1
Nina se upisala u knjigu
Started by Mario, May 22 2017 12:52 PM
12 replies to this topic
Posted 22 May 2017 - 12:52
Petak jutro, skuterom u školu, to je sad popularno pa da se odvozi.. U gradu jutro pusto, ulica koja vozi ka izlazu iz grada ništa posebno opterećena, žena u kolima koči i skreće na ćupriju.. Pogrešna procena razdaljine, pri brzini oko 30, Nina pokušava da skrene desno i zakači onim ispustom centralnog stendera skutera prednju felnu vozila... Pala je pored puta i u svoj nesreći od povreda slomila ruku, tačnije naprsla joj kost ispod lakta leve ruke...
Nova full face kaciga je odradila posao, sve ostalo je ok, skut je dobio po nosu sa leve strane,,... Ona je ok, u Petak je sa sve gipsom već zapucala u školu, pičkara naravno na vozača da skreće bez migavca, mada je ipak procena situacije presudna u ovakvim slučajevima...
Nova full face kaciga je odradila posao, sve ostalo je ok, skut je dobio po nosu sa leve strane,,... Ona je ok, u Petak je sa sve gipsom već zapucala u školu, pičkara naravno na vozača da skreće bez migavca, mada je ipak procena situacije presudna u ovakvim slučajevima...
Posted 22 May 2017 - 12:57
Zao mi je zbog desavanja,mlada je i brzo ce zarasti,sad ce imati 4para ociju i uspomenu koju ce prepricavati,skut i kaciga se srede,bitno da njoj nije nista vise...brz oporavak,a gospodji zelim da se vise ne hvata volana.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Posted 22 May 2017 - 13:27
Brz oporavak! Super je prosla, kaciga odradila posao, a skuter ce se popraviti..
Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Posted 22 May 2017 - 15:40
Dobro je prošla kad sve uzmemo u obzir... a pogotovo ako pogledamo najbitnije, sopstvena greška na kojoj će najbolje naučiti a da su posledice koliko toliko blage...,
Skuter je propisno pogreban sli bože moj, to ćeš pošmirglati i zafarbati i kraj priče...
Već me hvata panika jer znam da će i moja ćera tražiti motor čim pre, a znam da joj ne mogu zabraniti...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Skuter je propisno pogreban sli bože moj, to ćeš pošmirglati i zafarbati i kraj priče...
Već me hvata panika jer znam da će i moja ćera tražiti motor čim pre, a znam da joj ne mogu zabraniti...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 22 May 2017 - 15:47
Brz oporavak dobro je sve proslo.
Posted 22 May 2017 - 17:12
Mi se inače u šali delimo na one koji su overili i one koji će tek...
Kako bih ovo najbezbolnije rekao? Dobro je što se desilo na blaži način da se razumemo, Nina je mlad vozač i tek stiče iskustvo. Hvala Bogu nisu strasne telesne povrede. Skut me ne interesuje u ovoj priči, kada je život u pitanju to je samo gomila gvozdja i plastike, medjutim kaciga, to je posebna priča. Kacigu treba potpisati flomasterom i na policu. Sačuvala je glavu i lepo lice jedne devojke. Kaciga ide druga naravno, to je potrosna roba, a ova je overena i izgrebana, tu nema rasprave.
Da se vratimo na problem. Osnovi voznje mladih kolega, pa i Nine, su dosta drugačiji od nas koji duže vozimo, bilo 2 ili 4 točka. Drugačije je razmišljanje u upotrebi skutera, počev od razloga za voznju pa do pristupa i ozbiljnosti u sobraćaju. Na ozbiljnost utičemo psihološki i verujem da tu nije problem, ali prakse i predvidjanje saobraćajne sitiacije svakako fali svakom mladom vozaču. Ne kažem da mladi vozači rade nešto pogrešno niti da ne umeju da voze, već da im fali ta doza intuicije i samouverenosti koju mogu zaraditi isključivo kroz praksu-iskustvo. Iskustvo je ta nit koja odvaja vozace profesionalce i vozače početnike pa iskreno verujem da kroz raznorazne seminare i što više prakse možemo mladež spremiti za (ne)predvidive situacije. Eto u ovom slučaju je bilo rastojanje od vozila ispred i rekacija na kočnicu-e kao i izbor strane za bežanje a sve zbog nesavesnog vozača. To se može desiti (a i dešava se) svakome od nas. Bitno je da mlade edukujemo kako da se ponašaju, kako da predvide i izbegnu takvu situaciju!
Nini zelim brz oporavak ruke a tebi tata da je što više vodiš po našim skupovima i uopšteno bilo kakvim moto-skuter dešavanjima gde može doći do one zarazne infekcije koju smo svi poprimili. Verujem da Nina nije nahvatala strah ali će pauza biti duga i moramo je svi zajednički ponovo zaraziti sa mirisom dvotaktola i slobodom koju nam pruzaju ova nasa mala 2 točka.
Kako bih ovo najbezbolnije rekao? Dobro je što se desilo na blaži način da se razumemo, Nina je mlad vozač i tek stiče iskustvo. Hvala Bogu nisu strasne telesne povrede. Skut me ne interesuje u ovoj priči, kada je život u pitanju to je samo gomila gvozdja i plastike, medjutim kaciga, to je posebna priča. Kacigu treba potpisati flomasterom i na policu. Sačuvala je glavu i lepo lice jedne devojke. Kaciga ide druga naravno, to je potrosna roba, a ova je overena i izgrebana, tu nema rasprave.
