Jump to content

E- Scooter by Alien

224 replies to this topic

#161 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 04 September 2019 - 11:29

kako ide lepljenje gume, imaš još dosta flekica ?

#162 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 05 September 2019 - 09:53

Ej , Mario , i dalje muku mu;im sa gumama ...flekice za divno čudo drže, izgleda da tu više neće biti problema ...ali problem je što se stalno otvaraju nove rupe , čini se bez razloga ...ispregledao sam spoljašnju gumu sa unutrašnje strane , ništa nisam našao , ni jedno slabo mesto , nema slobodnih konaca , propisno je natalkirana i samo se negde otvori rupica , kao da im je alat za brizganje gume nečist , pa ostane neko zrnce nečega koje vremenom ispadne i napravi rupicu ...

Pre par dana oko deset sati uveče da krenem kući iz servisa - legla prednja guma :moody: ,pošto je kasno , a ne pada mi na pamet da guram , ili idem peške dođem na praznoj , pa šta joj bog da ,,,prednja nije toliki problem , povučem se unazad što više i polako ... pre tri dana je stavljena flekica koja drži , sad je gde je ventil ulepljen na gumu ...ta guma je za bacanje , kupio sam novu i montirao ...do daljnjeg ...

#163 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 September 2019 - 20:14

Danas iz Zrenjanina stigle dve nove unutrašnje sa kosim ventilom 1300 sa poštarinom...pre dan - dva na pijaci kod mene kupio novu spoljašnju sa niskim profilom , a ima i sa kramponima ...pokazalo se da je niskoprofilna bolja , malo je vožnja prijatnija , manje trese od kramponke ,,,

Sve sam smontirao za malo više od pola sata lakog rada , propisno natalkirao , sve je novo ,propisani pritisak 2.6 bara , ja bolje ne znam...zapisujem kilometražu i datum , pa ćemo da vidimo ...sledeće stradanje gume , ili benzin ili ona punog preseka sa Alija , nešto od ta dva ...radikalno ... :D

#164 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 October 2019 - 12:42

E, da lepo popizdiššššš...pre dan dva odem na pijacu da nešto ispazarim , obavio i da krenem nazad ...seo na njega , čim sam krenuo trese zadnji kraj ...legla zadnja guma ! Zapisao sam datum i kilometražu , od 13 sept. do 03 okt . nova unutrašnja i spoljašnja ...izdržala dvadesetak dana ! pa , dokle više ! ? Pošto mi ne pada na pamet da više guram , povučem se napred i teram na praznoj , imam oko kilometar -dva, uz opasnost da se ošteti spoljašnja što se i desilo ...posle sam sve uradio isto kako treba , kupio novu spoljašnju 350 din . natalkirao , brzo i lako montirao , naduvao na propisani pritisak ...ali , dokle ...

U međuvremenu jedan dan vozio Matica , mekane gume , dugo nije vožen , ajd na pumpu da preduvam ...na prednjoj koja je baš bila jako mekana samo što sam prineo manometar sa crevom i pipnuo ventil , puče kao pištolj , eksplodirala guma ! E, kuku lele ::: pa , koje sam ja sreće ??? Ostadoh na pumpi , ovaj se ne može gurati ...ajd , peške nazad , oko kolometar - dva ...posle nađem jednog prijatelja da me doveze , mogao sam Crnim , ali onda mi jedan ostaje da doteram ...Hvala mu što me dovezao , ponesem alat i na licu mesta zamenim točak i vratim se u garažu...eto, dan za gume ...ovaj što je eksplodirao , neupotrebljiva i jedna i druga , uništena ...možda je i bolje što se to desilo , da je u vožnji , a moglo je ???

#165 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 04 October 2019 - 14:09

Da nije ta felna negde loše varena ili sličnp

#166 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 October 2019 - 16:00

Ma , nije Mario , sve sam dobro ispregledao , kad se to već toliko puta desilo svemu pristupam sa maksimalnom pažnjom nije da sam neki neuk da ne znam šta radim , nema tu neke velike pameti , sve mora kako mora , al znaj ga sad ...na novoj spoljašnjoj sa unutrašnje strane gde naleže unutrašnja guma , dosta je gruba končana struktura , ali dobro sam talkirao da se to sve popuni i smanji unutrašnje trenje , ja stvarno ne znam šta bi više mogao da uradim...

