Jump to content

super 8 2T

203 replies to this topic

#101 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 14 January 2012 - 19:28

Dobro pa da se nastavi :D...

Dakle skracen je bio kabel od svecice po savetima iskusnijih i lepse izgleda,a mislim da i lakse pali motor...

No motor nije paljen jedno vreme,akumulator je pred crkavanje tacnije drzi struje oko 20tak dana i onda prsne kad stoji motor tako je bilo i kad je toplo,tako je i sad kad je hladno.U planu je neki drugi akumulator no to na prolece,za sad i ovaj radi posao kad se napuni.Trenutno se cheka na zavrsavanje CDI'a koji je kod Kymco mashine moje konkretno DC tip pa je malo teze tj komplikovanije odraditi zbog nedostatka nekih delova koji se dopremaju iz inostranstva.Ipak u narednom periodu kontam da ce biti zavrsen.

Planirano je posle nove godine uzeti nove gume jer su stare i prouzrokovale letos neko bedno proklizavanje na normalnom putu i pri maloj brzini.Kupljene su Michelin City grip gume. Prednja je velicine 120/70/14,a zadnja je nesto veca od fabricke koja je bila 120/80/14,a ova je 140/70/14.Dakle malo je sira ali je stala i montirana je sasvim ok i bez problema.Oscilacije su resene sa tegom od 20grama za zadnju,a prednja ceka balansiranje direktno na motoru na prolece.
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Eh sad taj dan je nekako bio pun nekih pehova.Prvo je ispao negde usput odstojnik tj chaurica koja se nalazi u felni.Ispala je verovatno prilikom transporta ili montiranja/skidanja gume.Jbg ni cale ni ja se nismo setili da je to unutra.Ajd to se da resiti uzme se nova nije neka greda da je skupo oko 300din kosta,a nije ni lepo vreme da je motor neophodan.Taman kad mislis da je sa tim gotovo msm sa losom srecom desi se sledece.U radionici dok smo trazili taj isti odstojnik kasnije uvece cale zakaci motor na klocnama i spadne sa prednje posto je guma zadnja bila montirana prednja nije.Naravno nalegne na plastike dole,a kako biva u radionici i hladno em motor tezak imali smo sta da vidimo.Malo je napukla kod nosaca.Jbg cale kriv,ja se bukvalno razboleo od nerviranja i otisao u sobu.Znao sam da to moze da se resi al opet nervoza cini svoje.Cale je ujutru otisao i kod prijatelja to zavario naravno sa plastikom.Tada je uradjena i ona sa druge strane koja je bila ostecena prilikom pada.Zatim su odnesene kod naseg prijatelja i jednog od boljih farbara u Pancevu da pogleda kako ce da to odradi da se nista ne vidi.Za sad ostaje da se qpi farba po sifri koju sam nasao u katalogu i ako se ne varam git masa za takve stvari i bice reseno.A ogrebotina na stranici motora ce se resavati na licu mesta na prolece da ne bi i nju skidao posto ima xxxx srafova.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
A eto hteo sam i da vam pokazem kako je Kymco resio problem hladjenja dekle,a to se najbolje vidi na ove 2 slike.Odnosno crevo koje je namesteno tako da usisava nadolazeci vazduh od napred koji struji kroz deklu i izlazi nazad na fabricku rupu na dnu dekle.Interesantno zaista.
Posted ImagePosted Image
Kako je prosla i Srpska nova godina tako je i Deda mraz dosao i meni nesto doneo.U pitanju je YSS amortizer gasno/uljani i neke alatke sa variomat i kvacilo.Amortizer je dosao sa jednim imbus kljucem,jednom sipkicom,uputstvom,garancijom i katalogom delova potrebnih za servisiranje istog.
Takodje je na njemu moguce dolivati ulje u rezervoar i naravno podesiti oprugu.
Za podesavanje opruge je potrebno odviti jedan mali sraf i kad se podesi vraca se nazad kao neka vrsta osiguraca.Ono sto je zanimljivo jeste da amortizer uopste nije lak i deluje dosta robusno u ruci.
Posted ImagePosted Image

