Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#221 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 16 February 2015 - 19:58

Da , mali je stvarno dobar , ponovo uzivam u voznji ko da sam klinac , jbg...ovi moji sugradjani samo vide matorog ludaka koji po ovoj hladnoci sparta gradom gore- dole ko bolesni majmun u liftu ...danas prvi put i mladji sin probao matica , kaze uuuh, ide ko lud ...

Pri ovoj brzini jos nije na ulazu u rezonancu jer na 55 vec popustam gas ...mislim da mu do 70 km/h nece biti nikakav problem , ali najvazniji je raspoloziv momenat u svim rezimima rada ...

Posto matic i tako nema cenu resio sam da idem do kraja ...gledajuci sta ima na Aliexpressu , kao nadogradnja u nekoj bliskoj buducnosti sleduje mu ovo ...

http://www.aliexpres...2044330896.html
http://www.aliexpres...1905687901.html

Analogni km sat sa parcijalnim kilometrazom i obrtaljka , izvedba u niklu, prelepo izgledaju , mora se samo izvesti napajanje baterijom od 12 v , a za svega dvadesetak dolara , nikad nije bilo jeftinije ...

#222 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 February 2015 - 20:21

Konacno i snimak neki da postavis Miso, red je bio :blink:
Sad mu moras kupiti novi sat ili turpijati kazaljku da moze praviti krugove hehe

Sent from my Sony Xperia ZR

#223 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 February 2015 - 23:15

uuu vidi se da lako nabira brzinu, ima snage...Iz prve u drugu iz zaebancije i što kaže Mario iščupa ga snagom sa niskih obrtaja iz druge bez ikakvih problema...
I meni se čini da tek dobija na snazi preko 50-55kmh pa je moguće da se tu dešava rezonanca, ne znam...

biće ovo interesantno! :blink:

#224 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 16 February 2015 - 23:25

imo sam ja taj kit , steta sta nemas technigas - ovaj bullet nije bas neka sreca za taj kit - u svakom slucaju radi fino :blink:

#225 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 February 2015 - 11:50

Pa, cuj Yoco...ja sam to vozio pre par godina sa Next- R- om , stvarno je ludacki isao ...ali ovo imam , ostalo od skuta , a trebalo bi da je slicnih karakteristika kao i ovaj predjasnji , da ima spic na oko 8000 ...A, i sudeci prema onome sto sam mogao naci o ovom kitu dok sam citao , preporuka je Bullet sport i Tehnokrull auspuh uz 17.5 ili jos bolje 19 mm...nisam bas siguran , ali mislim da su kanali malo nejaki da prime ove velike karbove , cak i da mogu , to otvara mnogobrojne nove probleme koje bi trebalo resiti , izrada nove prirubnice na lamelarnom ventilu , nova usisna grana za spoljasnju montazu , secenje poklopca , ili voznja bez njega sto narusava spoljni izgled i ko zna sta sve jos ...

Ipak je to Automatic , pa ne bi trebalo bas preterivati , sasija i kocnice su preslabi za nesto vise , treba iz njega izvuci neki optimum, bolje od serijskog i to je to ...ja bi ga samo nadogradio onim satovima prikazanim gore zbog lepote i dopadljivosti i - AUTOMATIC FOREVER !!!

#226 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 17 February 2015 - 12:05

osnovni problem kod matic-a je što mu je menjač i prenos optimizovan za niži spektar obrtaja.. nema mnogo prostora mora biti cilindar elastičan i auspuh niže rezonantan

#227 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2015 - 12:08

Nemam predstavu o menjacu na maticu pa me interesuje na kom principu radi promenu stepena prenosa? Jel moguce pomeriti rezim prebacivanja?

#228 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 February 2015 - 13:10

Menjac radi na principu dva centrifugalna kvacila na primarnom prenosu koje ukljucuje dva zupcenika prve ili druge brzine , prebacuje na oko 17-25 km /h u zavisnosti od tvrdoce opruga na lamelama ...dalje , ima lancani prenos do sekundarnog prenosnog zupcanika unutar masine na koji je nakacen lancanik spolja ...

Najveca mana Automatica je osovina kurble koja prolazi kroz taj zupcanik sekundarnog pogona u kome se jedan do drugoga nalaze dva iglicasta lezaja koji nisu ni malo jeftini , a na onom do izlaza iz masine ima ukopan kanal u kome se nalazi specijalni O ring, mali zaptivac koji zaptiva osovinu kurble i sprecava curenje ulja ...on se potrosi , zajede se osovina kurble i pocne da masti prednji zupcanik , lanac , a centrifugalna sila razbaca ulje po celom zadnjem tocku i gumi ...konstrukcijski uslovljeno , ja sam to vise puta fasovao ...kupim nov lezaj samo zbog O ringa , izvadim staru gumicu , ubacim novu , a da lezaj ni ne menjam , pa ako se na tome zavrsi , dobro je , a ako i dalje curi , rasturanje masine i zamena osovine kurble ...

Matic je matic , nije to APN, ne treba preterivati ...