Osim one varijante sa benzinom ( radikalne ) surfujući na Netu one punog preseka sam prvobitno našao na ceni od 45 $ a, malo kasnije 38 $ , pa , nije za baciti ...e sad , saznao sam još nešto , da su Kinezi poprimili nešto dobro od zapada - onaj CRNI PETAK jednom u godini , kad obore mnoge cene , to bi trebalo biti 11.Novembra ...Ne mora da znači da će i ovo biti oboreno , ali sačekaću , nije daleko , pa ćemo videti ...

#167 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 04 October 2019 - 18:41

350din spoljašnja guma!!! Pa koliko košta toliko i traje a usput i probije unutrašnju. Veliki je obrtni moment na elektromotoru i to od prvog obrtaja zato uz loš kvalitet gume dolazi do pomeranja na samom bandašu i havarije unutrašnje.

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока

#168 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 October 2019 - 08:31

Da, ali ta guma je stvarno mala , nema tu ni materijala , kako izgleda , toliko i vredi , od kad ga imam sada ova na njemu je peta spoljašnja , a unutrašnjih ne znam koliko sam promenio ...neki dan sam bacio četiri mrtve spoljašnje ...

#169 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 October 2019 - 14:36

Pa taj jede gume kao nekog R-a da vozis,jel moguce da ebike sa max brzinom 45 ili koliko vec moze toliko da unisti gumu ili je ipak upitan kvalitet.

#170 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 October 2019 - 18:01

upravo tako ,,,u pitanju je samo kvalitet i ništa više ...o tome govori i to kad sam nazvao prošle godine MODERNU iz Zrenjanina koji jedini imaju , a generalni su uvoznici za Srbiju - nemamo - SVE SMO PRODALI , to znači da ja nisam jedini koji ima problem , čim su sve prodali ...

Nova spoljšnja i nova unutrašnja , natalkirana , naduvana na propisani pritisak i izdržala 3 nedelje ??? Jednostavno , otvorila se rupica na jednom mestu , nalepio fleku koja dobro drži ,a dokle će pojma nemam ,,,imam novu unutrašnju , moram uvek imati dve ,,,

Što se tiče montaže , tu nema neke velike pameti - ide kako mora ...pa šta onda ostaje ? Samo kvalitet same gume...

I još nešto ...Kinezi znaju za jadac...izmislili su gumu punog preseka ispunjenu neoprenskom gumom kojoj ništa ne može da se desi i zacenili je na 45 dolara komad i to je rešenje problema ...eto ...sve ima ,,,

#171 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 October 2019 - 18:21

A ovi iz ZR-a ne uvoze te punjene ?

#172 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 November 2019 - 17:26

Mali i veliki problem na strujnome ...

Pre oko meseca pregorela je sijalica prednjeg fara sa dva vlakna , od kratkog svetla ...ok , ajde prebacio sam na dugo i tako terao ...od pre par dana prestalo da sija i dugo svetlo ...e, sad moram otvoriti da zamenim ...u masci je pleksi koji pokriva far učvršćen skrivenim kopčama koji je gotovo nemoguće skinuti bez oštećenja...tako je i bilo , pri pokušaju skidanja pleksi je pukao , no nema veze , biće ulepljen ...to nije problem , problem je sijalica , učvršćena na bajonet , izgleda kao obična standardna , ali nije , specijalna je ...na njoj piše 55V 35/ 35 W ...Dakle , predviđena za napon od 55 V ... jasno je da kad bi se stavila ona od 12 V da bi odmah pregorela ...Pa , ništa u prodavnicama autodelova , naravno nema , nikad nisu čuli za taj napon ,,ajd na KP ,,,ima , jedva sam našao , al ta košta 500 din ...oš , neš . tako ti je ako oš da sija ...poručeno , treba da stigne

