Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#121 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 21:23

Sto vise prevoznih sredstava to bolje, treba imati jedan dvotockas koji je za jurcanje i jedan za stedljiviju voznju..

Jedina stvar koja mi malo bode oci je sic jer mi se cini da je plavo-crne boje. Mogu ga obucari presvuci pravom kozom za hiljadarku, mom drugu radili to na skuteru za 2 crvene a sediste ko 2 od tomosa. :D

#122 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 12 October 2014 - 22:19

Svaka čast na trudu. Već sad izgleda odlično, a kad se završi biće boomba :D Baš me interesuje kako će da pegla sa Airsal-om.

#123 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 12 October 2014 - 23:12

Svaka cast, sad Srecko izgleda srecan, obnovljen, podmladjen i opet u punoj formi. Jos kad legne Airsal... Jedva cekam da vidim kako to ide.

#124 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 12 October 2014 - 23:38

Odlican je Miso, deluje na slikama kao nov.. videces koliko ce taj sprej da drzi, moze to uvek da se uradi bolje ali je pitanje koja je namena.. sediste kod nas obucari presvlace sa eko kozom za 600-800 din

Sinclair research 1981©

#125 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 October 2014 - 01:02

Ma ovo super izgleda, e sad koliko će držati to ćeš videti...mada zolja izgleda kao nova...
sad manje više za sedište, šta ste napali čoveka...bitno je da bulja ne trne jel tako Mišo?

#126 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 13 October 2014 - 10:09

Tako je Vlado ...naravno da sediste nece takvo ostati , pa, napisao sam gore da ce se odraditi uz jos neke radove ...posle ostaje jos nabavka km sata sa pripadajucim priborom , pinjonom i sajlom ...prosle nedelje na Najlonu neki bolesnik trazio 1500,00 samo za sat ...al` nabavicemo mi to ...

Drzace taj akril dobro , bio sam svestan da to nece biti bas ono sto bi trebalo jer kad radis sa sprejom ne mozes kontrolisati uslove farbanja ...ali , dobro - odradjeno je i gotovo , moze da prodje ...

#127 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 October 2014 - 10:43

Eh, kad me oce, bas me oce...imam kvar na ovom novom maticu ...

Vec par dananesto serka , troksuje na malom gasu , posle prokine ,pa kao ide dobro ...u jednom trenutku nije hteo da upali na par stotina metara od garaze , pa sam dogurao ,,, posle je kao upalio , ali troksuje , izgubio ostrinu i nije to - to ...nesto nije u redu zamena svecice nije pomogla, crna je skroz , kako jedna tako i druga koju sam vozio nekoliko kilometara ...

Nema sta - u tom kolu su osim svecice platine , kondenzator i bobina ...skinem poklopac motora , dodjem do spoljasnje bobine , kraj bobine nagoreo tamo gde izlazi kabel za svecicu ...jbg, sta drugo ? Samo bobina ...odem kupim drugu 1800.00 din ...namontiram , ocekujem resenje problema , kad ono ISTO ??? Isti simptomi , dzaba sam bacio pare ...Pa, sta je sad ?

Nista , ajd u garazu i resavaj problem ...sad kontrola i revizija svega i pre nego sto sam mislio ...skinem paljenje , ne vidim nista posebno , skinem glavu , crno celo klipa ko katran ...nesto debelo nije u redu ...otkacim auspuh i karb , svucem cilindar ...sve izgleda OK , ali nesto je radjeno ...

Premerim cilindar i klip u meri su fi 40 , zato je i isao za nijansu bolje od onog zelenog ...cilindar u odlicnom stanju , klip nema tragove produvavanja , cak ima po sebi one horizontalne sare od masinske obrade , to je skoro stavljeno novo ...ali, ipak ima nesto sto je budzevina ...ubacen je klip sa L karikom sa prozorima , a ja koliko znam takav klip ( sa prozorima i L karikom ) ne postoji ! Znaci , prozori su izbuseni na klipu sa L karikom , sto se i vidi ! ...

Posted Image
Cilindar je u savrsenom stanju ...

