 nece da mrdne a ide 83 gps jako cudno, znaci ipak nije bilo problem u remenici vec u to da je previse naportan pa nemoze da udje u rezonancu cak ni posle 8000, a ide i ovako lepo sto me je zacudilo cak i zvuk jako je cudan ovaj Z totalno sam ga promasio kad sam stelao po zvuku.

Imao je rolnice 5,1gr stavio sam 3.9 i jucer sam ga vozio sada vrti 8400 kad ugreje prenos i posle cak dovrti do 9000 i nece vise, danas cu ubaciti 3gr ali nije lepo vreme ako i onda nemoze da udje onda ostaje crveni feder, sada je zuti.

#47 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 03 May 2020 - 13:52

Evo danas ga sam testirao sa 3gr rolnice skuter ne mrda, lepo sam ga ja ustelao tada najbolje je isao, jednostavno je auspuh slab i nece da ide, dodje do 10k rpm i onda padnu malo obrtaju. Max speed 66kmh na ulysse :)

Jedan moj drugar ima gianelli shot v2 sutra idem da ga stavim i stelam ugrubo, ne sumnjam da ce ici mnogo bolje :1kokice:

Edited by Damjan66, 03 May 2020 - 13:52.

#48 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 06 May 2020 - 00:41

Ovih dva dana smo sklapali skuter od drugara,i tako dok ne stignemo da sklopimo sve, juce sam uzeo shot v2 kako sto sam rekao montirao sa 4,5gr rolnice za start, smenio sam i felnu jer na ovom je gumu pustala, ovde ima guma neka euronima vietnamska, dobra je guma cak sam zalego danas zakacila mi nogarka.
Posted Image Posted Image

I tako krenem prvi utisak odma se vidi da vadi vise konja i da je jaci, kad uhvati ne pusta ali je auspuh toliko prebucan da nije realno, ok zagrejem idem proverim svecku perfekt. Vratim se po druga jer idemo u nabavku delova vozimo vrti do 9000 nece vise, ali zagreje prenos pa rolnice vrti na 8000 malo teske dodju ali ide i sa dvojicom, na vracanje sam upalio gps sa nas dvojicom 74.
Attached File  Screenshot_20200504-153434.png   1.75MB   7 downloads

Dok drug montira sitnice oko njegovog, ubacim ja 3.9gr rolnice i idem da ga probam, sad od starta jos jace udri i posle ide bas fino al obrtaji opet tu 9000-9200. Idem onda izadjem da izmerim top speed po gps u 78kmh kroz vetar malo veci, al dobro ne jurim brzinu nego me nervira zasto ovaj skuter nece da izvrti vise od 9200 nikako ni sa shotom.
Attached File  Screenshot_20200504-175413.png   1.83MB   7 downloads

Evo sto sam snimao jucer sa 3.9gr ovo je bilo kad sam dosao kuci, posle 40km voznje al nema veze vrti i zagrejan.

Nakon toga dodjem kuci stavim opet 4,5gr da bi za danas imao malo vece brzine, posto sam vozio samo po pravcima da bih stigao brze, evo i klip sa 4,5gr rolnice samo zajebao start ovde,bio stavio sajmnu kod kapacku od varijatora za da vidim dali ce biti nekakva promena, Vlatkova fora al ne radi vrati rolnice nazad pa zatrese malo....
Inace svaki put je kais brisao vario do gore oblezeio sam ga vise puta.

Ja neznam sta bi bilo problem, znaci ovaj cilindar fabricki i sa fabrickim auspuhot izvrti 9800rpm, a evo ga ovde nece ni naportan ni sa shotom, kompresije ima klip i karika kad sam stavljao bile su dobri nema tu greska, sad ostaje samo ova remenica, i hvatio me inat da stavim fabricku jos jucer uvece ali nemam nikakav kais za njemu.

Danas smo zavrsili drugov skuter ja sam vratio nazad Yasunija i 5.1gr rolnice, sa ladnim prenosom sad izvrti 9200 sa yaserom al dzabe slabiji je mnogo, sporije se razvrti krajna sad 77 kroz vetar.

Ako ima Vlatko neki kais mozda cu da trknem do njega, namontiracu fabricku i bas me interesira sta ce biti nije moguce da nece da svrti, a na 9000 kad pustis gas i das vraca bas jako sa shotom ima snage, oseca se i kad tegne da ima konjazu nije nista sa klipom, ako neko ima ideju nesto pisite.

Edited by Damjan66, 06 May 2020 - 00:44.

#49 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 May 2020 - 20:03

I tako vozim skuter vamo tamo, i primetim kako je poceo da drzi obrtaje odnosno nece da izbaci nego dam gas malo pa izbaci, e tad sam znao da glavi remenica. Otvorio sam je i mislim da ima malo vise lufta a glavi jer nisu dobro odradjeni kanali grubi su ima kao mostovi evo vidi se. Mogao sam da stavim u linearnu i da je odradim fino ali sam vratio stock, i ostavio sam ovaj kais jer drugi nemam, imam jedan ali je ubijen sigrno ce da ga pokida. Evo kako viri ovaj je predugacak mislim da je 810 ili 815 za 123mm remenice je.
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Jednom prilikom na hladnom prenosom izvrti mi oko 9600 9800, i samo pustim gas i tabla se namali svetlina i svetla takodje i skuter kao otpusti od jednom prekine na mili sekundu. Da pali na dugme nisam ga napravio, stavio sam i drugu komandu sve dzabe nece a oba alansera ispravni, kaze mi drug izgleda da pravi spoj nekad hoce da upali nekad nece mislio sam da je kopce ali nije... i kad se desilo ovo najverojatnije i pravi spoj negde struja pa zato nece da izvrtava sigurno, cak i sauh ne podize.

Prvo sam sumnjao da je mozda i kvacilo ali posle toga sam znao da je remenica, evo kako hvata delta koju smo prelepili, vozio sam ga nekoliko puta na skroz ugorno uopste ne pusta drzi i izadje bez problema. Jedino je udar slab u startu.
Posted Image Posted Image Posted Image

Skuter sam danas izmerio sa ovim remenom 76gps @8900rpm predugacak kais, drugar mi je spomnuo nesto da mozda ce da ga proda/trampa tako da ovih dana ne cackam nisto. Ako ostane uzecemo novi kais i pregledacu ja skroz instalaciju da vidim sta je problem. Mnogo bolje ubrzava sa ovom remenicom drzi 8k konstantno.

I samo nesto mi je palo cudno kad mrdam korpu levo desno ima malo vise lufta nego uobicaeno kod drugih skutera. I ako secnem naglo da okrenem kad svrtu zupcanici cuka malo jace udara, jel zna mozda neko zbog cega bi bilo tako ? Lufta na osovini skoro pa ic nema kamen je bukvalno ulje ima takodje sam proverio, vrlo je cudno.

Edited by Damjan66, 13 May 2020 - 20:05.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users