Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#361 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 28 October 2015 - 21:02

Mogao si bar Stanka snimiti kad je testirao al ajd, cekamo sledecu priliku.

#362 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 October 2015 - 21:48

Svaka cast Miso! Odlicno si ga sredio. Pravi gradski trkac :)

#363 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 28 October 2015 - 21:52

Stanka kako je šokiran :) to su snimci zauvek...

#364 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 28 October 2015 - 23:56

Eeeeeeej, nizak , suv k`o duvan cvarak , Automatic mu skoro prevelik , onda znate kakav je ...al` zna znanje...ma , nas coek , moracu ga uslikati prvom prilikom i da ga bacim na forum , hehehe...

#365 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 29 October 2015 - 10:40

Može i to, mada mislio sam da si mogao snimati Stanka od starta pa kako sprinta niz ulicu... i u povratku facu i komentare.

#366 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 31 October 2015 - 20:57

Svaka cast. Da nemas neku sliku usisnih lamela koje koristis uz taj kit?

#367 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 02 November 2015 - 20:40

Usisne lamele se dobiju uz Airsal kit i kazu da su `kao` racing...ali meni one izgledaju potpuno isto kao i standardne , nisu vece ni po povrsini , cak mi se cini da std bolje izgledaju ...ali , kad sam ih vec dobio , njih sam i ugradio ...najvaznije je da njihova povrsina zadovoljava za ovoliki karb , to sam i nasao na stranim sajtovima da najbolje rezultate daje sa 19-21 mm + bullet sport spuh...zaista, mali ide k`o zver, pravi dinamit u malom pakovanju , bas sam zadovoljan ...

#368 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 November 2015 - 20:53

Živo me zanima kako to ide. Kad će snimak? :rolleyes:

#369 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 02 November 2015 - 21:07

Sad sam se vratio od Stanka , zvalavili sat vremena o kojekakvim glupostima , imao posao na tu stranu , pa svratio , sutra idem na vasar u Rumu, neke gluposti cu sigurno kupiti , a dogovorio sam se sa Stankom da u sredu radimo rolnice , napravicemo celu gomilu od onog poliamida sto sam uzeo pre mesec dana , al` eto , ne stize se ...ako bude kao sto sam zamislio , imacu svih mogucih gramaza meni potrebnih u neogranicenim kolicinama ...i jeftino ...

#370 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 19 November 2015 - 17:47

Eh, ljudi , odusevljen sam potrosnjom goriva sa paradnim maticom ! Danas imao voznjicu od oko 60 km , posao van grada , oko 30 donde i 30 nazad , lepo vreme , mozda jedan od zadnjih dana u godini za ovakvu voznju ...Isao sam vrhom gasa , nekih 40-50 km/h , lagano ...nisam zurio ...posao obavio , naplatio , vratio se ...u kanti ostalo mesavine , dolijem do predjasnjeg stanja kad sam krenuo , kad ono 0,6 litara ??? To mu dodje da bi tim ( stednim ) rezimom voznje potrosio jedva litru za sto km ...Neverovatno ...To je ono sto sam ja davno rekao , od velikog karba uvek mozes imati mali sa lakom rukom na gasu , a od malog nikad ne mos` imati veliki...

#371 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 19 November 2015 - 18:40

Ma dal' je moguce? Pa to je fenomenalni rezultat! Potrosnja je tako nezno-pipljiva tematika, sve bukvalno utice. Ali i kada je sve pod konac, umeju cvaje zaista malo da potrose kada se cinculiraju na otvorenom. Letos kada smo gostovali kod tebe, do SM i nazad (sa kombinovanom voznjom i trkama), za 155km predjenih zip je potrosio jedva preko 4l 100oktanskog sa omv-a, sto u racunici izadje 2,75l/100km! A imali smo finu putnu brzinu..

Matic je lagan, uske gume, pravilno napumpane, dobro nasrelovan karb, pa kada se diciplinovano vozi na malim obrtajima i na vrhu gasa na otvorenom putu, zaista je moguce postici minimalisticku potrosnju.

#372 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 November 2015 - 20:05

Super potrosnja, pa i meni je trosio oko 4-4,5l na 100km do mitrovice, oko 90% puta vozeno na vrhu gasa al sam po mitrovici poceo da cepam..

Mene npr izvlaci produzenje prenosa i oversize vario i polutke, ja na 1/4 gasa idem oko 60-70 po gps-u uz minimalnu potrosnju bez obzira sto je 28mm karb i kakav je setap..

