Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#301 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 17 July 2015 - 11:16

On prica za a3 ako sam dobro ukapirao...

To je super potrosnja, svaka cast!

#302 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 July 2015 - 11:58

A da, A3, onaj drugi što je dobio Airsal je A35.

#303 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 July 2015 - 18:50

Da to je poslovni , onog sa Airsalom ne vozim bar tri nedelje , ima neku neispravnost kvacila , zatrzava kad treba sa lera u prvu i kad prebacuje iz prve u drugu klizi , a u sred sezone posla sam , pa ne mogu da mu se posvetim ...

E, sad , posto zbog ovih vrucina izbegavam da radim ( a , moram ) razredio sam posao i sad sam dosao na ideju da ga uguram u servis i da rastavim da vidim sta treba da uradim ...ovde je klimatizovano , 24 stepena je , pa mogu da radim ....pocinjem ...

#304 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 18 July 2015 - 02:04

Ako trza pokušaj zategnuti maticu koja drži kvačilo..

#305 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 July 2015 - 20:21

Evo, rastavio sam ...ispustio ulje , skinem dekl sa strane kvacila ...

Posted Image
Svucem radapcigerom kvacilo i kad sam rastavio zateknem ovo ...

Posted Image

Skroz desno je kvacilo prve brzine ???Ono se sastoji od tri pakne centrifugalnog tipa , a one - celave skroz!!! Nema ferode na njima !!! Stavljene su nove pre 500 km , one levo su stare koje sam skinuo i nisam ih bacio ...inace , nisu bas jeftine , 400,00 din . je komad ,a ovako celave su hvatale po korpi kvacila i to je razlog proklizavanja i zatrzavanja i prava je sreca da je povrsina korpe ostala neostecena ...Preliminarnim pregledom sam bio sklon da to pripisem losem kvalitetu lepljenja pakni , ali malo dubljom analizom uzrocno-posledicne veze sam shvatio sta se desilo ...

Ovo kvacilo jeste tunirano , a evo i kako ...veliki majstori pre mene su hteli da kao na nasim skuterima krece pod vecim gasom , pa su onu unutrasnju oprugu koja kiontrolise razletanje pakni skratili , ali , eto sa kakvim posledicama , prebrzo trosenje ...

Posted Image

Odoh da nadjem originalnu oprugu koja ce biti meksa i pre ukljucivati kvacilo , a Airsal ce to svojim velikim poteznim momentom iskoristiti kako treba ...jbo sustere od majstora , sve su morali da sjebu , a ja sve ispravljam ...odoh da radim ...

#306 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 July 2015 - 20:49

U jbt, ne mogu da verujem. I ja sam skraćivao tu oprugu svojevremeno, ali se kvačilo nije ovako potrošilo, ni blizu, al bilo je original Tomosovo, ne aftermarket made in PRC. Potraži negde originalne ako uopšte ima šanse, ili ove ćelave odneti negde u radionicu gde lepe ferode na pakne doboš kočnica, i to je kvalitetnije od prc no name..

#307 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 July 2015 - 21:15

Kao sto Gogi kaze, nije to do skracivanih opruga. I ja sam skracivao opruge na dosta automatika i nikad nisam imao ovakav slucaj. Pronadji ozbiljne lamele.

#308 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 July 2015 - 21:42

Mislite da je to do kvaliteta ferode ? A, vidite stare ? U slicnom stanju su ...jbg, znaj ga sad ? Sklon sam tome da odnesem da se prelepe , uzeo sam meru , debljinu i duzinu , pa cemo videti ...ne mogu da kazem -imao je jako dobar start , videlo se da je kvacilo tunirano ,,,

#309 marac031

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • MestoOsijek
  • VozimRunner VX 125

Posted 19 July 2015 - 00:28

Imao sam na friziranom automatiku kvačilo sa skračenim oprugama prve i druge brzine, te svakom lamelom olakšanom, motor je kreto i prebacivo na višim okretajima, ovo je čisti ne kvalitet, nije do samog kvačila.
Općenito su sve takve slabašne kvalitete pa čak i originalne, a ne zamjenske, na ovim a35/a5/a55 mašinama.
Savjet- prepravit stare neke a3 lamele da pašu na a35 srca, te onda te lamele olakšavat i skraćivat opruge.

#310 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 19 July 2015 - 17:37

Ajde slusam savete ...za sada vracam one stare koje nisam bacio , a u medjuvremenu dajem ove celave da se prelepe , pa cemo videti ...

#311 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 July 2015 - 23:36

Ako je pravi majstor i dobre ferode, radiće to lepljeno bolje nego original.

