Jump to content

Novi Sad Za Uskrs

7 replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 April 2018 - 09:13

Vozili smo juče do Novog Sada, bio je sunčan usrkršnji dan. Da nije ovog vetra sa kojim se vodila borba celim putem, reklo bi se idealan za vožnju. Plan je bio Fruška gora, jedno penjanje, kafica i spust. U Kamenici smo sačekali Pitu, te zajedno nastavili put, i rešili da se pozdravimo sa ekipom Čokanskih bikera i ostanemo još neko vreme u NS-u sa našim forumskim drugarom..

Attached Image: 30264778_1923527760992048_646928727405494272_n.jpgAttached Image: 30442595_1923527880992036_9222727323608940544_n.jpg

Tu je Pita preuzeo R6 Yamahu od Krste i rešio da se upozna sa poslednjim atomom snage u 600ccm. Inače igrom slučaja vožnja na tri platforme V-Strom 650, GSX-650F i R6 biva interesantna, jer ovde imamo Touring, Sport i Super sport mašine, reklo bi se kao Base, Midrace i High End u skuterima. Svaki agregat je tačno projektovan svojoj nameni te isporučuje snagu i obrtni moment na nižim, srednjim odnosno višljim obrtajima. Ovde je Pita izneo utiske posle vožnje R6, koji je za njega veliki pomak posle V-Strom-a, kako po isporuci snage tako po udobnosti i vozivosti..

Pita je vozio još jedan krug do Venca i natrag na Fruškoj, te putem ka Zrenjaninu gde smo stali kod ulaza za Univer nama poznato mesto za drag.

Ovde sam ja ispeglao R6 za potrebe kamere, kratak je put i zaista mnogo parametara treba uzeti u obzir u trenutku pune usporuke snage, greške su naravno prisutne..

I tresu mi se noge, naravno...

Nakon ovoga smo se još vratili do centa na pizzu i oko 19h krenuli kućama..

Attached Image: uploadfromtaptalk1523261546207.jpgAttached Image: uploadfromtaptalk1523261553923.jpgAttached Image: uploadfromtaptalk1523261561266.jpg

hvala Piti za gostoprimstvo i naravno Krletu za neprikosnovenu prangiju :)

Posted Image

#2 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 09 April 2018 - 09:44

Vrhunski proveden lep dan, svaka cast vi otvarate sezonu sa najboljim motorom na svetu :D
I svaka cast Krsti na ukazanom poverenju

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 April 2018 - 13:33

Aaaa lepa popodnevna vožnjica juče..dan je bio poželeti za vožnju!

Par krugova dole gore po Vencu, uz testiranja naših mašina....Naravno Mario je probao R6 već po koji put pa je ostalo eto da i ja probam prangiju, iako nevoljno dajem svoj motor i sedam na tuđ...
Kad sam se zamenio sa Krstom rekao sam mu: Derane pazi kako voziš i ja ću i najbitnije od svega je da ne padnemo, drži to u glavi!!!

Moji utisci: probao sam ja motore od cca 150 konja ali ne R motore koji svoje zube pokazuju iznad cca 10.000 rpm a moj domaći zadatak je bio 14.000-16.000 rpm...E sad...sedam ja na motor a ono posle Stroma R6 mi deluje mali kao igračka...ne znamgde ću s nogama, navaljen napred, tvrd kao balvan itd itd...reko aj šta sad teraj...
Probam ja tu njega malo jače gde sam imao pravca, i pogledom u obrtaljku nisam se izvukao ni do 8.000 rpm....ajaaaooo pa gde je 16.000 majko mila...Stajemo i prenesem ja svoju frustraciju da se ovo nema gde poterati do 16.000 rpm jer je to već ozbiljna brzina kad će Mario ajde na Zrenjaninski put tamo ima pravca....ok ajd šta je tu je, nema nazad!

Krsta me savetuje da kada izađemo na pravac krenem da punim iz 2. do tih famoznih 16.000rpm i onda samo u 3. radi reda...ali ne govori mi da se skupim u motor i da ga zagrlim kao beba zvečku!

Pravac, spuštam u 2. pun gas, gas gas gas 10-12-14.000 mašina počinje nenormalno da vrišti, sve se suzilo, počinje da me svlači sa motora, ne mogu da držim ručice a kamoli do kvačila ili kočnice, vizir od kacige mi se zalepio za nos, LUDNICAAAAA...16.000 vidim na obrtaljci i sat koji pokazuje 199 kmh i tu puštam gas i kočnica i mislim se u sebi dobro je živ si, šta ti je ovo trebalo... :) ahhaha

U svakom slučaju, nisam dovoljno vozio ovakav motor da znam kako se ponaša i na šta obratiti pažnju...može se to ukrotiti nije problem ali da je motor bolestan, teška boleština!!!!

#4 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 April 2018 - 16:34

Znaci sezona je otvorena? :)
Lepi slikoviti utisci, zavidim vam na voznji Fruskom. Pita, otprilike sam se nasao u tvojoj kozi, dobro docaravas dogadjaje!

#5 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 April 2018 - 19:39

Hahahaaa, Pita podsetio si me istog momenta na Mišu u Mitrovici kad je oprangijao Mariovu SRku pa mu gaće spale. Znači R6 jebe kevu, a i šta drugo očekivati.
Blago vama, lepo ste proveli dan, adrenalina na hektolitre, to je ono zašta i postoje ovakve zverke.
Šta bih dao da sam mogao biti sa vama... :(

#6 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 09 April 2018 - 20:02

Ah taj zvuk R motora I kad zakuca u blokadu 😁😁😁
Ali moj glas definitivno ide V-storm u...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#7 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 09 April 2018 - 22:25

Bas fino druzenje, zavidim vam :)
R6 ima brutalan zvuk!

#8 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 13 April 2018 - 14:34

Ah, Pita, kakva reportaza...imao peticu iz srpskog ...sad vidis kako je bilo meni pre neku godinu na onim vasim tosterima... :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users