←  Styling razna pitanja i odgovori

svet-skutera

»

Zadnji amortizer na aeroxu (gasni)

Locked

Gistro's Photo Gistro 27 Jul 2017

Poz..Naduvao sam zadnji gasni amortizer kompresorom..Sad je dobar ali je dosta meksi i kad vozim jos nekoga na motoru hoce da mi lupa amortizer kad pregjem preko bilo kakve rupe,lezeceg ili vagasa..Moze pomoc kako da ispustim vazduh iz amortizera..

Mario's Photo Mario 27 Jul 2017

Nije to dovoljan pritisak, amorti se duvaju uglavnom na 10-20 bar-a

Gistro's Photo Gistro 28 Jul 2017

Mario jel moguce da kad sam ja odsrafio onaj gumeni pipak (sraf) na gasnom amortizeru da mi je ispustio vazduh,pa mi je zato osecaj na roksu ko da jasem magarca,i pritom mi je mekan amortizer..Dok to nisam uradio bio mi je dosta tvrdji..Sad mi je problem kad vozim nekog na njemu,skroz se skoro spusti amort..Ako moze neka pomoc?

Gistro's Photo Gistro 28 Jul 2017

?

Attached Files

Mario's Photo Mario 28 Jul 2017

Pazi imaš dve vrste koliko sam ja shvatio, one koji se pune nekim gasom i druge koji se pumpaju vazduhom.. ove koji su za vazduh se pumpa pritisak prema potrebi i aplikaciji, konkretno ja imam neki aftermarket i pumpu koja je gravirana do 20 ako se ne varam.. sad ove što idu ns gas nemam pojma koji su pritisci niti koji je gas u njima...

Najjeftinije ti je da kupis drugi ispravan na nekom otpadu

Mario's Photo Mario 29 Jul 2017

Uostalom probaj ponovo.da ga naduvas na tih 7 bara, nista ne gubis samo obrati pažnju da se prilikom skidanja vazduh ne izgubi na ventilu

Edit: zaboravih da ti odgovorim, da drfinitivno je to problem sto si ispustio, sad imaš samo feder.. amort mora biti kombinacija opruge i ulja ili u tvom slučaju opruge i gasa

Gistro's Photo Gistro 29 Jul 2017

Ok,hvala
Locked