Jump to content

prednji disk struze

5 replies to this topic

#1 marin95

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 30 June 2017 - 16:27

pozz imam problem na sf2 dns se vozim i naglo sam krenuo kocit,nakon toga se krenulo cuti struganje koje je dolazilo iz prednje kocnice.Gurao sam skuter i bas se cuje jako struganje ali kad stisnem kocnicu ono prestane.Sad neznam šta je dali da kupujem novi disk i plocice ili.Mogu snimit video.Hvala unaprijed

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 June 2017 - 16:43

Pa pregledaj stanje pločica i diska.... pogledaj šta struže!

Sent from my iPhone using Tapatalk

#3 marin95

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 30 June 2017 - 17:39

sve djeluje ok

#4 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 01 July 2017 - 12:25

Izvadi pločice i pregladaj, prvenstveno nalegajuce povrsine. Kočione površine na pločicama su od posebnog materijala i ukoliko izmedju nih i diska, koji je od metala zapadne neki metalni opiljak to će proizrokovati struganje. Takodje, ostavljaće vidljive kruzne tragove na disku.

Pločice koje su na debljin 1mm i manje kočionih površina su za zamenu. Disk ako ima linije, brazde, ili potrosenost veću od 1mm je za zamenu takodje.

Postoji i mogućnost da usled propalog lezaja točka, ceo točak stoji krivo i da disk svojom ivicom kači o nosač klešta što prouzrokuje škripu i struganje koje se ne vidi, a opet kada se pritisne ručica kočnice, klipići izguraju pločice koje obuhvate disk sa obe strane i na taj način vraćaju ceo točak u pravilan položaj.

Dakle, skini kljesta, pločice, dobro pregledaj, pregledaj disk sa obe strane i proveri luft odnosno stanje lezajeva prednjeg točka. To što struže mora negde da ostavi tragove, samo temeljno sve pregledaj.

#5 marin95

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 02 July 2017 - 10:51

nezz sta se desava dns se vozim nista ne struze.Drug kaze moguce da ne odvaja dovoljno plocice

#6 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 July 2017 - 10:56

Ne znamo ni mi napamet, ti skini pa pogldaj. Ako struže to je metal o metal, materijal za kočenje ne proizvodi struganje.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users