Jump to content

YAMAHA AEROX `99

18 replies to this topic

#1 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 October 2017 - 12:11

Pozdrav drugari , nije me bilo neko vreme imao sam udes i to bas skuterom , pokupio me na raskrsnici neki zestok vozac ^^
Ali evo posle 3 meseca opet sam medju skuterasima :)

Evo mog Aeroxa inace cista je serijala nista nije radjeno otvarano pojacavano , osim estetskog doterivanja i zamenjen je fabricki far sportskim.

Attached Files

#2 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 04 October 2017 - 20:49

View PostStrsljen, on 03 October 2017 - 12:11, said:

Pozdrav drugari , nije me bilo neko vreme imao sam udes i to bas skuterom , pokupio me na raskrsnici neki zestok vozac ^^
Ali evo posle 3 meseca opet sam medju skuterasima :)

Evo mog Aeroxa inace cista je serijala nista nije radjeno otvarano pojacavano , osim estetskog doterivanja i zamenjen je fabricki far sportskim.
Prelijep je nema sta.

Poslano sa mog GT-I8200 koristeći Tapatalk

#3 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 07 October 2017 - 15:46

Pozdrav ljudi , pojavio mi se neki zvuk na motoru snimio sam da cujete zvuk se pojavi kada se motor malo zagreje kada se tek upali ne cuje se nista , kao da nesto zvoni ili ne znam , voleo bih ako neko moze da mi pomogne jer me nervira :) evo clipic

#4 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 October 2017 - 09:00

Evo popravni snimak od 17sec se bas cuje , ne mogu da nadjem sta proizvodi taj zvuk , klizaci ublazivaci su novi RMS , skidao sam i bendix i sve , nema podloska iza variomata na frajlaufu ima li neko ideju?...

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 October 2017 - 12:39

Ja nista ne primećujem, objasni odakle zvuk, kakvog tipa ?

#6 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 October 2017 - 14:08

Negde u dekli , kao da zvoni bukvalno tipa Prr prrr prrr prrr ... kada je ler gas mali skroz slabo ponekad se cuje kada se isturira pa dok ne spusti gas na normalu on se cuje onda , najlakse bih opisao sa zvukom kada uzmes vario u ruke i tresnes pa se cuju rolnice unutra takav nekakav zvuk , kao voda u oluku ne znam.. kako da opisem izgleda da telefon nemoze da uhvati taj zvuk ... moram da se odmaknem mozda

#7 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 October 2017 - 14:17

Evo mozda ovde mozes da cujes zvuk mislim da ces sada cuti

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 October 2017 - 15:42

Vidi to klaparanje ume da bude kada se rolnice malo utroše, i dobiju ravne površine..

Isto tako je bitno da ti variomat malo stegne remen, kada se utroši remen do te mere da moze rukom da se vuce i klizi, onda i variomat moze da se krece malo u leru bez potrebe.. remen treba da je na bolcni u startu ali mora biti stegnut...

#9 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 October 2017 - 16:04

Znaci nije nista opasno ja sam pomislio odmah ode radilica :) ... Hvala na odgovoru , moracu remen da uzimam da sve tu skockam kao sto treba da bude.

#10 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 10 October 2017 - 13:36

Meni se to desavalo kada su bile 15x12 rolnice u multivar gdje idu 16x13, dalo se rjesiti podloskom iza variomata.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#11 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 October 2017 - 11:20

Stigle nove rolnice , novi kais , ublazivaci ... isto sve ... QQ

#12 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 October 2017 - 12:12

View PostStrsljen, on 11 October 2017 - 11:20, said:

Stigle nove rolnice , novi kais , ublazivaci ... isto sve ... QQ
Probaj podloskom iza variomata.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#13 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 October 2017 - 13:53

Je li moguce da su ublazivaci klizaci losi ili ti loseg kvaliteta , oni onako lepo legnu knap su ne skidaju se , ali imam neki utisak da su losi i da zvuk od njih krece kada skinem deklu , kada motor nagnem na desnu stranu u toku rada klaparanje se umiri... znaci nista mi nije jasno , kada upalim svetla i sve sedne na svoje i slozi svoj ler gas onaj mirni to se ne cuje cim se da gasa .... pocinje labada ali samo na leru

#14 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 October 2017 - 14:45

Verovatno su se zidovi na variomatu po kojim klize klizači pogulio-potrošio pa zamenom klizača ništa ne dobiješ. Pogledaj, pa ako su izlizani zidovi variomat je za zamenu. A inače, pogule se kada se klizači potroše ili kada su od neodgovarajuće grube plastike.

Inače, to klaparanje proizvodi vibracije, a vibracije stvataju debalans pa su pogubne po ostale delove prenosa, lezajeve radilice naročito.

#15 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 13 October 2017 - 17:40

Hvala vam na sugestijama i strpljenju , ja se stvarno ne razumem , sve snimim pa vam pokazem tako i variomat evo kako izgleda unutra namerno nisam ocistio da bi mogli videti tragove , stvarno ne mogu da ocenim da li je istrosen ili ne

evo linkic . i btw postavio sam podlosku iza varia ... ima zvuk i dalje

#16 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 October 2017 - 16:25

Drugovi , imam jedno kratko pitanje , kada palim na dugme skuter kada zavergla ima neki udarac i bas se cuje , kada palim na kurblu itd to nema . Takodje nekada tako drmne kada ga ugasim pa ona sekunda kada se gasi on kao da udari metal od metal , isti taj zvuk ima i prilikom paljenja na dugme...

#17 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 October 2017 - 16:30

To se zove frajlauf ili prenosni mehanizam paljenja - jednosmerni zupčanik sa valjcima postavljen na radilici ispod variomata.
U principu, kada akumulator oslabi ili alanser iz nekog razloga ne postize dovoljan broj obrtaja na verglanju cuje se taj neprijatan zvuk. Takodje, sam frajlauf treba vremenom cistiti od prljavstine i pregledati zubice zbog uzubljenja, sve to dovodi do nepravilnog rada i tog čudnog neprijatnog zvuka.

#18 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 October 2017 - 17:38

View PostRazredni, on 30 October 2017 - 16:30, said:

To se zove frajlauf ili prenosni mehanizam paljenja - jednosmerni zupčanik sa valjcima postavljen na radilici ispod variomata.
U principu, kada akumulator oslabi ili alanser iz nekog razloga ne postize dovoljan broj obrtaja na verglanju cuje se taj neprijatan zvuk. Takodje, sam frajlauf treba vremenom cistiti od prljavstine i pregledati zubice zbog uzubljenja, sve to dovodi do nepravilnog rada i tog čudnog neprijatnog zvuka.

Hvala ti veliko na odgovoru , posle ciscenja , da li treba podmazati frajlauf i ostalo ? i cime ako treba?

#19 Antonio

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • MestoMakedonija,Skopje
  • VozimBaotian Replica 50

Posted 24 October 2018 - 18:02

Prelep rox sve pohvale svidja mi se kombinacija svetlo plava sa belom,dobitna kombinacija

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users