Ipak su znali sta rade ti sto su pravili matica, pa danasnji 4t ne trose tolko kad su u fabrickoj postavci.

#373 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 November 2015 - 23:06

Eh Mišo, pa ti si i mene nadmašio sa potrošnjom, svaka ti čast.

#374 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 19 December 2015 - 13:28

Blizi se kraj kalendarske godine , pa evo sumiram neke stvari koje sam preturio u ovoj godini ...jos koji dan i gotovo ...za mene ne postoji kraj sezone , ona traje uvek , nikad se ne zavrsava , ne vozim samo kad stvarno mema uslova , a Nova godina sluzi samo kao presek stanja da videim sta sam uradio i gde sam ...

Alien je presao oko 3000 km na Airsalu bez i najmanjeg problema sa termogrupom iako to spada u najjeftinije kvalitetno , ako ne racunamo one alu kineze , Stylepro i one jos jeftinije , ja za bolje od ovoga ne znam , a ispalo je ocekivano dobro ...zivo me interesuje kako sve unutra izgleda , ali steta je sad otpakivati kad je sve dobro leglo samo da bi se videlo ...osim onih manjih problema na sredini sezone sa Yaserom koje sam resio dobro , drugo sta nisam imao ,sve sitnice su resavane u hodu , jedino accu je mrtav , to ce sacekati prolece za novi ...na srecu stara dobra kurbla resava sve ...rad na varijatoru je dao rezultate , onaj kinez OR, sa mojim home made rolerima je upotrebljiv , malo mu fali obrtaja u odnosu na MF ali je u spicu rezone , pa moze da prodje ...solidno ubrzanje uz dosta visoku krajnju koja je tu negde oko stotke je sasvim zadovoljavajuca za ovu ciklistiku ...

Sto se tice Matica, prezadovoljan ...dobio je karb 21 mm sasvim slucajno , nije kome je namenjeno , vec kome je sudjeno i nisam se pokajao ni jednog trenutka ...posto nije bas dobro radio na skutu , preselio se na matica , uz onu home made prirubnicu i gumeni usis ne izgleda lose u kombinaciji sa Bulletom Airsal radi savrseno ...jos uvek za njega lovim elektronsko paljenje , to kad naletim , neki dan sam propustio po dobroj ceni , ali nisam bio dovoljno brz...jbg, cekamo dalje ...Startan , brz , sportista , lagan , povozan , odlicne gume , pravi gradski trkac...ove sezone je presao oko 2000 km , poslovnog vise skoro i ne vozim , ovaj paradni je preuzeo sve na sebe ,,,ja sam kupio njega , a ne on mene , pa neka radi ...a dokazao sam sebi da veliki karb ne mora da znaci i preveliku potrosnju ako se ima laksa ruka na gasu , ali lep je osecaj kad znas da u svakom trenutku imas dovoljno snage za sve i da te niko ne gura u stranu ...na njemu treba da se u toku sledece godine obnovi merna grupa koja je pocrkavala , km sat i obrtomer i jos par sitnica i to je to ...

Neki dan me zaustavlja komsija od preko puta , mase mi da stanem , decko tridesetak + godina , sasvim uspesan trgovac belim prahom , on tvrdi da je brasno u pitanju , ali zasto ga pakuje u staniol ? No, nema veze , pita me jel` Matic za prodaju ...zatekao me , ovo nisam ocekivao , ali neeeee, Matic nema cene , nema ko to moze platiti , pa jos jaka emotivna veza , on je deo mene , moje dete , on moze samo sa mnom ...izdeklamujem ja njemu sta je sve ispod haube , on ne pita koliko kosta , ali ja necu ni da cujem, necu da pricam o tome ...mogu da ti slozim jednog takvog , ali ovog ne dam ....eto ...

#375 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 December 2015 - 14:29

Tako je Mišo, nedaj svog mezimca. Pričali smo neki dan o matiku, moram jednog pribaviti Zori, a i sebi, hehehe al me jedan prijatelj presekao, kaže da od nove godine neće više moći na bele tablice, a Tomosi su nagrabusili, moraće na A1. Dali je to tačno ko zna, pa ću sačekati.. imaš li ti nekih saznanja?

