Ovde je reč o jednom mid race cilindru. Fina obrada, dobar kvalitet Alu-nikasil cilindar sa klipom 47,6mm marke Vertex sa jednom karikom debljine 1mm.. Radi se u verzijama AC i LC, za minarelli i od nedavno za Kymco blokove.. a ima ih u 50cc i 70cc varijanti.. Sama reč replica govori nam da je ovo smirena verzija gore pomenutog trkačkog cilindra i ovim Hebo nema slabiji proizvod za svakodnevnu vožnju...
Kroz moje ruke prošla su tri tipa za AC mašine i to za Kymco blok, koji me je oduševio jer je jedan ozbiljniji proizvod za ovaj tip i 41,5 hod klipa, i potencijalni kit za postizanje rezultata..
evo kako on izgleda cilindar za Minarelli horizontalni blok u AC izvedbi

i portmapa, vidimo da su se za minareli već potrudili i uradili izduvni kanal iz dva dela

koji će evidentno pomeriti marginu isporuke snage jer je svojom površinom značajno veći od tipa za kymco, i na 10500 obrtaja isporučiti 15,5 KS, pri usklađenim pritiscima od 137 PSI-ja. Uglovi izduv/preliv 174/124 i ovde odgovaraju ciljnom obrtaju, pa je ovaj cilindar u nekoj zlatnoj sredini za upotrebu sa base i laganim mid race tipovima auspuha.. Jasno je da serijski auspuh na ovakvom cilindru više nema šta da traži, dok je recimo na s6 sportpro još izvodljiva njegova eksploatacija...