Evo kako klip izgleda , vidi se da su prozori izbuseni burgijom ...

Posted Image

Ideja im nije losa , a najvaznije je da to dobro radi ...

Dakle, termogrupa Ok , lamelarni ventil OK , sta moze biti ...? sve sam vratio , nista ne vidim , ali prilikom vracanja paljenja okrecem rukavac radilice ne bi li nasao stift za uzubljenje magneta , kad ono - NEMA GA ? U, sunce ti Japansko , eto ga uzrok serkanja i trokiranja !!! Nisam odmah video kad sam skidao magnet da fali na radilici stift , bude on cesto u donjoj zoni kad se skida , pa se ne vidi , da sam to video odmah , usedeo bi sebi posla ...al` sta je tu je ...na radilici se vidi gde je bio stift , poravnat je telom radilice , najverovatnije je prethodno majstor samo stegao magnet otprilike naspram njega , na konus i to je islo tako ...sad se u toku voznje pomerilo i uzrokovalo nepravilno magnecenje primara bobine i kasnije ili ranije i neregularne uslove sagorevanja sa trokiranjem ...sad kad je kvar lociran , pola posla je gotovo ...tehnologija popravke ? Stift je 3 mm, tanka burgija od 1 mm, pa dva mm, a ako budem imao srece da ga burgija pokrene i izvadi ga bice dobro ...ako zajebem , uvek mi je tu onaj moj matori Stanko , on je verziran za sve ...ali, mislim da cu resiti sam ...

#128 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 October 2014 - 16:23

Za nepun sat sam resio ...zalomljena kajla je izvadjena i nova postavljena ...prvo sam zakirnovao u sam centar zalomljene kajle i movom ostrom burgijom 2 mm izbusio centricnu rupu . a onda sa 3 mm koliko je debela kajla zavrsio posao ...ocistio od opiljaka , postavio novu i to je to ...magnet je seo kako treba , na svu srecu kajla nije kaljena ni cementirana , da je tako , nista ne bi uradio ...

Posted Image
Sve je sklopljeno i prvo paljenje ...upalio je odmah , nije se bunio , nema vise troksovanja u voznji , sve je OK ...Eto, sta moze da se desi , ta sitnica me kostala oko 2000,00 din. bobina nepotrebno , kajla , dihtunzi i dva dana posla , ali , resio sam ...ponovo smo operativni ...

#129 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 October 2014 - 16:29

hehe, sad bar imaš rezervnu bobinu, ko zna zašto je to dobro, moža ta nagorena ne potraje P P P da ne ureknem. Bolje stavi novu na matika, stara na policu za rezervu, da stvarno negde na xx km od kuće ne ispusti dušu, što je sigurno, sigurno.

#130 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 October 2014 - 18:04

Jos jedan posao je odradjen...evo kako je Bullet seo na Reumatica...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

gornja projekcija- odmaknuto od oscilatorne grupe ...

Sve je dobro ispalo , postojeca grana dok je bila zavrnuta je odsecena i podesena je geometrija , posle skinuto i zavareno ...

Od radova je jos ostalo da se udesi ojacavanje nogica i njihova geometrija i da se poruci presvlaka sedista ...km sat sa pripadajucim priborom kad se naleti na to ...a, kad sve bude gotovo AIRSAL...

Edited by ALIEN SM, 31 October 2014 - 18:08.

#131 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 October 2014 - 18:08

Super je to selo, iako mi standardan laser bolje cuci na zoljici..
Jesi imao prilike da ga probas kako ide?

#132 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 October 2014 - 20:30

Deluje odlicno, cekamo testove

Sinclair research 1981©

#133 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 October 2014 - 22:15

Nisam nesto imao puno prilike da probam , bilo mi hladno , imam neku upalu sinusa , pa izbegavam da vozim , rezultat minulog rada ...bice ovih dana toplije , pa cemo videti ...uglavnom , ovaj Bullet je preporuka za Airsala , tako bar kazu na sajtu trgovaca , a sve jedno je ostao od Aliena ...

Edited by ALIEN SM, 31 October 2014 - 22:16.