#376 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 19 December 2015 - 14:34

Ne verujem iz prostog razloga sto bi se o tome vec pricalo, a znamo da za neku novu uredbu zakona mora da prodje predlog i na kraju vreme.. a i ne vidim razlog da se tomos automatic prebacuje u vislju kategoriju?

#377 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 December 2015 - 14:38

View PostAcaPostar, on 19 December 2015 - 14:34, said:

Ne verujem iz prostog razloga sto bi se o tome vec pricalo, a znamo da za neku novu uredbu zakona mora da prodje predlog i na kraju vreme.. a i ne vidim razlog da se tomos automatic prebacuje u vislju kategoriju?
Postoji opravdan razlog... krajnja brzina. Tomos je deklarisao max 48kmh a Vulf je, ničim izazvan, smislio zakon u kom piše 45kmh.

#378 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 December 2015 - 15:16

A3 ide 45 po papirima kao i obaj novi APN 6s, stare četvorke i šestice su na kolenima zbog tih par km, mada ja verujem u neku opciju reatesta, kao nekada...

#379 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 20 December 2015 - 15:46

Ne vredi o tome pricati dok ne bude vruce ...bicemo blagovremeno obavesteni , pa cemo videti sta ciniti ...u ovoj zemlji nista ne ide brzo ...

#380 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 20 December 2015 - 18:54

Prosao Sv. Nikola , rasklonili od slave k`o da nista nije bilo i jedva cekao da izadjem iz kuce...dosao do servisa , a, dan je predvidjen za mali servis Automatica ...mora se ...Naime, pre oko mesec dana sam izgubio ler gas , nesto nije u redu , pa se mora drzati na semaforu poid gasom da se ne ugasi ...vrlo neprijatno i ni malo bezazleno , motor koji nema manuelno kvacilo u tom slucaju vuce , ne mozes odvojiti pogon , a ako malo smanjis gas - ugasi se ...kad predje na rezim igle i glavne dizne ide k`o lud , nema nikakvih problema ...ali u gradskoj voznji stajanje je dobar deo rezima voznje , pa je zato bitan stabilan ler gas ...simptomi podsecaju na zagusenje dizne ler gasa , pilotke , ona je i najmanja . pa je najveca verovatnoca zagusenja ...skinem pre oko dve nedelje karb brzo i lako ( kad je spolja i pristupacan ) , rastavim ga do najsitnijih detalalja , povadim sve dizne , izduvam kompresorom sve kanale , vratim ...sad ce valjda biti dobro ...namontiram , upalim , kad ono isto , nista se bitno nije promenilo ??? Nisam imao vremena da se dalje bakcem sa tim , pa sam to gurnuo u stranu , moze se voziti , otezano , ali moze se ...

Posle dve nedelje takve voznje , mucenja , danas je dan da se to resi ...sta moze biti ? Fals vazduh , promenljiv ler , povremeno ubrza rad motora , pa se smanji , uglavnom ne mos` nastelovati , ni da ti je Bog ujak ...gde moze da vuce fals ? Postoje samo dva - tri mesta ...Na semerinzima , da je onaj unutrasnji u masini , usisavao bi ulje , primetio bi , pojacano bi dimio ...mozda onaj do magneta ? To bi morao rastaviti , pa akio je sistem za paljenje mastan , onda - tu je ...drugo mesto je negde na gumenoj usisnoj cevi koja spaja karb i kuciste lamelarnog ventila ...ili sam lamelarni ventil gde je zavrnut za kuciste cilindra ...Zadnje mesto je nedihtovanje kartera , ali o tome necu ni da mislim ...

Spremio uslove za rad , dobro svetlo i krenem ...skinem poklopce sa strane da vidim spoj karba i lamelnog ventila ...sve masno ...a , ne bi smelo ...posijam stek lampom i odmah nadjem kvar ...od cetiri sarafa koji drze kuciste lamelarnog ventila zavrnuta na cilindar dva su raspustena za dva- tri milimetra ! Verovatno slicno i sa druge strane koju ne vidim dok ne skunem poklopac sa strane ...Uh, dobro je da je samo to , najbolje moguce ! Dotegnem sve sarafe , cudi me da je uopste isao ovako , a zadnje nedelje je otezano i palio hladan ...Nabacim sve na svoje mesto i PROBLEM RESEN... Upalio odmah , ler gas nastelovan i vozi Miskooooooo! A, mucio se mesec dana , jbg ... :biker_scooter:

Edited by ALIEN SM, 20 December 2015 - 18:56.

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users