Jump to content


Hebo Manston replica 70 V-Minareli AC


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 Mario

    Osnivač foruma

  • Administrators
  • 20,727 posts

Posted 22 November 2017 - 20:17

Hebo je španski brand koji radi uglavnom manje cilindre, centrirane ka moto sportu.. Dosta puta viđamo trial motore sa Hebo tuning setom, a na skuter sceni proslavili su se High End termogrupama Hebo Manston Revolution i poslednjih godina Hebo Manston Patanegra koji su spremni da razviju 20+ KS-a..

Ovde je reč o jednom mid race cilindru. Fina obrada, dobar kvalitet Alu-nikasil cilindar sa klipom 47,6mm marke Vertex sa jednom karikom debljine 1mm.. Radi se u verzijama AC i LC, za minarelli i od nedavno za Kymco blokove.. a ima ih u 50cc i 70cc varijanti.. Sama reč replica govori nam da je ovo smirena verzija gore pomenutog trkačkog cilindra i ovim Hebo nema slabiji proizvod za svakodnevnu vožnju...

Kroz moje ruke prošla su tri tipa za AC mašine i to za Kymco blok, koji me je oduševio jer je jedan ozbiljniji proizvod za ovaj tip i 41,5 hod klipa, i potencijalni kit za postizanje rezultata..

evo kako izgleda cilindar za Minarelli vertikalni tip motora..

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

i portmapa

Posted Image


i ovde je očigledna razlika na izduvnim kanalima u odnosu na horizontalni, reklo bi se bitno drugačiji, opet kalkulator javlja da je i ovaj cilindar usklađen za 10500 obrtaja gde isporuluje 17,7KS, na 156 PSI pritiscima... Uglovi u ovoom slučaju figuriraju 178/122.. Sprega uglova, povšina i pritisaka govori nam da je ovo dobro usklađen cilindar a isporuka snage je evidentna...

Posted Image

ovde je SA test na dino mašini Hebo Manston replica cilindra sa različitim tipovima auspuha, i vidimo da se ni oni nisu trudili da upregnu serijski spuh.. predpostavićemo ponovo da su crna i zelena neki base auspusi tipa Tecnigas RS2 ili Yasuni R, kao i da je plava linija recimo Stage6 PRO, a da je crvena Yasuni C16 ili TP Nardo... Sve ostalo se očitava sa dijagrama, base auspusi ne donose nešto posebno više snage nego s6 sportpro cilindar.. Malo je lošije skeniran graf, čini se da plava kriva udara 10Nm obrtni moment, na 8000 o/min..

Posted Image





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users