#229 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2015 - 13:17

Da da to pitam, znaci moguce je malo korigovati u kom rezimu salta u 2 brzinu, shodno potrebama i mogucnostima.. cini mi se da bi mogao 1 da ide jos malo pa onda da presalta, al to je moje vidjenje...
a za preterivanje, kako bese kazu? Od viska glava ne boli :D

#230 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 17 February 2015 - 15:27

Možeš mu malo skratiti opruge prve brzine da dobiješ na startu. Zaboravio sam već koliko je optimalno, ali mislim da je 10mm ok. Neki čak buše rupice na lamelama i stavljaju opruge od skutera jer su jače.
Posted ImagePosted ImagePosted Image

#231 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 February 2015 - 17:07

Neverovatno kojih sve fazona ima...interesantno resenje kvacila ...ovo skroz dole desno - stari tip getribe , A-3 modifikovano kvacilo neki PUCH cilindar , zablindiran usis , lamelarni ventil direkno u karter, svaka cast majstoru ...

Ja ne bi isao ovoliko daleko , imam solidan start i ovako , ova resenja su za one koji imaju viska para , vremena i zivaca da se igraju do beskonacnosti ...uvek stoji ono - kupi vece i vozi se k`o covek ...al` gde je tu draz tuninga ???

#232 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 17 February 2015 - 17:36

Na mopedarmy,modificiraju ove KTM kvacila,podesivo do 9.000 RPM,ima ih na aliexpres za sitne pare

Posted ImagePosted Image

Edited by VlatX, 17 February 2015 - 17:42.

#233 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 23 February 2015 - 17:59

Pre par dana nekako uspeo da zategnem onu presvlaku sica koju sam kupio na Kupujem - prodajem pre par meseci ...bila je postavljena i ulepljena dvostrano lepljivom trakom , ali sam odmah znao da to nece moci tako i to je bilo privremeno ...jedan prijatelj bavi se tapetarijom , pa rece ajde dodji zajedno cemo ...oreram kod njega i za pola sata uradismo posao kako smo uradili ...jedan je zatezao drugi je heftao i krajnji rezultat je najbolji koji smo mogli postici , ubacili smo i malo perlon vate da bi sto bolje propratilo konfiguraciju sedista ...sada izgleda ovako ...

Posted Image
Posted Image
Nisam zadovoljan kako je uradjena presvlaka , nije dobro uradjen po sablonu , savovi su ukrivo skrojeni pa ne prate konfiguraciju sedista kako treba ...ako se namesti jedna strana onda nije dobro na drugoj ...
Posted Image jbo majstora koji je sio ...

Sve je uradjeno sa malo kompromisa , bolje nije moglo , al` nije ni tako lose ...bas kad se zagledas....sada nali izgleda ovako ...

Posted Image
Jos jedan posao manje , mali je u top formi ...

Do sada je presao nesto preko 100 km na Airsalu , pa jos malo ceka na pun gas da vidimo sta moze ...obecava ...

#234 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 February 2015 - 19:41

Pa ok je ako se ne trazi dlaka u jajetu...na kraju krajeva ovaj detalj uvek mozes srediti za sitne novce kod nekog boljeg tapetara

#235 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 23 February 2015 - 20:52

osbno mislim da bi mu crna klasicna navlaka bolje stajala , a sto se tice same izrade znas i sam da je to tomos i da gotovo da nema dijela koji nije malo sfusaren pa tak i ta navlaka :)

#236 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 25 February 2015 - 12:24

Nestrpljivo čekam kraj razrade da vidim konačni rezultat. I meni malo odudara ta crvena na sicu, no stvar ukusa..

#237 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 February 2015 - 12:39

Od jutros komp nesto baguje, ne radi kako treba, molim nekoga da obrise gornji post , ja cu otkucati novi , sta god ja radio nece ...

Prva kontrola potrosnje goriva...nazalost, bio sam u pravu: snaga nije besplatna ...to se ocituje na potrosnji... pre, na gusanom cilindru i 12 mm karbu sam prelazio oko 180 km gradske voznje sa oko 4 litre...sada , na 65 ccm i 15 mm karbu i osrednje teskom rukom na gasu presao sam oko 120 km do rezerve i mozda bi i sa njom presao jos desetak ...to znaci sa oko 3,5 litre oko 120 km , a pre je bilo oko 180 km povecan je od 30-50 posto ...ali kit se i ne ugradjuje da bi stedeo , to je cena slave ...
Za uzvrat , pravo zadovoljstvo je voziti ga , startan , brz , prava mera za grad i za voznju radi voznje ...ovom prilikom moram i da pohvalim nove Trajalove gume koje sam kupio i unutrasnje i spoljasnje , lepe , mekane , udobne za voznju , osecam veliku sigurnost u toku voznje kakvu nemam prilikom voznje skutera iako su i na njemu nove , ali navukao sam strah jos iz doba one kineske plastike...da ne pominjem razliku izmedju 13 i 16 coli u dimenziji ...

#238 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 February 2015 - 12:42

pobrisao sam ti ja oba ta velika posta..

#239 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 February 2015 - 12:46

E, hvala ti Mario , od jutros nesto zahebava komp i uopste nisam imao Edit , pa nisam mogao nista da uradim , ne znam zasto , al` sad nema veze , Ok...

#240 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 February 2015 - 12:49

troši malo više, al ide za medalju... baš impresivno povuče na onom snimku, čekamo rezonancu u krajnjoj...

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users