Jump to content

Benelli K2 100cc

8 replies to this topic

#1 Batabane

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 26 July 2018 - 16:27

Marka Benelli
Model K2
Kubikaza 101
Kilovati 7
Konjske snage 9,5
Godiste 1999

Drugi sam vlasnik kod mene je 4 godine. Na skuteru je sve standardno fabricki nista nije menjano. Bez obzirz na godiste on solidno vuce i ubrzava. Brzina po ravnom je 70-75 km/h a na blagoj nizbrdici ide do 80 km/h. Steko sam utisak za ovo vreme sto je kod mene da ima snage da ide jos ali ne ide neznam zasto al je tako. Ja bi hteo da ga malo doradim da ima jos malo vecu krajnju brzinu a da vuce isto a ako moze ibolje. Ali neznam odakle da pocnem. citao po forumima i cuo od majstora da su malo nezgodni za nadogradju. Svaki savet je koristan hvala unapred clanovima foruma.

Attached Files

#2 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 26 July 2018 - 16:32

Redak primerak, bas je lepo ocuvan kao nov je svaka cast :0takoje:

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 July 2018 - 21:39

Kako misliš nadogradnju ?

#4 Batabane

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 26 July 2018 - 22:36

Mislio sam da mi da neko neki savet sta bi mogo da uradim da ide malo brze i bude startniji.

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 27 July 2018 - 05:31

Pa eto kreni od provere komponenata koje se troše i prljaju, pisao sam ti, rolnice, kaiš, filter vazduha, svećica

#6 Batabane

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 27 July 2018 - 08:17

Mario hvala. Sundjer koji je bio u kutiji od filtera sam probao da operem sa aksalom medjutim sundjer se raspao ai bio je truo, pa sam ja izmerio debljinu postoeceg koja je iznosila 1cm, isekao istu debljinu sundjera po meri i stavio u kutiu od filtera. Normalno ovo sto sam ja stavio je nov parce sundjera. Ali me interesuje dali moze da zavrsava poso ili moram da narucim original sundjer kioji se stavjla u kutiju od filtera? U vezi rolnica na njemu idu fabricke 15x12 8,3 g dali da zamenim sa istim ili da stavim 1 gram lakse? Sto se tice svecice menjao sam prosle godine ,na skuteru je bila svecica sa kratkim navojem neznam koje marke nije ni bitno otiso u servis i trazio svecicu da kupim za skuter oni me pitaju koji je skuter u pitanju ja kazem on mi dao svecicu sa dugim navojem ja kazem da je bila sa kratkim navojem on meni kaze da na taj motor ide dugi navoj ja od straha da mi klip ne udari u svecicu ako stavim dugi stavim sa kratkim navojem. Opet cu da zamenem samo mi recite kratki ili dugi navoj i koja oznaka da stoi na svecici. Hvala

#7 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 27 July 2018 - 09:27

Mislim da je kratki navoj ali nisam siguran ako zna neko od kolega neka napise tacno, toplotna vrednost koja tebi treba je 8 znaci ako je kratki navoj ide ovim oznakama NGK BR8HS a ako je dugi onda je NGK BR8ES, filter bilo bi lepo da narucis originalni ne neki sundjer koji si sad stavio i sto se tice rolnice posto ti je skuter u fabrickom stanju ne treba nista da pipas kupis istu gramazu koja je bila, takodje premeri kais dali se istrosio da bi znao dali treba i to da promenis.

#8 Batabane

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 27 July 2018 - 15:42

Hvala Damjane.

#9 Batabane

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 30 July 2018 - 18:53

Zamenio sam filter vazduha i stavio svecicu NGK BR8HS motor isto radi na leru ali kad mu dam gas kao da mu je zvuk drugaciji mislim da se cuje dublje i kao da je izgubio malo na startu.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users