←  Uradi sam /blokovi,ram,plastike/

svet-skutera

»

Vadjenje Lezaja Iz Slepe Rupe

Locked

vlayco's Photo vlayco 09 Oct 2018

Dosta puta smo imali situaciju da moramo promeniti propali lezaj koji se nalazi na mestu gde nije nije moguce izbijanje.
Takvi lezajevi na skuterima obicno se nalaze u kucistu reduktora,a ne retko i u dekli,poklopcu prenosa.
U nedostatku alata ja sam pribegao jednoj ne svakidasnjoj alternativi...parcetu hleba...
Za ovakav postupak vam je potreban 1 propali lezaj u slepoj rupi,brezon koji je promera unutrasnje rupe lezaja i 1 parce svezeg hleba i univerzalna alatka ili ti cekic.
Od hleba praviti loptice i gurati u rupu lezaja,a sa brezonom i cekicem sabijati.
Posao traje oko 5-6min,lezaj sam izadje napolje.A vama ostaje da propali lezaj zamenite novim,kako hocete da upresujete lezaj to ostavljam vama...Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

Razredni's Photo Razredni 09 Oct 2018

Bata Vlajco, pravi si kuvar bre, svaka cast!

Pupo's Photo Pupo 09 Oct 2018

Nebi se ovog nikad sjetio. Bravo.

Lauda's Photo Lauda 09 Oct 2018

Zanimljiv metod vlayco, svaka cast!

VlatX's Photo VlatX 10 Oct 2018

Stara majstorska finta radi svaki put.

Koce's Photo Koce 11 Oct 2018

Odlican nacin za vadjenje lezaja, tako sam i ja promenio pre nekoliko meseca lezaj na dekli.
Posted Image
Posted Image

goggyso's Photo goggyso 12 Oct 2018

Genijalne stvari su obično jednostavne. Bravo za patent! :0takoje:

Pita's Photo Pita 14 Oct 2018

Kakva fora, prijatno me iznenadilo ovo... :)
Svaka čast

Sent from my iPhone using Tapatalk

Johnny's Photo Johnny 15 Oct 2018

Prosto neverovatno :)

ALIEN SM's Photo ALIEN SM 17 Oct 2018

Eto , svaka majstorska radionica mora imati parce hleba za izbijanje lezajeva :D ...a, jel` bitno da li je crni , beli , polubeli , integralni ??? :D ...

Ja sam lezaj iz dekla prenosa pre neku godinu izbio tako sto sam grejao onim jakim industrijskim fenom sa spoljne strane i onda samo zveknem o tezgu i on sam ispadne ...to je zato sto aluminijum ima veci koeficijent sirenja od celicnog lezaja i neznatno se brze prosiri za koju stotu , dovoljno da sam , ili uz to sto ga zveknes o tezgu ispadne ...kako god , ima nacina , a ovo sa hlebom je jedan od njih ...ko nama fen , ima hleb ...bravo Vlajko .... :)

vlayco's Photo vlayco 18 Oct 2018

Pa sad zavisi,moj zip navikao samo beli leba da jede i moju crnu dzigericu 😁

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

dacerovs's Photo dacerovs 20 Oct 2018

Posted Image
Ide lezaj vanka i ovako :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mario's Photo Mario 20 Oct 2018

Da da to je po PS-u

Depe's Photo Depe 20 Oct 2018

Mario ima ovde dosta mladih momaka koji nisu služili vojsku pa neznaju šta znači po PS-u.
PS u vojsci Pravilo Službe knjižica koja je određivala kako se sve radi u vojsci.
Locked