Skuterskup NS Dragrace 2017
Posted 01 October 2017 - 20:42
Druženje je kao i uvek odlično, ekipa je fantastična, uvek upoznamo nekog novog člana, a bogai i veoma se iznenadimo kad se pojavi neka nova mašina, pa još u HE i odnese pobedu. I od mene sve čestitke momcima iz Tuzle, svaka čast na odlično spremljenoj mašini. Vidimo se opet, na sledećem druženju, dogodine, ja se nadam da ću doći SRkom.
A Pita zapatio gremlina, kurbla otkazala u najgorem momentu, mora to hitno da se sredi..
Posted 01 October 2017 - 20:51

Evo par klipova od mene:
I na kraju finale klase 70+cc OPEN Mario vs Emir
Posted 01 October 2017 - 21:06
Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Posted 01 October 2017 - 21:29
Posted 01 October 2017 - 21:46
Posted 01 October 2017 - 21:53
Sta je sa racing klasom,ima li kakvih videa?
Posted 01 October 2017 - 22:38
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Posted 01 October 2017 - 22:42
Čestitke učesnicima i pobednicima!
Iskreno se nadam da ću sledeći put biti u mogućnosti da učestvujem na trkama i kao takmičar.
Dok se obradi materijal i spremi, biće uploadovano ovde i na našu Facebook stranicu. Snimljeno je sve detaljno.
Postavićemo takođe spisak ostvarenih vremena za sve učesnike.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Posted 02 October 2017 - 12:29
Posted 02 October 2017 - 15:40

Posted 02 October 2017 - 19:41

Većina ekipe je već krenula kući, mi smo ostali još malo da rezimiramo dan i kad je već zahladilo, pozdravismo se pa svako na svoju stranu...kući.
Posted 03 October 2017 - 10:42
Ja posle razlaza i onog krkanluka na Spensu krenuo da obidjem neku rodbinu , krenem u sumrak...znao sam da ce me uhvatiti i mrak sto nisam bas zeleo ..kad sam ujutro krenuo za NS, celo vreme je troksovao i cak sam pre Rume mislio i da se vratim , al sam resio - idem pa sta bude ...od SM do Ns sam jedva stigao , nije mogao vise od 60-70 , a kao takav se nisam usudjivao na bilo kakvo preticanje ...na upisu se pozalim Mariu da je najbolje da odustanem , jer ovakav nema smisla da ucestvujem , a on kaze , ma jok ,proguracemo ga kroz cilj ako treba... bezmalo tako i bi...pre trke , na licu mesta odvrnem svecku , nova je, nije se ni ofarbala . pozajmim drugu , ja nisam poneo , ne znam kako , zaboravio , uvrnem , nece ni kurbla da propadne , ni alnaser ..., sta je sad ? Odvrnem - ono dugi navoj , e jbg , nisam gledao , ne vidi baba sinko ...uzmem moju skinutu , na njoj zazor 2 mm? E, jbg Miso kad ne gledas ....smanjim zazor , probam cini se da bolje radi , sad iskra lakse preskoci ...na prvoj trci je dobro radio i po prolasku kroz cilj ga pustim jos koju stotinu metara da vidim , sat pokaze 105 km/h ...
Na drugoj trci na samom startu zatroksuje , nije dobro na pola staze cak i pustim gas , nemocno sirim ruke , mada i da je sve bilo u redu zuti je zaista dobro podesen i oduvao bi me svakako ...al nema veze vazno je ucestvovati ...
Po razlazu sa Spensa kad sam se vracao nazad djubre jedno kinesko , j sam mu m , radio je sasvim dobro i isao ko lud ...nesto je prokinuo i sve bilo u redu , i gde da ja sad trazim kvar ? On ce mi to opet uraditi kad on bude hteo ...
Jos nesto sam istestirao ...voznja po mrklom mraku od Rume do Mitrovice , nekih dvadesetak km ...dugo svetlo previsoko baca , a onaj moj ulozak fara sa ledovima ne zadovoljava za nocnu voznju po mrklom mraku za malo - slabo je ...takve voznje cu izbegavati , u gradu gde ima ulicnog osvetljenja nije problem , ali van grada jeste ...smanjio sam brzinu na 30-40 km/h i bukvalno bela linija me je dovela kuci , da put nije bio obelezen ne znam kako bi ...jedno iskustvo vise ...
Posted 04 October 2017 - 12:25

Posted 06 October 2017 - 20:09
Posted 06 October 2017 - 21:00

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Posted 06 October 2017 - 21:43