Toliko za sad,sledeci update kad se sve montira i kad se isprobaju neke rolnice sa novim CDI'em :D

#102 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 January 2012 - 19:36

lepo lepo...
Jel to fabrički prednji disk, baš je glomazan i super izgleda..
Za pad i lomljenje plastike mogu misliti kako si se osećao tj znam jer je i meni jednom pao dok sam skidao blok...Sva sreća ja sam prošao samo sa polomljenom ručkicom kočnice a plastikama ništa...Saniraće se ne brini, sve se da popraviti..

Amortizer stvarno izgleda moćno..

#103 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 14 January 2012 - 19:42

Fabricki da,ako se ne varam 220mm ili 230 lagacu te...I bas kad se zakoci sa njim desi se ono sto i meni proklizavanje kad su lose gume(bile)... Al jbg moralo se desiti kad tad :D

Ah sto se tice plastika...A jbg sta sad ova druga sto je izgrebana od pada sa njom sam se nekako i bio pomirio i znao sam da ce da se to sve odradi ovo ono,al ovo kad je roknulo dole sto bi se reklo dusha me zabolela.Al ae to je plastika ovde extra to rade plus su nam i prijatelji.Msm troje kola smo radili kod njih sto bi se reklo provereno sve :D.Ma ovaj covek sto mi je radio varenje plastike je hteo da ih dodatno ojaca spolja itd,fakticki bi bile jace nego fabricke.Ali onda bi bilo drkanje to smirglati pa posle doterivati itd.Ovako je em lakse em manje posla,em cu manje para puci na ruke kod majstora.

Amortizer je paaaa nekako prica za sebe stoji mi u sobi i nekako nmg da docekam da ga montiram :)

#104 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 January 2012 - 00:32

amortizer deluje veoma ozbiljno, eto šipkica za podešavanje tvrdoće opruge i imbus da se zakoči je malo laganije rešenje nego kod motoforce-a koji ima dve matice pa se kontrira... moje mišljenje je da je taj YSS za Malagutti F15 taman dužine koja nama treba za Kymco, ako se ne varam 320, na sajtovima uglavnom greše i pišu da ide isti kao i za SR-ku koji je 300mm, ali to nije to..

gume deluju super, i ako ih Michelin proizvodi u Srbiji, sad videćeš kako se ponašaju na putu pa ćeš nam reći utiske.. jer zadnja koja je 140 stala bez problema ne češe nigde ? ipak su to dve mere više nego fabrički ?

#105 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 January 2012 - 00:39

Nema gde da cheshe,felna je uza pa je malo izdigne tako da nije bas 140mm.Vidis da su share otisle malo sa strane dakle oko 1cm je shira od fabricke odnosno 130mm ovako izdignuta.
Da vidis i mene interesuje kako se ponasa po vodi i na beloj podlozi tj linijama i p.prelazima.

Stavio sam ovaj amortizer uz moj na skuteru odokativno mozda fali 5mm i to je MOZDA,kad ga budem stavio znacu.Al opet bolje da bude nizi nego da se stavi taj isti model od 330mm i da bude visi za 5mm,jer je i ovako dovoljno visoko sediste.

Sto se tice proizvodnje guma u Srbiji.Dakle ove gume se SAMO proizvode kod nas i onda se izvoze za inostranstvo.Dakle Nemacka,Spanija i ostale zemlje koje su poznate po proizvodnji Michelin guma.E sad Michelin NE DOZVOLJAVA da Srbija otkupljuje gume od fabrike pa da prodaje,nego Michelin uvoznik ih kupuje za Francusku,pa se onda izvoze kod nas i prodaju za istu cenu i to vam je ta prica nazalost :D

#106 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 18 January 2012 - 12:42

