Jump to content

Skuter kalkulatori - Android aplikacija

12 replies to this topic

#1 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 03 November 2017 - 16:20

Evo zavrsio sam konacno i ovu verziju za Android. Za pocetak ce tako izgledati, a kasnije u planu imam dodavanje jos funkcionalnosti, kao sto su npr brzinomjer, mjerenje vremena na 201 metar, ubrzanje do odredjene brzine i slicno. Zamolio bi ako neko primjeti neke probleme u radu da mi javi ovdje ili na privatne poruke. Uz to neka napise obavezno koji telefon je u pitanju. Sto se tice poznatih problema, ostalo mi je da rijesim izlazak iz aplikacije ukoliko se ne unesu sve vrijednosti. Tako da to ne racunajte, bitno je prilikom racunanja unijeti sve vrijednosti!

Kad se odradi sve, imam u planu prebaciti aplikaciju na Play prodavnicu a dok to ne rijesim moci ce se preuzeti direktno preko foruma i instalirati rucno.

Proces instalacije:

1. Preuzeti aplikaciju sa foruma
2. Prebaciti na internu memoriju telefona
3. Prije instaliranja potrebno je u podesavanjima omoguciti "Nepoznate izvore" ili "Unknown Sources"
4. Pronaci prebacenu aplikaciju preko bilo kojeg File Managera i pokrenuti instalaciju.

Ako neko ima bilo kakvih problema prilikom instalacije neka mi pise u privatne poruke.

Attached File  1.png   76.27K   44 downloads Attached File  2.png   97.62K   45 downloads Attached File  3.png   117.27K   40 downloads Attached File  4.png   210.7K   39 downloads

Attached File  Skuter Kalkulatori v1.0.zip   1.26MB   18 downloads

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 November 2017 - 17:25

Odličan je...

Kod stepena kompresije ako nema zaptivača ispod glave, dodaj jedan uslov da ako korisnik ne unese nista tretira kao da tog elementa u kalkulaciji nema, odnosno 0

#3 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 03 November 2017 - 20:03

Tu kod stepena kompresije ako nema dihtunga glave, unosi se 0 za precnik i debljinu, ali sam zaboravio to da napomenem. Dodacu tu napomenu u sljedecoj verziji.

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 November 2017 - 20:06

Da nula je ok za isključenje

#5 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 04 November 2017 - 22:47

Ispravio sam probleme vezane za prekidanje aplikacije ukoliko se ne unesu svi podaci. Dodao sam i brzinomjer, kao i pamcenje maksimalne brzine. Kako je za brzinu potreban GPS, samo pri prvom pokretanju brzinomjera aplikacija ce traziti pristup lokaciji. Nakon sto se to odobri potrebno je vratiti se na pocetni meni i uci ponovno u brzinomjer. Svaki sljedeci put aplikacija se koristi normalno.

Attached File  1.png   86.58K   35 downloads

Attached File  Skuter Kalkulatori v1.1.zip   2.48MB   11 downloads

#6 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 November 2017 - 22:59

Meni sve funkcionise bez problema. Svaka čast i veliko hvala!

Zasto za aplikaciju koristis bazu od Mariovog starog kalkulatora (v 1.50-1.65) kada na forumu imamo poslednju verziju (v 2.0 ili v 2.2) koja je dosta opsirnija, recimo po pitanju rezonantne duzine auspuha ili uvrštenih izmena u računanju stepena kompresije gde u poslednjim verzijama mozemo uneti C parametar u minus (kada klip viri van cilindra) ili racunati K stepen kada klip ima nos ili izdignuto čelo?

#7 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 04 November 2017 - 23:15

Formule za racunanje sam uzimao iz starije verzije jos dok sam pravio onaj program za racunare, pa mi je ujedno bilo jednostavnije da sad te formule prilagodim za Android. Imam u planu ispraviti to za stepen kompresije u sljedecoj verziji.

Sto se tice rezonantne duzine auspuha, tu ima bas posla dok se sve formule pohvataju i prevedu u odgovarajuci oblik a i treba to sve uklopiti na mali ekran telefona da lici na nesto ali bice i to odradjeno u nekim od sljedecih verzija.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 November 2017 - 23:18

Ahaam, okej, nisam ja u programerskim vodama, ali sada je jasno. Ja sam mislio da je to prostije preobličavanje postojeceg materijala. Ako je tako, to onda zaista iziskuje mnogo vremena i odricianja, hvala i za ovoliko iskreno!

#9 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 04 November 2017 - 23:29

Pa vidi, kad bi ti rekao da je ovo meni prva Android aplikacija pretpostavljam da mi ne bi vjerovao. Uglavnom jos ucim i hvatam konce kako sta ide. Do sad sam uglavnom bio orjentisan na web dizajn i razvoj ali ajde rekoh da probam i ovo :)

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 November 2017 - 08:59

To merenje auspuha svakako nije finalna verzija, sa druge strane bitne su osnove na telefonu, detaljnije kalkulacije mogu na komp-u uvek da se zavrse..

Odlično je ispalo i dobro je da je jednostavno

#11 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 05 November 2017 - 10:10

Instalirao, svaka cast na trudu Sinisa super je aplikacija! hvala!

#12 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 26 November 2017 - 15:11

Dodana je mogucnost unosa negativnog C parametra pri proracunu stepena kompresije, kao i nocni mod za brzinomjer zbog ustede baterije. U pripremi je i mjerenje vremena na 201m.

Attached File  1.png   145.25K   50 downloads Attached File  2.png   84.42K   52 downloads

Attached File  Skuter Kalkulatori v1.2.zip   2.48MB   42 downloads

#13 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 November 2017 - 21:01

svaka cast, prava stvar!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users