Odlican video,sve se vidi

Posted 08 October 2017 - 20:33
Prvo, čestitke organizatorima, ove godine, ako ne računamo ono jedenje kod nas, nismo ni imali skup ili takmičenje... u današnja teška vremena, ovo je jedini pravi skup.
Čestitke pobednicima po klasama i pohvale za veliki odziv članova. Drago mi je da smo imali i neke nove-stare učesnike kao i ženske vozače.
Što se tiče tehničkog dela neću nikoga da kudim, uvek može bolje ali je dobro da se odazavao ovoliki broj učesnika. Mi smo još uvek "mali forum" po pitanju ozbiljnih takmičenja ali smo i jedini koji nešto organizuju a trudićemo se svi zajedno da bude jos bolje svaki sledeći put. Iz tog manjeg organizacionog dela i proizilazi da neko dodje spremniji a neko se turistički pojavi... ja nisam ni krenuo... sve je to deo sporta, biće bolje dogodine

Što se tiče klasa, bilo je dosta nepoznanica pre samog skupa. Dosta skutera se pojavilo koji nisu predstavljeni ili nisu adekvatno predstavljeni na forumu pa je to donelo i izvesnu draž i strepnju pred start. Ja sam iskreno imao svoje favorite i mogu da kažem da sam omašio u prognozi jedino u HE klasi. Neke skutere učesnika poznajem, neke sam i vozio pa sam otprilike pretpostavio ishod.
Klasa 50:
Žao mi je što Zilke nije bio spreman, mislim da bi on sa svojom kilažom zavidno vreme postavio, mina LC dobro upregnuta bi verovatno išla oko 14,5sekundi. Takodje ostaje velika žal što skuter Sprint koji je NešaBg spremao nije bio spreman za trku, na probama je pravljeno vreme ispod 15sekundi.
Čestitke Daniki na prvom mestu i Mariu koji je spremio Suzukia. Pug ima produženje prenosa i jasno je da ne može na 200m da pariara.
Velika pohvala za prvog ženskog učesnika i čestitke za osvojeno 3 mesto.
70race:
Velika nepoznanica Sabijev nastup sa NRG70. Malo neslavno što je sa 28mm karbom nastupao u race klasi. Iskreno, kada sam saznao za setup malo sam se razočarao rezultatom ali to ne umanjuje Sabijevu pobedu. Moram jos jednom da pohvalim Necu sa free-jem, odlično setovan karb i prenos na lowcost setupu dao je odličan rezultat! Za druge učesnike ove klase već sam imao predstavu kako idu skuteri pa sam i znao ishod..
4t kategorija je sve popularnija i drago mi je da se prijavljuje sve vise učesnika. Ja sam spremao Acikinu Vespu i malo smo i vežbali start uz setovanje kvačila i prenosa... čestike Sabiju na pobedi, mislim da je masa vozača i skutera bila presudna u odnosu na Damira i beverly 300.
Acikina vespa je AC i sa svojih (teoriskih) 14ks dosta dobro se držala. Start smo usavšili ali vidi se na snimcima da 6-7ks razlike mnogo znači posle prvih 50metara. Pavle je ostvario slabije vreme nego prošle godine, nadam se da će me konačno poslušati što se tiče auspuha

He klasa je šlag na tortu kao i uvek. Ove godine su nas obradovali dva nova učesnika. Čestitke gostima iz Tuzle, po pričama koje sam čuo iz boksa i onome što su pokazali, to je ozbiljna ekipa koja zna znanje.
Mario je opravdao znanje uloženo u friziranje cilindra, Srka ozbiljno zvuči i vreme postignuto u 1/4 finalu govori tome u prilog. Ostaje naravno da se dotera start i odredjene sitnice, biće bolje verujem dogodine.
Zao mi je što je Pitu zadesio peh, sve je to deo sporta. Manojlu čestitke za pojavljivanje i 3 mesto i ako mu skuter nije top spreman.
Drago mi je zbog novih lica sve vece afirmacije sporta uopsteno. Nadam se da cemo sledece godine na nekom od skupova ugostiti još neke članove foruma iz zemalja okruženja. Sada smo već prerasli mala druženja i uz nove sponzore imamo obavezu da svaki sledeći skup bude veći i ozbiljnije pripremljen i organizovan.
Velike pohvale za organizovanje Piti i Mariu kao i svim kolegama i koleginicama koji su učestvovali i pomogli skup.
Posted 08 October 2017 - 21:21
Ja sam permutovao, Sabi na NRG vozi 24mm a ne 28mm karb kako sam prvo napisao. Ne zelim nikoga da uvredim, misljenja sam da je Sabijev setup neadovoljno spremljen a to nam pokazuje Nemusov nastup koji je samo 0,4sekunde bio sporiji. Sabiju iskrene čestitke na pobedi.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users