Onaj veliki problem - gume...skoro tri meseca sam vozio i taman da se pohvalim ,al ne lezi vraže ...sinoć MLS vozio , išao kod nekog drugara , sišao sa njega i posle par sekundi GUMA EKSPLODIRA ! Iz čista mira ! Sreća da nije vozio , prošao bi kao i ja , možda i gore , ko zna ...kaže da je gurao oko 3 km , jezik do pojasa , najverovatnije da je i spoljašnja uništena , ne znam dok ne vidim ...eto, gume su pogibeljne za vožnju , za koji dan je Crni Petak , pa ako Kinezi spuste cenu onim sunđerima , spuste , ako ne kupujem pošto su da su...eto , pojede me Kinez na gumama... :moody:

#173 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 November 2019 - 17:57

Eto ti ko bi rekao da će te gume dočekati sa troškovima i sa pretnjom po pogubljenje!!

Ja sam isto menjao sijalicu u prednjem svetlu i neka čudnija je, čini mi se 6V, ali za 100din imaju po radnjama tako da se nisam puno znojio...

#174 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 November 2019 - 10:55

Eh, blago tebi Pita ,,,upravo mi je stigla sijalica za nepuna 24 sata...to je to , s tim što je ova ksenonka , plava ,a originalna je obična balonka ... trebalo bi i da bolje sija ...ali cena...500 sijalica + 300 poštarina ...to je 800 din ...

postojala je varijanta da se ubaci 12 V sa skidačem napona na 12 V , postoji elektronski skidač napona , ali morao bi otvarati da dođem do žica i to prepravim , ovo je jednostavnije ...polomljeni pleksi ću morati ulepiti ...

Idem da rešavam gumu za par dana poručujem one sunđere sa Alija , pa šta košta ...to se mora rešiti ...

#175 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 November 2019 - 17:34

Popravio sam gumu, unutrašnja je imala rupicu od oko 2 mm, tu sam prelepio fleku ,za sada drži , videćemo koliko . treba da izdrži oko mesec dana dok ne stigne sunđerasta ..spoljašnja sa unutrašnje strane je na više mesta pokazala konce, tu sam na kritičnim mestima ulepio bajlage od unutrašnje gume a, i probao sam nešto novo , pa ako pomogne ...sa unutrašnje strane spoljne gume ubacio sam onu foliju što ide ispod laminata ...pošto je prilično glatka , očekujem da će smanjiti trenje ....

#176 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 11 November 2019 - 10:39

Juče se vraćam kući iz servisa ...na 300 m od kuće guma zadnja guma se naglo izduvala , jedva sam održao kontrolu da ne padnem ...to je bilo 4 dana od kad sam je namestio , ona fleka što sam zalepio dobro drži , nije na njoj , a ubacio sam onu foliju od laminata ...nije pomogla , otvorile su se na dva mesta nove rupe ...danas - sutra se sa Alija poručuju nove gume , one sunđeraste , ne pitam koliko košta ...

#177 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 November 2019 - 11:44

slušaj, da nije neki problem u felni, možda je površina hrapava neobrađena ? nemoguće je da ti se toliko havarija baš sa zadnjom gumom dešava

#178 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 November 2019 - 13:57

Imam ja rešenje za tebe!!

Daj da isečemo drveni točak na CNC-u i..nema pucanja, nema flekica, za eksere te zabole itd itd...Kad se skockasti malo šmirglu u ruke i okolo....
A pod dupe jastuk i da vidiš...šta kažeš?

#179 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 12 November 2019 - 16:38

Miso,lepo Mario veli...
Skini tocak i baci se u poliranje unutrasnje strane,jbte pa vise si guma potrosio na njemu nego ja za celo detinjstvo od pony a do mounting bike a...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#180 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 13 November 2019 - 16:58

Zanimljivo da i nakon 30 probusenih guma i dalje kupuje kinesko.Kako imas volje samo,zar ne postoji neka alternativa da kupis gume renomiranog proizvođaca?

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users