Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#281 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 25 May 2015 - 11:35

Da, sa ovom mogu i uz masnu banderu ...tu sam svojevermeno , pre neku godinu kupio u bescarinskoj prodavnici u Bajinoj Basti po nekoj morskoj ceni od 500,00 dinara DOT davno istekao , imali pun neki drveni sanduk ovakvih i za APN-ca 18 coli , ja uzeo 3 komada , dve zavrsile na onom zelenom sto sam vratio komsiji , a ova ostala ...pa , sto da kupujem , nova je , svakako je bolja od one prethodne ...

#282 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 25 May 2015 - 11:36

View PostBeogradski Fantom, on 25 May 2015 - 11:29, said:

Misa za direktora foruma!
Za premijera!!!

#283 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 May 2015 - 18:29

Za dzambasadora !!

#284 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 May 2015 - 19:58

Sad si stvaaarno miran jos 30 godina :D

#285 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 May 2015 - 20:28

View PostAcaPostar, on 25 May 2015 - 19:58, said:

Sad si stvaaarno miran jos 30 godina :D
:mmhappy3:

#286 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 10:02

hehehe 30 godina....
Ej Mišo a koji je DOT na gumi, jesi obratio pažnju na to kad si kupovao?? :mmrofl:

#287 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 May 2015 - 10:25

Ma, kakav DOT ? U to doba mozda i nije postojao DOT ...A. da ja ipak , vratim onu staru ???

#288 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 11:18

View PostALIEN SM, on 26 May 2015 - 10:25, said:

Ma, kakav DOT ? U to doba mozda i nije postojao DOT ...A. da ja ipak , vratim onu staru ???

hahahaah šalim se, znam da nisi gledao DOT

#289 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 June 2015 - 10:51

Onaj poslovni ,, postao krs...ne silazim sa njega , pali, ide , ponegde fali poneki saraf, , prednje svetlo ne radi desetak dana , prednju kocnicu sabijem do kraja, pa slabo koci , treba dotegnuti , rascvetala se guma nogostopa , pukao nosac auspuha, a najgore je sto vec mesec dana nesto curi, ispod ostavlja neke fleke , ulje , benzin , sta li je, jbem li ga ?

Trazi servis , treba odvojiti sat- dva za njega da se sve poradi ...predvece je ostalo vremena za to ...skinem poklopce masine , karburator se ne vidi od masnoce , uzmem neko sredstvo za odmascivanje koje sam onomad kupio , naprskam , sacekam koji minut , operem crevom , masina kao nova - neverovatno koliko je efikasno ...tek sad mogu nesto da vidim ....eeeehh, najjednostavnije sto je moglo biti- crevce od slavine do karba islo blizu rebra od cilindra malo se istopilo od temperature i tu flisovalo , zamenio crevce , dotegao sajlu kocnice , zamenio sijalicu prednjeg svetla , gde su nedostajali sarafi pozavrtao , pukao nosac auspuha pa se drzao samo na brezonima od cilindra , to sam zavario , puno sitnih stvari poradio za sat- dva rada ....

Krenem do obliznje pekare da nesto ispazarim , sumrak vec , kad ono panduri treniraju strogocu i samo sto mi nije ubacio onu svetlecu lizalicu u prednji tocak ...stanem , dokumenta ...izvadim ceo novcanik , znas sta brate ? evo ti sve pa trazi sta ti treba , imas tu od dva - tri automatica , skutera , kola, metroa , zene , dece ,ja i tako slabo vidim ...kao , nasao je , gleda , ispravan sam , jedino ako ce bas za nesto da me dribla to je ono zute table , bele table , ali tolerisu jos uvek ...jest nesto pili ? Nisam brate , poturi mi onaj klarinet , duvam , ali nikakav ton ne izlazi iz njega , valjda ne znam da sviram , dobro je ...hvala lepo, srecan put , samo sto se nismo izljubili ...a , nema ni pola sata kako sam popravio svetlo ...da i mene jednom Bog pogleda ...

Mali je sad opet operativan , sedi , pali , vozi Miskooooo, dok opet ne dodje u slicno stanje ....

#290 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 June 2015 - 11:06

"ne znam da sviram " :respect:

#291 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 01:40

Ne znaju ni oni, hehehe al znaju da naplate kad prosvira.