Danas sam dodao jos jednu alatku u moju zbirku.Nekako je neophodna kada se radi sa rolnicama i nije neka cifra u pitanju,a opet si 100% siguran koje rolnice imas u motoru i nemas brige da li si pomesao itd.
U pitanju je digitalna vagica preciznosti 0.01 g i maximalnog opterecenja od 100g.
Ima autokalibraciju gde sam koristio provereni teg od 100g.Nakon toga i navikavanja uredjaja na sobnu temperaturu morao sam ga probati.Stavljao sam razne rolnice i gledao odstupanja,manje vise tu su,na 1 stoti odstupanja sto je zanemarljivo.Cena uredjaja je 750dinara i qpljen je na dobro poznatom Pancevackom buvljaku ! Medju njima je bila i vagica koja meri na 1/1000 ali joj je gornja granica 10grama(cena joj je bila 20eur).U opciji su bile jos vage sledecih mernih mogucnosti 50g/0.01g ; 100g/0.01g ; 200g/0.01g ; 300g/0.01g . Razlika je naravno samo u ceni.Ova od 50 grama je nesto jeftinija,dok su ove preko 100g nesto skuplje.Na stanju je bila samo ova moja vaga od 100g koju sam inace i trazio,a ostale su vec bile u porudzbini i stizale su za koji dan.Inace mogucnosti ove vage su jos da meri komade,kao i da meri u drugim mernim jedinicama.No meni to ne treba,ali kome treba cisto da zna.

Evo i slika :

#107 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 January 2012 - 14:52

ova alatka se mora imati...I ja imam jednu i bezbroj puta mi je pomogla u otkrivanju težine rolnica..Takođe, da ne bih kupovao stalno novi set rolnica kad mi zatreba 0,2 ili 0,3gr lakše rolnice, samo biax u ruke i izbrusim rolnice na potrebnu grmaažu a vagica se postara da to bude ono što i tražim... :D

#108 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 18 January 2012 - 14:56

Da to je ono sto mi je Mario predlozio.Imam biax ako se ne varam sad cu jos da vidim sta i kako :D

#109 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 January 2012 - 17:26

Istu takvu imam i ja, hvala Black-u koji mi je dotera i onom kinezu što je napravi za 1000 din

#110 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 18 January 2012 - 17:39

Eee pa pazi ja sam prosao kroz ceo taj deo na buvljaku gde mogu da se nadju.I cene su se kretale tipa od 1000 din pa do 800,pa onda 600din (sve su bile od 0.1g),pa onda 850 din,pa sam na kraju nasao ovu sto sam trazio(0.01g) za 750din.

Planiram i tati da uzmem za polen,ali bi njemu trebala ona od 200g.Posto mi je recheno da ne bi trebalo prebaciti gramazu koja je fabricki predodredjena.

#111 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 January 2012 - 20:10

I ja moram nabaviti ovu spravicu - imam vise kompleta rolica, slicnih tezina, koriscene taman toliko da se vise ne vidi oznaka gramaze...

#112 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 23 February 2012 - 20:43

Nije se jos nista radilo na motoru,cekaju se plastike za farbanje odnosno malo toplije vreme i onda krece farbanje odnosno saniranje ogrebotina od pada.Nakon toga ide vec dogovorena Oracal premium cast carbon folija na neke delove motora,konkretno ceo zadnji deo gde ce se samo jedan mali deo nazirati sa crvenom bojom i naravno napred na nekim delovima motora.U medjuvremenu bi trebalo da stignu i nalepnice sa delovima za dodatno hladjenje,a ako da Bog izgleda da ce i primar da se napaquje samo da ispadne sve kako treba.No za ovo vreme jedino sto je uradjeno za motor je presvlacenje prtljaznog dela sedista u eko kozu sa sundjerom od 0.5mm.Odradio sam ga za 1400 din i onako sam zadovoljan,tacnije ja sam ga jos bio dolepio kod kuce i odradio neki deo zavrsne obrade.Moglo je to jos malo preciznije da se odradi,ali dobro nije svako pedantan za ovakve stvari.Odradjeno je za prosecnu ocenu 3.5 od 5 i sluzi svrsi,a to je da se sto manje umanji buka od bilo kog zveckanja unutar plasticnog prostora.Kao i da se izbegne grebanje te plastike. Ima 2 mesta gde nije postavljena koza,prvo mesto je tu gde je mali rezervoar,gde dosta moze da curi gorivo kad se sipa i mesto gde je dosta nepristupacno iz razloga sto srafovi ulaze suvise duboko u plastiku.Pa je bilo jednostavnije ovako uraditi.Evo neke slike :

