Jump to content

Skripanje plocica - trajno resenje

2 replies to this topic

#1 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 23 July 2017 - 12:18

Kada budete menjali plocica bez obzira na prednjom ili zadnjom tocku i ako se pocnu javljati ostre shkripave zvuke kad kocite ovo je pravo resenje isporbano na vise skutera .

Takodze isto se ovo odnasa i za stare plocice ak pocnu shkripiti.

Prvo sta treba uradit je izvadit ploice i sa bonsekom po sredini na oba plocica do oko pola od mesa napravite liniju kontra od okretanje diska, evo ovako.

Posted Image
Posted Image

Takodze stavljate mast za podmazivanje ali ona sa granule (grafitna, ja sam takvu koristio), to tanko namazete obe plocie sa strane koje klipic pritiska plocice .

Montirate sve i to je to :)

Gazda na jedan SR50 je insistirao da stavimo dve linije (zato sto su plocice vece od NRG) pa smo tako i radile pa imajte na umu, mada radi i sa jednu liniju na sredini .

Posted Image

Shkripanje ce prestati zagrantovano bar kod mene je radilo na Piaggio NRG, na jedan kinez i dve SR 50 . :biker_scooter:

#2 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 16 August 2017 - 14:46

Isprobao foru na malossi mhr plocicama koje abnormalno skripe,od kad sam napravio crtu po sredini nisam cuo da su skripnule :D

#3 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 August 2017 - 21:52

View PostMitkov, on 23 July 2017 - 12:18, said:

Takodze stavljate mast za podmazivanje ali ona sa granule (grafitna, ja sam takvu koristio), to tanko namazete obe plocie sa strane koje klipic pritiska plocice .

Koristi se uvek se bakarna mast za tu namenu zbog karakteristika koje poseduje.
Bakarna mast ima tacku kapljanja na oko 1100C, dok je ta temperatura kod grafitne masti oko 200C. Termicka stabilnost je jako bitna karakteristika kod takve primene, jer se na disku i plocici razvija jako visoka temperatura usled trenja.

Svaka vrsta masti ima svoju primenu pa tako i grafitna, litijumska, bakarna, itd.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users