Posted 04 September 2019 - 11:29
Posted 05 September 2019 - 09:53
Pre par dana oko deset sati uveče da krenem kući iz servisa - legla prednja guma ,pošto je kasno , a ne pada mi na pamet da guram , ili idem peške dođem na praznoj , pa šta joj bog da ,,,prednja nije toliki problem , povučem se unazad što više i polako ... pre tri dana je stavljena flekica koja drži , sad je gde je ventil ulepljen na gumu ...ta guma je za bacanje , kupio sam novu i montirao ...do daljnjeg ...
Posted 13 September 2019 - 20:14
Sve sam smontirao za malo više od pola sata lakog rada , propisno natalkirao , sve je novo ,propisani pritisak 2.6 bara , ja bolje ne znam...zapisujem kilometražu i datum , pa ćemo da vidimo ...sledeće stradanje gume , ili benzin ili ona punog preseka sa Alija , nešto od ta dva ...radikalno ...
Posted 04 October 2019 - 12:42
U međuvremenu jedan dan vozio Matica , mekane gume , dugo nije vožen , ajd na pumpu da preduvam ...na prednjoj koja je baš bila jako mekana samo što sam prineo manometar sa crevom i pipnuo ventil , puče kao pištolj , eksplodirala guma ! E, kuku lele ::: pa , koje sam ja sreće ??? Ostadoh na pumpi , ovaj se ne može gurati ...ajd , peške nazad , oko kolometar - dva ...posle nađem jednog prijatelja da me doveze , mogao sam Crnim , ali onda mi jedan ostaje da doteram ...Hvala mu što me dovezao , ponesem alat i na licu mesta zamenim točak i vratim se u garažu...eto, dan za gume ...ovaj što je eksplodirao , neupotrebljiva i jedna i druga , uništena ...možda je i bolje što se to desilo , da je u vožnji , a moglo je ???
Posted 04 October 2019 - 14:09
Posted 04 October 2019 - 16:00
Osim one varijante sa benzinom ( radikalne ) surfujući na Netu one punog preseka sam prvobitno našao na ceni od 45 $ a, malo kasnije 38 $ , pa , nije za baciti ...e sad , saznao sam još nešto , da su Kinezi poprimili nešto dobro od zapada - onaj CRNI PETAK jednom u godini , kad obore mnoge cene , to bi trebalo biti 11.Novembra ...Ne mora da znači da će i ovo biti oboreno , ali sačekaću , nije daleko , pa ćemo videti ...
Posted 04 October 2019 - 18:41
Послато са Mi A1 помоћу Тапатока
Posted 08 October 2019 - 08:31
Posted 13 October 2019 - 14:36
Posted 13 October 2019 - 18:01
Nova spoljšnja i nova unutrašnja , natalkirana , naduvana na propisani pritisak i izdržala 3 nedelje ??? Jednostavno , otvorila se rupica na jednom mestu , nalepio fleku koja dobro drži ,a dokle će pojma nemam ,,,imam novu unutrašnju , moram uvek imati dve ,,,
Što se tiče montaže , tu nema neke velike pameti - ide kako mora ...pa šta onda ostaje ? Samo kvalitet same gume...
I još nešto ...Kinezi znaju za jadac...izmislili su gumu punog preseka ispunjenu neoprenskom gumom kojoj ništa ne može da se desi i zacenili je na 45 dolara komad i to je rešenje problema ...eto ...sve ima ,,,
Posted 13 October 2019 - 18:21
Posted 07 November 2019 - 17:26
Pre oko meseca pregorela je sijalica prednjeg fara sa dva vlakna , od kratkog svetla ...ok , ajde prebacio sam na dugo i tako terao ...od pre par dana prestalo da sija i dugo svetlo ...e, sad moram otvoriti da zamenim ...u masci je pleksi koji pokriva far učvršćen skrivenim kopčama koji je gotovo nemoguće skinuti bez oštećenja...tako je i bilo , pri pokušaju skidanja pleksi je pukao , no nema veze , biće ulepljen ...to nije problem , problem je sijalica , učvršćena na bajonet , izgleda kao obična standardna , ali nije , specijalna je ...na njoj piše 55V 35/ 35 W ...Dakle , predviđena za napon od 55 V ... jasno je da kad bi se stavila ona od 12 V da bi odmah pregorela ...Pa , ništa u prodavnicama autodelova , naravno nema , nikad nisu čuli za taj napon ,,ajd na KP ,,,ima , jedva sam našao , al ta košta 500 din ...oš , neš . tako ti je ako oš da sija ...poručeno , treba da stigne
Onaj veliki problem - gume...skoro tri meseca sam vozio i taman da se pohvalim ,al ne lezi vraže ...sinoć MLS vozio , išao kod nekog drugara , sišao sa njega i posle par sekundi GUMA EKSPLODIRA ! Iz čista mira ! Sreća da nije vozio , prošao bi kao i ja , možda i gore , ko zna ...kaže da je gurao oko 3 km , jezik do pojasa , najverovatnije da je i spoljašnja uništena , ne znam dok ne vidim ...eto, gume su pogibeljne za vožnju , za koji dan je Crni Petak , pa ako Kinezi spuste cenu onim sunđerima , spuste , ako ne kupujem pošto su da su...eto , pojede me Kinez na gumama...
Posted 07 November 2019 - 17:57
Ja sam isto menjao sijalicu u prednjem svetlu i neka čudnija je, čini mi se 6V, ali za 100din imaju po radnjama tako da se nisam puno znojio...
Posted 08 November 2019 - 10:55
postojala je varijanta da se ubaci 12 V sa skidačem napona na 12 V , postoji elektronski skidač napona , ali morao bi otvarati da dođem do žica i to prepravim , ovo je jednostavnije ...polomljeni pleksi ću morati ulepiti ...
Idem da rešavam gumu za par dana poručujem one sunđere sa Alija , pa šta košta ...to se mora rešiti ...
Posted 08 November 2019 - 17:34
Posted 11 November 2019 - 10:39
Posted 11 November 2019 - 11:44
Posted 12 November 2019 - 13:57
Daj da isečemo drveni točak na CNC-u i..nema pucanja, nema flekica, za eksere te zabole itd itd...Kad se skockasti malo šmirglu u ruke i okolo....
A pod dupe jastuk i da vidiš...šta kažeš?
Posted 12 November 2019 - 16:38
Skini tocak i baci se u poliranje unutrasnje strane,jbte pa vise si guma potrosio na njemu nego ja za celo detinjstvo od pony a do mounting bike a...
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 13 November 2019 - 16:58
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users