Posted ImagePosted Image

#113 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 February 2012 - 22:22

e ovo mi nije ni u jednom momentu svojih izmišljotina nije palo na pamet, stvarno si šampion! :)

Izgleda mi malo podvodački, da nisi postao makro?? ali što ti kažeš služi svrsi, jer hoće raznorazni delovi da zveckaju u vožnji...

#114 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 23 February 2012 - 22:45

Haha,da,da i meni izgleda kao oni choperi sto imaju kozna sedista.Malo retro izgleda i sto ti kazes podvodacki.Ali evo bas sam pokazao bratu primera radi telefon bez futrole kad udara u to i kad udara u deo gde je cista plastika jednostavno je tishe.Izgleda pristojnije i lakse se brise nego plastika.Ta eko koza ne upija ulje i krpicom se prebrise i gotovo.Konkretno sam stavio zbog alata ako mi se prospe jer mi se xx puta desilo u voznji da mislim da mi zveckaju karike,a ono recimo kljuc udara u plastiku.I zbog recimo nekih lomljivih stvari kao sto su tegle sa medom,jer uglavnom kad je toplo skuterom mogu da dopremim med u Beograd kad idem za Bg.Obicno su to preparati i moze da stane sasvim dovoljno u taj prtljazni prostor tako da sluzi svrsi :P

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 February 2012 - 11:25

dakle neverovatan si.. tapacirao si sedište iznutra

#116 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 24 February 2012 - 11:31

ja ti to pricao preko fona ali me nisi skontao :). Eto nadam se da ti se dopada ideja,bar ima svrhu :P

#117 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 24 February 2012 - 16:33

Moras samo paziti kad ti ovi budu sipali gorivo na pumpama, znaju mnogo da pokvase taj tu deo oko rupe za rezervoar i ako koza to upije nece bog isprati...

#118 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 24 February 2012 - 17:55

ma ja uvek sipam gorivo :),a i kada se prospe gorivo ide sa strane videces kad montiram na motor :P

#119 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 14 March 2012 - 14:48

Stigli su neki delovi :

Nalepnice Hebo u large verziji i male nalepnice stage6,zatim usisnik,stage6 choke(150cm) i bgm ventilator koji nazalost ne moze da se montira al nije bila neka kinta,pa nije ni tolika steta..Skidaju se sve nalepnice originalne i prave se kombinacije od ova 2 seta.Takodje su i plastike koje su bile izgrebane prilikom pada zavrsene i izgledaju kao nove.Ceka se prvo montaza carbona i zastitnih folija pa tek onda montaza na skuter evo i nekih slika :
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

A sinoc sam bio aktivan nesto pa sam resio da pogledam prenos i da poslikam to,posto prenos na Super8 nije isti kao na super9.Konkretno interesovalo me je da li moze da se napakuje malossi primar za koji su mi rekli direktno sa Scooter Attack'a da moze,ali koliko je njima verovati znacu veceras.A na jednoj od slika se vidi i novi amortizer koji ce morati da dobije jedan mali odstojnik na bloku motora kako ne bi kacio gumu,ovde stoji samo da bi drzao blok.Evo i slika prenosa kao i velicine precnika primara.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Edited by Alexandar :D, 14 March 2012 - 14:56.

#120 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 March 2012 - 16:54

znači ne miruješ...to se ceni! :)
Nije webshopovima ništa za verovati, cilj im je da prodaju..šubler u ruke i meri i premeravaj...
Koliku si ti krajnju brzinu imao sa fabričkim prenosom, i na koliko kmh se završi prenos u fabričkom izdanju???

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users