Da se vratimo na problem. Osnovi voznje mladih kolega, pa i Nine, su dosta drugačiji od nas koji duže vozimo, bilo 2 ili 4 točka. Drugačije je razmišljanje u upotrebi skutera, počev od razloga za voznju pa do pristupa i ozbiljnosti u sobraćaju. Na ozbiljnost utičemo psihološki i verujem da tu nije problem, ali prakse i predvidjanje saobraćajne sitiacije svakako fali svakom mladom vozaču. Ne kažem da mladi vozači rade nešto pogrešno niti da ne umeju da voze, već da im fali ta doza intuicije i samouverenosti koju mogu zaraditi isključivo kroz praksu-iskustvo. Iskustvo je ta nit koja odvaja vozace profesionalce i vozače početnike pa iskreno verujem da kroz raznorazne seminare i što više prakse možemo mladež spremiti za (ne)predvidive situacije. Eto u ovom slučaju je bilo rastojanje od vozila ispred i rekacija na kočnicu-e kao i izbor strane za bežanje a sve zbog nesavesnog vozača. To se može desiti (a i dešava se) svakome od nas. Bitno je da mlade edukujemo kako da se ponašaju, kako da predvide i izbegnu takvu situaciju!
Nini zelim brz oporavak ruke a tebi tata da je što više vodiš po našim skupovima i uopšteno bilo kakvim moto-skuter dešavanjima gde može doći do one zarazne infekcije koju smo svi poprimili. Verujem da Nina nije nahvatala strah ali će pauza biti duga i moramo je svi zajednički ponovo zaraziti sa mirisom dvotaktola i slobodom koju nam pruzaju ova nasa mala 2 točka.
Posted 22 May 2017 - 20:10
Uh bas mi zao sto se upisala u tu knjigu...Skuter nije bitan neka je ona dobro prosla. Oprema je odradila svoje i to je bitno.
Zelim joj brz oporavak!
Zelim joj brz oporavak!
Posted 22 May 2017 - 20:14
Zelim joj brz oporavak!
Posted 23 May 2017 - 14:28
Brz oporavak joj zelim ...na zalost, sto Aca kaze to je stvarno tako ...oni koji su pali i oni koji ce tek pasti ...po zakonu verovatnoce sto si duze na dva tocka povecavaju se sanse za necim ovakvim , a saobracaj je postao svinjac ...nikad vise nije bilo nekulture , velika je guzva , potreban je oprez vanserijski , nekad te ni iskustvo ne moze spasti ...Nina je jeftino prosla , dobro je da je tako , a ti budi taktican , pa polako neke stvari objasni , na sta treba da obrati paznju ...necu puno da pametujem , svaki slucaj je za sebe, , ali neke stvari ...oci k`o u sove , dobro gledaj ispred sebe , kad ti je ovaj ispred sumnjiv , strpi se , smanji brzinu , pretpostavljaj , a, sta ako iznenada skrene , zaobilazi ga u najsirem mogucem luku , uvek pogledaj u retrovizor da neko nije krenuo tebe da obilazi , leva ruka uvek pripravna na zadnjoj kocnici itd...
Jos jednom , Nini brz oporavak , super je prosla , nemoj samo da se obeshrabri i da kaze kako vise nece da vozi ...motorista se radja ili ne radja , pa koliko je kostiju do sada slomio Gabor, nema sta nije slomio , pa opet Pariz - Dakar ...
Ne otvara mi slike ??? Zasto ?
Jos jednom , Nini brz oporavak , super je prosla , nemoj samo da se obeshrabri i da kaze kako vise nece da vozi ...motorista se radja ili ne radja , pa koliko je kostiju do sada slomio Gabor, nema sta nije slomio , pa opet Pariz - Dakar ...
Ne otvara mi slike ??? Zasto ?
Posted 23 May 2017 - 14:29
Auuu, baš je krenuo maler ove godine... Sreća u nesreći je to što su povrede relativno male, Pežola jeste ožuljana ali čitava, saniraće se..
Ovo bih ja nazvao težim ali direktnim sticanjem iskustva, škola koja je svakako ostavila dubok trag i spoznaju važnosti nošenja kacige. Žao mi je što se tako desilo al idemo dalje, bitno je da je Nina dobro.
Želim joj brz oporavak.
Ovo bih ja nazvao težim ali direktnim sticanjem iskustva, škola koja je svakako ostavila dubok trag i spoznaju važnosti nošenja kacige. Žao mi je što se tako desilo al idemo dalje, bitno je da je Nina dobro.
Želim joj brz oporavak.
Posted 23 May 2017 - 15:40
da sve je upravo tako kako govorite, nema tu mrdanja, ti moraš da si ispred u proceni situacije
biće ona ok ...
sredio sam slike
biće ona ok ...
sredio sam slike
Posted 25 May 2017 - 17:16
Ja sam tek sad pročitao. Želim joj brz oporavak naravno i da iz ove situacije izvuče pouku. Šta da se radi, neke škole se plaćaju srećom ova je bila jeftina.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users