Fotke u trenutku kupovine 2015...
Motor je sasvim slucajno dosao u moje vlasnistvo ..Od polovine 2012 godine je stojao u garazi ....Stanje na prvi pogled kompletno ,ali samo na prvi pogled ...
Natovaren u kombi i isporucen na moju adresu ...Istog poslepodneva sam krenuo sa rastavljanjem i analiziranjem svega na njemu ...Na motoru je airsal kit 80cc , propala je vodena pumpa ,pomesao je vodi i ulje , pukao je cilindar .Nisu ispustili vodu iz njega , a kada sam skinuo cilindar iznenadjenje ...Unutra iskasapljen klip fi 48 za program tomosa koji po nicemu ne odgovara ovom motoru ...Ali to nisu jedini problemi , daljim rastavljanjem masine, jos svasta nesto od ostecenih delova se pronaslo unutar nje ... Tog trenutka je to predstavljalo veci problem ..Tada je sve kopmpletno rastavljeno i slozeno ,cekajuci neke bolje dane ...Prosle godine, sasvim slucajno kupim cetiri nekompletne masine u jednoj inostranoj garazi ...3 masine za DERBI , i jedan kompletan AM6 agregat ..Cena smesna 40 evra za sve ...AM6 je sve to isplatio i zaradu doneo ....Derbi masine bez cilindara i klipova ali unutrasnji sklopovi bukvalno kao novi ...Sa moje masine sam preuzeo smo deo bloka sa brojevima ...Time sam sam resio veliki problem ...I mnogo rezervnih delova je ostalo pride ...Motoric je opet formalno sklopljen da se vidi kako oklopi i sve ostalo stoji na njemu . Sve je lopo uklpoljeno i dovedeno u normalno stanje ..Uskoro opet sledi rasklapanje , priprema rama i svega ostalog za farbanje ...