#134 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 November 2014 - 12:25

Iako ugradnja Airsala na Automatika izgleda kao jednostavan posao od svega oko sat vremena , nije bas tako ...ono sto me do sada sprecilo da to uradim iako su svi pripremni poslovi odradjeni su dva razloga ...prvi je da jos uvek nisam do kraja resio neko sitno serkanje , simptom kao kad svecka zahebava , probao sam sa dve- tri koje dobro rade , kao i menjao dva- tri paljenja , pa opet isto ...to moram resiti pa tek kad bude dobro radio na gusu - tek onda Airsal ...

Drugi razlog je karb...originalni Dell SHA 14/12 je u onoj nesrecnoj kucici odakle se tesko vadi i montira ( jbo konstruktora )...taj bi trebalo zameniti jacim 15/15 ili 16/ 16 , ( na ceni su od oko 6000,00 ) sto bi bilo najlakse , isti su po gabaritima , ali ima tu jos nesto- svi ti karbovi iz SHA serije su prilicno primitivno gradjeni zadovoljavaju za jednostavne namene , ali nisu za ista ozbiljnije ...imaju samo jednu diznu za sve rezime rada i tu nema mogucnosti pravog podesavanja svaki ozbiljan karb ima bar tri dizne ( racunajuci i iglu ) ...Ja bi sa napre odlucio za onaj Mikuni copy TK koji je ostao od skuta 16 mm koji bi bio prava mera za taj kit , ali problemi montaze su mnogobrojni , pravljenje nove prirubnice , mora biti izbacen napolje , problem poklopca masine , mora biti kracena , ili voznja bez nje ,visika montazna pozicija takvog karba , visok , dovod goriva , o ono nece da tece uzbrdo , pa bi deo u rezervoaru ostao neiskoriscen , i jos stotinu problema ...uopste nije jednostavno , skoro mislim da odustanem ...

#135 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 November 2014 - 13:59

daj neke ilustracije majku mu

#136 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 November 2014 - 14:43

View PostMario, on 22 November 2014 - 13:59, said:

daj neke ilustracije majku mu

ja sam mu rekao...ovako je praznjikavo, a ima materijala za slikanje...

#137 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 November 2014 - 21:52

Pa, iako sam mislio da odustanem od ugradnje veceg karba i nemam neko visoko misljenje o ovima iz SHA serije, zbog mnogobrojnih problema prilikom eventualne prepravke , nesto je ipak iskrslo ...Bio na E- BAY-u i evo sta sam nasao za Matica ...sve vec gotovo samo da se ugradi , a cena morska za 19 mm karb , daju i filter i prirubnicu za lamelarni ventil ! Nisam ni znao da ovako nesto postoji, a verujem da retko ko i zna ,,,eto, sta Kinezi rade , u trendu su , ovo je iskljucivo za Automatica ! Znaci, za AIRSALA , prava mera i bez ikakve prepravke, broj na broj ...ovo je svetlo na kraju tunela !

http://www.ebay.com/...864d0a9&vxp=mtr

Kad se ovo ugradi na Matica + AIRSAL bice RETKA ZVERKA ...

Ako stignem sutra , bice koja slicica , da vidite kako sad izgleda sa novom presvlakom sedista ,,,

Edited by ALIEN SM, 29 November 2014 - 21:58.

#138 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 November 2014 - 22:25

I na kraju ce se matic voziti na 19mm a Alien sa t6 na 16mm karbu. Shou :)
Znas, da te sretnem na ulici, pre bih ti trazio da provozam matica nego aliena. Cisto iz neke nostalgije, i da vidim kako to ide.
Bice to ipak retka zverka!

#139 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 November 2014 - 22:41

Aco, znas da je ovo 16 privremeno ...Ako Bog da , probaces i jedno i drugo ...

#140 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 29 November 2014 - 22:45

eee jbt.. jer to puch ima neki model koji je identičan sa automaticom, pa se kinezima isplati da prave ove vrste ..?

18 user(s) are reading this topic

0 members, 18 guests, 0 anonymous users