#312 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 20 July 2015 - 22:47

Zavrsio sam Matica ...Vracene su stare pakne sa onom oprugom koja je bila , posarafao sve to, dolio ulje i sve rasklonio za oko sat vremena ...proslo je to dobro , jer kad su se pojavili prvi simptomi neispravnosti kvacila , prestao sam da ga vozim , pa je korpa ostala neostecena , a, moze biti da ga nisam vozio i 5-6 nedelja ...

Sad sam napravio desetak kilometara gradske voznje , vec sam zaboravio kako ide , a ide ludacki ...jako za grad ...nejake kocnice su zaista problem , pa se mora jako paziti ...ne mos` stati , dug zaustavni put , a pogotovu kad se naviknes na onaj disk na skuteru, drzis isto odstojanje , a kad treba stati - kuku, lele, vec si onom ispred tebe u gepeku !

One celave pakne ce biti prelepljene , pa nek` stoje ...

#313 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 July 2015 - 22:53

Eh, da je nekako spakovati napred disk, kako bi to dobro bilo.

#314 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 24 July 2015 - 00:15

Skoro ce ponoc , za pola sata ...imao sam uspesan poslovni dan ,, ubio sam 8500,00 sto nije nimalo lose , jes da su me driblali , al` i ja sam njih , svima je vrucina , a ja sam taj koji se pita , pored svega stigao sam i da plaknem OO u Savi , ne mos` se bas razladiti , al` bolje ista nego nista , stigao i da kod mog druga Rajkana omlatim krmacu Jellena, a onda divljacina po gradu sa paradnim Maticom ...taman malo zaladilo , nije neka guzva , a ja vozim k`o ludak ...ovaj Airsal ide ludacki , niko ziv ne moze da me stigne i sam se cudim je li moguce toliko dinamita spakovano u malome...vec koji me zaustavlja da me pita sta imam ispod haube ...ja ne znam za boljega u Mitrovici , al` to nije ni vazno , vazno da jede zivu decu ...uh , samo da je disk napred , gde bi mi bio kraj ...al` je dobar Airsal , vredi svaku paru !

#315 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 July 2015 - 01:18

Mišo bokte tvoj, jel ti znaš da je za motor 0 tolerancija, a ti sa krmačom u sebi divljaš po SM....ne igraj se!!

#316 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 July 2015 - 18:09

Sta ga briga, blizu mu bajbokana pa ce gospodja da ga obilazi svaki dan :P

#317 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 24 July 2015 - 18:38

Treba prvo da me uhvate , a ako im bas i uspe ,sto kaze bata Sone valjda smo po jos necemu poznati ...domaca atmosfera, a majstora uvek treba za odrzavanje ograde pod naponom ...hehehehe... :mmstruja:

Edited by ALIEN SM, 24 July 2015 - 18:39.

#318 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 25 July 2015 - 15:26

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#319 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 August 2015 - 10:36

Resenje diska je jako zanimljivo , ali to nije samo to , ima tu jako puno posla , postavka klesta , izvodjenje hidraulike ...ja se ne bi upustao u to ...mora ostati ovako ...nazalost ...

Potrosnja goriva na Airsalu ...

Kad sam popravio ono kvacilo na paradnom Maticu nalio sam koliko moze da stane , do vrha ...to je cetiri litre ...kilometraza je zapisana , vozen je po gradu , onako kako se vozi , sportski , bez milovanja , jer on je za to stvoren ...to je prava mala gradska trkalica koju niko ne moze da stigne ...sa te cetiri litre presao je malo vise od 100 km , tacnije 111 km kad se poceo gasiti to znaci da je potrosnja oko 4 litre za sto km ...Takav Matic sa velikim cilindrom ima deklarisane 2.5 hp sa karbom 12 mm... ovaj Airsal ima karb 15 mm i ima negde oko 5- 5.5 hp ...duplo je jaci sa vecim karbom , a posto snaga nije besplatna , ispada da je to - to ...

Dakle , Airsal na 65 ccm i oko 5.5 hp sa malo vecim karbom trosi oko 4 litre na sto km ...uza sve blagodeti koje pruza ...

#320 marac031

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • MestoOsijek
  • VozimRunner VX 125

Posted 03 August 2015 - 14:42

Zimus sam nabacio potpuno stock termogrupu a5 na dedinog a35 automatika, i prije je bila a5 termogrupa ali frizirana, i sad sa tom stock termogrupom(jedina iznimka je klip s L karikom, promjer 39), auspuh home made, i mali ide solidnih 63kmh u uspravnom položaju, a 68kmh kad zalegnem, sve po GPS-u, s tim da ima snage, nije kao a3, dam gas, nema probijanja nekih ali vuče ko budala, linearno lijepo onako, za grad dušu dalo, a troši kao original, nevjerojatno.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users