Evo posle duze potrage za malo ozbiljnijim motorom za voznju, a da spada u A2 kateguriju nasao sam ovog 500-esa potraga je trajala skoro 4 5 meseci moze se reci od pocetka zime. Presao sam Srbiju od severa pa do moze se reci juga 😀 i na kraju ga nadjem u Pozarevcu od jednog starog bajkera. O gpz-u sam znao dosta jer je spadao u kategoriju, a i polagao sam na njemu tako da mi nije bio stran mane sam mu znao sto mi je dosta olaksavalo potragu za tim modelom gledao sam noviji model koji je poceo sa proizvodnjom od 1995godine pa cinimi se do 2000 jer su bili reseni neki nedostaci koje je imao prosli model koji se proizvodio od 1988 pa do 94. Mada nije on samo bio gledan gledano je i par yamahi xj600 i par suzuki gs500 pa cak i neke zxr400tke sve je to bilo ugazeno po koji deo fali prosto uzas masine pregazile ne odrzavane.Kod mene je bilo trazio sam motor da je sto vise u fabrickom stanju i da se vodi na coveka ko ga prodaje. I tako ga nadjoh isao sam sa bratom dogovor je bio ako motor valja da ga vozim nazad inace je motor bio registovan brat i nije neki poznavaoc motora tako da sam bio sam na odluci sta i kako jel valja ili ne inace motor je bio slikan jako lose i prasnjav zabacen u cosku garaze kod majstora. I tako dogovorim se sa covekom u ponedeljak da krenemo sto ranije da ako bude pazara mozemo resiti i prevod u jednom danu. To je neko selo skoro 40km od Pozarevca stigli smo otisli do majstora kod kog je motor bio na servisu odmah mi je bilo sumnjivo i vec sam poslislio u sebi Nemanja nema.ni od ovog pazara nista, ali eto sva sreca pa je ispalo dobro na gpz-u je promenjeno novo ulje, antifriz, ulje u kocnicama, nova vakum slavina, nov regler i akomulator karburatori oprani ocisceni izvakumirani ja sam bio taj koji ga je upalio posle skoro 4meseca stojanja od kad je to sve uradjeno upalio je ko mina nisam mogao manu da mu nadjem sve je bilo po dogovoru resio sam odmah prepis pletio porez docekani smo bili kako dolikuje i krenuli stigao sam u Novi Sad bez problema kawa je na auto putu samo sapucala 😀 Meni ostalo samo da je sad jos registrujem i da se ovaj motor vozi jer kako sam primetio,a i neki majstori su mi rekli da mu je pravih 27000 😀
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
1
Kawasaki Gpz 500s 99
Started by Nemus, May 07 2018 04:36 PM
6 replies to this topic
Posted 07 May 2018 - 16:36
Posted 07 May 2018 - 17:55
Čestitke na kupovini,da te lepo sluzi.
Ali,molim te,koristi tačke i zareze kod pisanja i razdvajanja.Jedva sam pročitao i rastumacio šta si hteo reći.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ali,molim te,koristi tačke i zareze kod pisanja i razdvajanja.Jedva sam pročitao i rastumacio šta si hteo reći.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Posted 07 May 2018 - 18:33
Hvala hvala, vazi na brzinu sam pisao u zurbi skroz.
Posted 07 May 2018 - 20:27
Ovaj je noviji od bivšeg Krstinog, imao sam prilike da vozim i probam, kao i da ga kompariram sa GS500 Suzuki-jem i XJ600N.. Mogu slobodno da kažem da su izvukli odličnu snagu iz dva cilindra kao u lepo ubalansirali rad sa tim kontrategom na radilici. Dobra i linearna isporuka momenta i veseli konjiči na višljim obrtajima, koje ni iz XJ600 Yamahe nisam okusio.. Kulturna potrošnja, dobra vozivost i jake prednje kočnice, raspoređene na dva diska. Vodeno hlađenje, udobno sedenje i dobra zaštićenost sa prednjim vizirom... Čestitke na kupovini i neka te mnogo sigurnih km ponese...
Posted 07 May 2018 - 20:51
Svaka čast Nemus, neka te dugo služi mašina ili neka bude odskočna daska prema nekom novijem motoru...
Ja sam probao Krstinog GPZa i mogu reći da u njemu leži dosta snage, a upravljivost, kočnise i udobnost su na sasvim zadovoljavajućem nivou...Njegov je bio baš lepo očuvan primerak a to se može reći i za tvog...
Puno sigurnih kilometara da se navozaš, i pamet u glavu dok ne upoznaš motor...zna da pokida u obrtajima, nije šala svakako...
Ja sam probao Krstinog GPZa i mogu reći da u njemu leži dosta snage, a upravljivost, kočnise i udobnost su na sasvim zadovoljavajućem nivou...Njegov je bio baš lepo očuvan primerak a to se može reći i za tvog...
Puno sigurnih kilometara da se navozaš, i pamet u glavu dok ne upoznaš motor...zna da pokida u obrtajima, nije šala svakako...
Posted 08 May 2018 - 16:24
Mare Pita hvala vam, a za pamet kolko se moze haha salim se svakako nije sala 60ks mada uklopili smo se odlicno presao sam vec 800km i slusamo se za sad
Posted 08 May 2018 - 16:58
Cestitke Nemanja, da se slatko i bezbrizno navozas i naravno da cuvate jedno drugog!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users