#292 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 June 2015 - 09:40

Skoro me je zaustavio plavi, vozim sa fasiklom punom pisama i torbom medju nogama, izmedju zgrada, malo preko trotoara pa pravo na plavca, sakrio se u hladovini..
Smeje se, kaze: postare, da ti dam jednu uplatnicu da uplatis u posti, 5k je voznja trotoarom :D

#293 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 June 2015 - 19:03

Pa kad si najveci kriminalac u ovoj drzavi ...Kad bi pohapsili i pokaznjavali sve postare koji voze trotoarom resili bi sve probleme u ovoj drzavi ... :rolleyes:

#294 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 June 2015 - 11:03

još kada delite penzije ihaaj,, puni ste para

#295 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 June 2015 - 12:21

Tako se skuplja za tuning, hehe

#296 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 June 2015 - 11:00

Juce izmedju dve kise jasem na poslovnom Maticu ...na ulazu u kruzni tok jedan naglo staje ispred mene ...najopasniji je polusuv ili polumokar kolovoz i gladak asfalt...kocim sa obe kocnice , prednji tocak dobro drzi , nova je guma , ali zadnji je zablokirao , malo se zaneo ispod mene , otpor klizanja je daleko manji od otpora kotrljanja , pa tocak slabo koci i jedva sam se zaustavio pre ovoga sto je stao ispred mene da mu ne zavrsim u gepeku ...eto, upozorila me da je za menjanje ... i to nije prvi put- desavalo se u zadnjih par meseci da mi je proklizila i na suvom , ali zadnja nije ni priblizno opasna kao prednja , sto ne znaci da ne treba da bude u najboljem mogucem stanju ...

Pogled na problematicnu gumu - Trajalka , ima dosta godina iza sebe i kilometara , sara nije toliko losa , po njoj bi se jos moglo voziti ,ali puno mikropukotina izmedju sara, zrakasto ispucala, suva , nema masnoce ni trunke , zrela za menjanje zbog sigurnosti ...Prvi `izi mani ` cu morati da pretvorim u novu gumu, nema sale vise ...

#297 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 June 2015 - 21:56

Bitno da je nova, a DOT... koga briga, nećeš na trke, hehe

#298 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 July 2015 - 22:21

Onaj moj poslovni ...sa malim cilindrom , sto je jeo sve zivo od ulja , pa se ja zalio kako je zaribao posle ko zna koliko km i sezona ...posle toga samo rucno ishonovan , dobio novi , isti takav klip , ja ne znam sta mu je , ide k`o lud , ne kvari se uopste , zadnje sto sam radio , onu gumu prednju sto sam promenio , al` i to kao da je bilo davno ...svaki dan sa njim 10-20-30 km ...po ovim ekstremnim vrucinama, ne buni se uopste...nije samo pozeljno 3-4 km punog gasa po vrelom asfaltu , pregreje se pa hoce da zariba ...tada samo se malo smanji gas i kao da nista nije bilo , ide ...krivica DS klipa , veliki koeficijent sirenja , a slabo orebrenje cilindra i glave , pa se ovo desava samo po ekstremnim vrucinama , al ` znam za boljku, pa znam dokle da idem sa gasom ...nista strasno ...neverovatna je efikasnost termo grupe , odlicno ubrzava i za gradske uslove solidna i krajnja , jos pre sam ga uhvatio na 55 km-h GPS-a ...od tuninga samo malo spustena glava , rezona i klip ( najlosiji koji postoji DS , ) onaj sa L karikom , bez zaptivaca glave sve u meri 39 ...vazno mi da me niko u gradu ne gura u stranu , dobar je mali ...

I na kraju sam izveo mali eksperiment ,,,gorivo mi uopste nije neka stavka , primecujem da prelazim veliku kilometrazu svakodnevno , retko sipam , pa ajd` da vidim koliko trosi ...pre neki dan sipam koliko moze da stane , do cepa ...kazu da je to 4 litre sve sa rezervom ...zapisana je kilometraze na nalepnici na upravljacu i teram dok se ne ugasi , imam ispod sedista flasicu od sto grama da mogu sa se vratim dva - tri km iz bilo kog dela grada ...stil voznje je kao sto uvek vozim ... za manje od punog gasa ne zna , ne stedim ga , teska ruka na gasu ...gradska voznja 100% , dosta semafora , stajanja ...sa 4 litre koliko staje u rezervoar presao sam neverovatnih 227 km , kad se poceo gasiti ,,,to mu dodje cak nesto malo manje od dve litre na 100 km ...prosto ne mogu da verujem ! To govori u prilog efikasnosti termo grupe koju sam pomenuo ...moze li bolje ??? :raz_044:

Edited by ALIEN SM, 15 July 2015 - 22:25.

#299 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 July 2015 - 22:28

Tu potrosnju ni 4t 50cc ne ume...svaka cast za zoljicu, i majstora naravno!
Nema isplativijeg prevoznog sredstva ne racunajuci tabane i bicikli...

#300 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 July 2015 - 11:01

Bravo Mišo majstore, matic ti je za medalju. Inače ta A35tica je fenomenalna, ide zavidno a troši smešno. Znam iz sopstvenog iskustva.

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users