Jump to content

Spider X5 2T

148 replies to this topic

#81 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 12 October 2018 - 19:29

Hvala puno

#82 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 12 October 2018 - 19:53

Izvini za denso broj je ok (27) ali oznaka za dugi navoj nije F nego E sto znaci zamjena je denso W27 ES (dugi navoj) a bosna super je f-100 dugi navoj.

#83 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 05 April 2019 - 18:19

Poz drugari posle duzeg vremena,skuter se voza jos kao serijala odustao sam od svih prepravki zbog ovog novog zakona bar za sada.Jos uvek mucim muku sa ler gasom kad je motor hladan tj kad je sauh aktivan.Problem je da kad se zagreje radi sasvim normalno odrzava ler dok kada je hladan i sauh je aktivan gasi se ne moze da odrzava rad.Jasno mi je da imam problem sa ler diznom verovatno velika interesuje me jel moguce ju zakalaisati i smanjiti po principu glavne dizne?

Edited by canibal86, 05 April 2019 - 18:20.

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 April 2019 - 21:18

Moguće je, samo je toliko mala rupa da će biti interesantno bušiti.. Mislim da igle za razbušivanje kreću od 40

#85 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 06 April 2019 - 15:06

Znaci slaba vajda od toga plana,ler dizna u TK 16mm karbu je 40 trenutno i ona pravi navedeni problem.Cak sam i kupio drugi karb iste marke misleci da je neko ranije petljao sa ler diznom u karburatoru i dobio istu diznu tako da sam opet na istom :(

#86 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 06 April 2019 - 16:18

Probaj da otvoris vecu rupu na airboxu,naravno ne gine ponovno setovanje karba,ali ako nemas ler dizni to je jedino resenje.

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#87 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 06 April 2019 - 18:29

Hvala na predlogu,razmisljao sam o nekom protocnijem filteru al nisam bio siguran da ce to resiti problem.Trenutno sam dosao na ideju da prepravim jedan neispravan sauh na rucni na sistem onih sa sajlom.Ako uspem uslikacu pa okaciti ovde.Ako ima neko ideju od cega bi se mogla iskoristiti poluga sa sauh ili rucica.

Edited by canibal86, 06 April 2019 - 18:37.

#88 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 08 April 2019 - 16:23

Evo slike kako sam elektronski sauh preradio na manuelni sa sajlom,ostalo jos samo da nadjem od cega pase polugica za povlacenje sajle.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#89 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 08 April 2019 - 18:32

Ne znam da li je tesko za naci ali ja bi sajlu od stojadinovog nekadasnjeg karba za saug ili rucnog gasa stavio u zavisnosti duzine sajle te postavio na mjesto gdje otprilike ima mjesto predvidjeno za upaljac na mnogim kinezima.

#90 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 08 April 2019 - 18:46

To sam prvo i planirao al ne znam jel poluga za Stojadinov sauh ima klasicno kacenje za sajlu mislim na onaj kruzic kao na biciklu na kraju sajle posto je jedan kraj sajle zalemljen pa bih ovu morao da iskoristim.

#91 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 10 June 2019 - 21:02

Pozdrav drugari,jel ima neko info koliko treba da bude otpor satora i pickup-a kod mene pokazuje stator oko 750 Ohm a pickup 495-500 Ohm desaava mi se da motor kad prenoci nece da upali jako dugo vergla dok nekako jedva ne sastavi.U pitanju je 1E40QMB masina

#92 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 16 October 2019 - 18:30

Poz ljudi imam neku semu za polumotor od malagutija f15 trebalo bi da je minarelli pa me interesuje ako bih to pazario jel pasu svi nosaci na ram od mog kineza i jel pase zadnji tocak od mog motora u pitanju je 2t kinez.Covek prodaje bez cilindra i anker ploce pa bih ja ubacio za pocetak moj cilindar dok ne nabavim originalni masina je LC.Ili sta je bolje po vasem misljenju da ostavim moju masinu i dokupim npr od aerox-a lc cilindar i vodenu sa hladnjakom.U planu mi je da predjem na LC varijantu pa me zanima sta bi bila bolja varijanta od te dve.

Edited by canibal86, 16 October 2019 - 18:32.

#93 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 29 October 2019 - 22:04

Evo da javim da sam pazario masinu iz posta iznad i trenutno imam par problema.Prvi problem je sto tocak ne pase tj izlazna osovina na minarelli masini je manjeg promera od kineske.Znaci mora druga felna zadnja i jos jedan problem imam vezan za magnet moj od kineza isto tako ne pase pa me interesuje ako nabavim original magnet da li mogu da zadrzim anker plocu sa palenjem od mog kineza posto ona pase na sarafe.Evo par slika masine.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Edited by canibal86, 29 October 2019 - 22:05.

#94 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 October 2019 - 22:14

Anker ploču možeš, magnet ne.. minareli nosi tanji konus od 13mm, dok kinez 16mm.. magnet nabavi na otpadu od bilo od starog tipa minareli-ja koji ima istu anker kao i tvoja..

Zadnja osovina isto ne paše, trebaće ti felna za minareli, ovu sekundarnu osovinu ne možeš da prebaciš...

#95 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 29 October 2019 - 22:46

Znaci originalni magnet od ove masine bi mi odgovarao?Posto prodavac od koga sam uzeo ima magnet ali nema namotaje.Dobio sam od prodavca i cilindar pa ako neko moze da prepozna koji je to tacno tip.Znam da je Malossi i da je 70 ccm.Cilindar je varen i deluje mi da necu moci da ga iskoristim jer klip koji imam uz njega ne moze da prodje kroz njega.Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#96 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 October 2019 - 06:47

Da cilindar je malossi sport, daj slikaj i izduvni kanal i to mesto gde je varen iz vise uglova...

Klip je kinez, nece da prodje jer je lose buseno

#97 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 30 October 2019 - 09:29

Evo par slika cilindra i glave,pitanje je samo da li se isplati sa tim pozabaviti ili traziti nes drugo a glavu iskoristiti?Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#98 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 30 October 2019 - 13:57

Imaš Malossi klipove u specijalama 47.4 i 47.8. Postoji i Meteor u dimenzijama do 48.4mm on je naravno i jeftiniji. Pregledaj ga lepo i premeri kod strugara. Mada meni sa slike deluje da ovde gus ima naprsnuće označio sam to crvenom, pa pogledaj bolje uživo. Posted Image

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#99 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 30 October 2019 - 16:05

Upravo sam proverio sto se tice oznacene linije ipak je u pitanju ogrebotina kao i ova desno od oznacene samo sto je ova desna dublja.Jedino me muci kako ispitati detaljno da li drze ti varovi gde je krpljen.Sipao sam vodu i nisam primetio da curi.Zato sam u dvojbi da li se isplati ulagati u taj cilindar za novi klip i obradu.

#100 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 01 November 2019 - 20:12

Mali update masina se polako kompletira pa da kinez dobije talijansku dusu :mmhappy3: .Nabavljen magnet od Aprilije sr 50 cena 10e u Ns.Sve pase namotaji od kineza zadrzani zahvaljujem se jos jednom Mariju.Ceka se jos felna koja treba da stigne za koji dan.Nedostaje jos cilindar posto sam batalio onaj sto sam dobio uz masinu treba ulagati u obradu i novi klip i opet pitanje je dal ce da pusta negde na varovima.Ako neko ima preporuku gde nabaviti polovan cilindar od Aeroxa sa glavom 50cc bio bih zahvalan.Evo slika magneta i seriskog broja sa njega ako nekom zatreba.Posted ImagePosted ImagePosted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users